FBC Lerum F02
FBC Lerums 02:or består av 15 tjejer. Vi har under 2017/18 tre regelbundna träningstillfällen per vecka:

 • Tisdagar 16:00-17:30 i Rydsbergshallen 
 • Onsdagar 18:20-20.30 i Hjällsnäshallen 
  • 18:20-18:30 Teori
  • 18:30-19:00 Fysträning ute=uppvärmning
  • 19:00-20:30 Träning i hallen
 • Torsdagar 18:00-20:00 i Hjällsnäshallen
  • 18:00-18:30 Fysträning ute=uppvärmning
  • 18:30-20:00 Träning i hallen
I seriespelet så har vi ett lag anmäldt. Alla tjejerna är med och hur det går för oss kan du läsa mer om på Göteborgs Innebandyförbunds hemsida http://www.innebandy.se/goteborg eller via nedan länkar:

För mer info kontakta en ledare.
Stabil seger mot Mölndal!
2017-10-08 21:17
Äntligen är seriespelet igång igen. 

Vi gästades idag av Mölndals IBF F-Mix lag. 
Ett blandat lag med spelare födda 98-02. 

Sjukstugan som vi haft de senaste veckorna ser ut att löst sig och vi hade 12 spelare som var sugna på att ge Mölndal en bra match.  

Vi bestämde oss innan matchen för att spela säkert i början och inte sälja oss för lätt.  När matchen drog igång visade det sig att Mölndal drog sig tillbaka till egen planhalva så fort vi erövrat bollen. 

Så det blev en ypperlig möjlighet att på ett uppställt försvar få köra olika typer av uppspel och fina inspel. 

Vårt snabba och rörliga spel gör oss bollförande i de flesta moment och vid de tillfällen då Mölndal får tag i bollen så återtar våra backar och centrar de flesta bollar direkt runt mittlinjen.  De bollar de får iväg mot vårt mål fångar Laura på ett fördömligt sätt. 

2:30 i första perioden får Tilda W tag i bollen och dribblar sig förbi Mölndals spelare och sprätter upp bollen till höger om målvakten. 

11:34 kommer det nästan en repris på första målet och domaren  kommer sedan ut och frågar om Tilda W har monterat en magnet i bladet då hon snurrade upp försvararna på samman sätt.  

I andra perioden så fortsatte vi vårt fina spel, med massor av lägen men bollen ville inte in i mål. Men Mölndal fick några fler chanser och de flesta avstyrde vi på ett bra sätt men till slut 14:37 lyckades de få pressat in bollen i vårt mål.

Så vad gör man då? Jo tjejerna satte fart på bollen igen och Hanna spelade sedan fram Ebba som fick på ett skott ganska långt utifrån men bollen letad sig hela vägen in i mål 14:51 på matchklockan. 

Period tre var ganska lik period två men bollen ville liksom inte hela vägen in i moståndarnas mål.  12:30 kör Mölndal en timeout och där efter börjat de köra hög press på vår planhalva för att försöka reducera. 

Men vi lyckas hålla bollen inom laget och avslutar matchen på deras planhalva där vi håller i bollen och spelar av den återstående tiden.  

Det är härligt att se tjejerna kämpar för varandra hela matchen och där bollen spelas runt till alla.

En underbar start på säsongen och härligt för oss tränare se hur de övningar de sliter med börjar ge resultat redan nu. 

Vi tränare längtar redan till nästa match. 👍Silver i Örebro cup
2016-04-14 21:58
foto Anders P

FBC Lerums flickor 02 var framgångsrikast av klubbens sex deltagande lag i Örebro Cup under helgen. Totalt deltog 292 lag i cupen.


I F02 klassen deltog 16 andra lag och vi fick göra många nya bekantskaper med lag vi inte mött tidigare. Nästan hela truppen var med och spelade och tillsammans med fem tränare samt ett fåtal tappra föräldrar så fick vi en riktigt trevlig helg i Västerås med många fantastiska stunder. (mer info & bilder på vår FB-sida)


Vi kommer tvåa i gruppspelet som Skoghall vinner:
FBC - Värmdö IF 7-1
FBC - Skoghall 1-2
FBC - IBF Örebro 1-1


I kvartsfinalen slår vi ut segraren i grupp 3
FBC - Sandvikens AIK 4-1


Semifinal
FBC - GC 86 AIK 4-2


Final, vi tog silver efter finalförlust 1-4 mot Täby, en match där vi tidvis hade ett visst övertag men tyvärr inte orkade hålla emot ett starkare och piggare Täby.
FBC - Täby FC 1-4


Alla Lerumslagen gick vidare till A-slutspel. De övriga FBC-lagen var flickor 00, 01 och 03, samt pojkar 00 och 01.

Tätt mot Lindome & skönspel mot Floda
2016-02-27 22:06
foto Jan Vikman

Under lördagen bjöds vi på två mycket olika matcher. Morgonens bortamatch mot serieledande Lindome var som vanligt en tät och intensiv kamp mot ett tufft och snabbt lag. 

Lindome springer ofta förbi oss, eller ikapp oss, när vi vänder ryggen till och vi har svårt att få till något riktigt passningsspel. Vi blir ofta tvåa på bollen och i närkamperna kommer oftast Lindome ut som segrare ifrån sargkamperna, till och med när vi är två mot en…


Vi fick för första gången se tjejernas nya frislagsvariant som de så käckt döpt till ”Cannie” (efter våra favoriter i A-laget Carro & Annie som var med och introducerade frislagsvarianten i torsdags). Den genererade inget mål denna gången men den var riktigt snygg!


Tjejerna kämpar i tre perioder men idag  får vi nog vara nöjda med 2-2. Ett extra tack till systrarna Brydolf som hoppade in och stöttade laget nu när många var bortresta/sjuka.

 

Eftermiddagens derby i Rydsberg mot Floda var en hela annan tillställning. Här spelar tjejerna lugnt och fint och vi är utan tvekan det bättre laget. Bra backspel, bra anfall och ett lysande målvaktsspel! Matchen slutar 7-3 och det är ett helt rättvist resultat.


Extra tack till våra 03:or Klintberg, Brunbäck & Clarin som alla gjorde en fantastiskt bra match, både i anfall, i försvar och som målgörare!


Så nu var innebandyhelgen alltså redan över på lördag em, vad skall vi nu göra hela söndagen ;-)


Glädjande nog har vi match redan på onsdag (mot Onsala) men Sofie återkommer om detta i separat mail/inbjudan.

Seger mot Pixbo 02 och knapp förlust mot Backadalen 00/02
2016-02-14 21:27
foto Sofie Andréen‎

En hårt kämpande skara 02:or inleder sportlovet med en utmanande innebandy helg får vi nog säga. 

Vi börjar innebandyhelgen med 10 spelare mot ärkerivalen Pixbo (på parkettgolvet i Mölnlycke Idrottshall). Matchen är som vanligt tät och jämn och det tar halva perioden innan vi via Lise lyckas klämma in ett ledningsmål. Tjejerna är väldigt koncentrerade och det är länge sedan vi får se alla spelare i laget så fullt fokuserade på att vinna. 


I andra perioden förstärker vi ledningen genom ytterligare tre mål men Pixbo är som vanligt tekniska och snabba så det är långt ifrån klart och efter ett mål i 14:e minuten slutar perioden 2-4.


I tredje känns det dock bättre och våra tjejer håller ihop laget fint för att snyggt avsluta tredje med siffrorna 3-6. En skön vinst och en av de där matcherna som vi är väldigt glada över att vi har en storspelande Laura som vaktar buren.


Söndagen blir om möjligt ännu tuffare. Vi möter tuffa Backadalen som vi historiskt sett har spelat jämt med. Dock kommer vi nu bara med sex egna spelare så vi har lånat in tre tjejer ifrån 01/00.


Vi startar med två centrar, tre forwards samt tre backar och bytena rullar på bra. Tyvärr får Jossan ont i halsen under matchen och vi blir då endast sju utespelare!


Nu blir det verkligen kamp och Backadalen är ett stenhårt lag som spelar snabbt och ganska fysiskt. I slutet av andra perioden ligger vi under med 2-0 men i slutminuten kvitterar vi via Märta till 1-2.


I tredje perioden böljar spelet fram och tillbaka och det är väldigt jämnt. Vi har verkligen många bollar som ”borde gått in” men Backadalens målvakt är både skicklig och har lite tur. Jossan kommer tillbaka in i spelet men matchen slutar 2-3 och vi har ganska trötta och lite frustrerade spelare som går av planen.


Bra kämpat alla, nu tar vi sportlov. Extra tack till Annie, Jossan och Elin från 00/01 som stöttade oss i denna match!

Dubbelseger mot både Zenith & Lindås
2016-02-07 20:50

En riktigt bra innebandyhelg får vi nog säga att tjejerna bjuder på. Vi avslutar veckan med en dubbelseger där vi på lördagen besegrar Zenith på hemmaplan med 5-4 samt Lindås på bortaplan med 1-7.


Om vi börjar baklänges så var Lindåsmatchen egentligen inga konstigheter och inte så dramatisk. Vi får kanske inte riktigt igång bredden i spelet som vi coacher vill men vi håller dock ihop spelet och producerar målen. Tjejerna har kul på planen och i båset, säger dom i alla fall ;-). 

Jag tror alla som var där kan bekräfta att Lindås har mycket duktiga, men för få tjejer. Att komma till match med bara en avbytare fungerar inte mot våra tjejer.


Zenithmatchen var en helt annan historia. Vi vet redan sedan tidigare att Zeniths spelare är jättesnabba men att vi är bättre tekniskt. Inför matchen har vi pratat om att ”hålla ihop” laget så vi får 5 spelare i anfallet och 5 spelare i försvaret. På så sätt slipper vi den lilla luckan mellan backar och anfallskedjan som många gånger ställer till det för oss.


Väl på planen så pendlar matchen fram och tillbaka men sällan har tjejerna varit mer taggade och flera av dem gör sin bästa match på länge, riktigt kul att se. Vi har väldigt många målchanser med "stolpe ut". 


Efter 3 x 15 min och med hjärtat i halsgropen blir detta slutligen en fantastisk skön match att vinna!


Tack för en bra helg tjejer!

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28 
FBC Lerum, 27/12 17:57