Övergångspolicy
2018-04-17 15:39
ÖVERGÅNGSPOLICY

På Ordförandekonferensen 2018 i GIBF:s regi antogs en övergångspolicy som ska gälla i distriktet för alla föreningar.

Denna policy hanterar spelarövergångar och hur förfrågningar ska ske enligt policyn som ligger på denna länk - http://www.fbclerum.se/klubben-2/overgangspolicy/

FBC Lerum har varit delaktig i framtagandet av policyn och vi önskar att våra ledare har läst igenom och förstått policyns innebörd. Vi önskar också att våra ledare uppmärksammar om policyn inte följs av andra föreningar.

Kontaktperson för FBC Lerum är Mats Lomander, lomis@fbclerum.se

Allt om kvällens kvalmatch
2018-04-05 11:28
Ingen har ju missat att det är match 2 i kvalfinalen mellan FBC Lerum och Floda IBK ikväll. Rydsbergshallen såldes ut på några minuter och för de som inte fick tag på biljett kommer matchen att streamas. Förutsättningarna är enkla – seger för FBC Lerum innebär att allsvenska biljetten är klar, förlust innebär en tredje avgörande match i Estrad på söndag.
Läs på vår hemsida om matchen!

Fair Play-pris till minne av Mikael "Harry" Harryson
2018-04-04 09:50

Sommaren 2017 gick Mikael "Harry" Harryson tragiskt bort under en försäsongsträning med Pixbo. Mikaels moderklubb var Pantern och han avslutade sin karriär på hemmaplan i FBC Lerums herrlag där han blev en mycket viktig och uppskattad ledargestalt i laget. FBC Lerum beslutade i höstas att instifta ett Fair Play-pris till en FBC-spelare, tjej eller kille, födda 2001-2005 som matchar mot de kriterier som juryn beslutar. Dvs den spelare som motsvarar den personlighet, kompetens och värderingar som Mikael stod för.

Juryn består av Märit Bergendahl (ordf), Camilla Brydolf (utb.ansv), Richard Westman (lagkamrat med Mikael), Martin Olofsson (ledare för Mikael) och Mattias Olofsson (lagkamrat och ledare för Mikael.

Under kvalmatchen hemma mot Alingsås intervjuades i första periodpausen Mattias, Camilla och Märit om priset och Mattias uttryckte väldigt målande vad som kännetecknade "Harry" och vad som gjorde honom så framgångsrik på alla plan.

"Harry hade något utöver det vanliga. Han var obändig i sin vilja men kanske inte bäst på nånting men den kompromisslöshet, vilja, inställning gjorde att han tog sig så långt."

Mikael "Harry" Harryson hann med att spela SM-final med Dalen där han blev målskytt när Dalen tog silvret mot Falun.

"Det är viktigt att vi uppmärksammar spelare som verkligen är förebilder för våra ungdomar och därför är detta priset viktigt att dela ut", säger FBC Lerums ordförande Märit Bergendahl.

Hur går det till då? Jo, vi önskar att våra ledare och föräldrar i alla våra lag med spelare födda 2001-2005 nominerar de spelare man anser matchar "Harrys" personlighet och kompetens. Förslagen, som ska bestå av namn, ålder och några raders nomineringstext, skickas till lomis@fbclerum.se senast den 30:e april 2018.
På FBC Lerums klubbmästerskap den 5:e maj kommer priset att delas ut och kungöras på vår hemsida.
Historisk kvalfinal mot Floda i Estrad
2018-03-28 15:46

Vi vill att alla ska få uppleva kvaldramatiken på plats under kvalfinalen mellan FBC Lerum - Floda IBK och därför flyttar vi eventet till Estrad i Alingsås.

På söndag vill vi ha storpublik och ett fantastiskt stöd när FBC Lerum siktar mot avancemang till Allsvenskan i match 1 av 3 i kvalfinalen!

Köp biljett via länken: ...

Så här gör vi i FBC Lerum
2017-12-27 17:57

Hej,

FBC Lerum lanserar nu vår verksamhetsmanual till alla klubbens medlemmar – en beskrivning och information om hur vår förening fungerar, vilka skyldigheter och befogenheter våra medlemmar har, rutiner, processer m.m.

Vi kallar den helt enkelt ”Så här gör vi i FBC Lerum” – den ska täcka så mycket som möjligt. Länken har du här - https://fbclerum-my.sharepoint.com/personal/lomis_fbclerum_se/_layouts/15/guestaccess.aspx?docid=032efca5b2b22459c933ae54880fb3056&authkey=AVIS_l5xCEn_PftHE7YD7Ak&e=6e77f88c5336470e8a206c5da5ba43c2

I dagsläget anser vi att det är version 0.9 vi delar ut. Läser du något du anser är fel eller tycker att det saknas viktig och relevant information så ber vi dig om hjälp så att vi kan uppdatera dokumentet. Maila i så fall lomis@fbclerum.se

Läser du dokumentet i din dator är varje rubrik klickbar, i mobilt format kan du scrolla dig fram. Du hittar här huvudrubriker med underliggande dokument för:

Om FBC Lerum och det vi står för

• ·         Så här styrs FBC Lerum
  • ·         Sportsligt
  • ·         Material
  • ·         Kommunikation & Marknad
  • ·         Ekonomi
  • ·         Hallar och halltider
  • ·         Arrangemang
  • ·         Utbildning
  • ·         Extern information

Dessutom finner du 9 bilagor:

• ·         FBC Lerums stadgar
  • ·         Klubbpolicy
  • ·         Materiallistor
  • ·         Kommunikationspolicy
  • ·         Likabehandlingsplan
  • ·         Krisplan
  • ·         Caféinstruktion
  • ·         Checklista matcharrangemang
  • ·         Instruktion Matchklocka

Spara gärna dokumentet som ett bokmärke i din mobil så har du alltid lätthittad och tillgänglig.

Länken till dokumentet ligger även på vår hemsida - http://www.fbclerum.se/klubben-2/klubbpolicy-och-utvecklingsplan/

Back2Basic Cup 30 dec - Teens och Classic
2017-12-18 15:28
B2B Teens riktar sig mot spelare födda 2003 och yngre!

Det är dags för den 15:e upplagan av Back 2 Basic som spelas 30 december i Rydsbergshallen.

Det är en fin tradition där det spelas innebandy på det viset det en gång startade, på små planer med små mål. För att anmäla dig till årets Back 2 Basic så går du in på cupens egen hemsida och fyller i anmälan.

B2B Teens riktar sig mot spelare födda 2003 och yngre!

Här hittar ni Back 2 Basics egna hemsida

Betalningen 600kr för B2B Classic och 450 kr för B2B Teens ska göras efter anmälan är bekräftad och ska vara gjord senast 27/12 på swish till FBC Entré 123 114 75 94 – glöm inte ange lagets namn när ni betalar.

F07, 08/07 18:25
P09 Panthers, 07/07 12:57