FBC Lerum F03
Hej, vår träningsgrupp består av 21 tjejer, ett mycket gott gäng.

Vi har två träningstillfällen per vecka:
  • Måndagar kl 16.00-17.30 Rydsbergshallen
  • Onsdagar kl 17.40-19.00 Hjällsnäshallen


 
Vill du komma och träna med oss så kontakta en tränare  
  

 
Rättvis seger men onödigt spännande
2017-10-23 07:19
Spända tjejer for till Varberg med förhoppning om en seger. Lerum har på senaste tiden spelat endast oavgjorda matcher mot Warberg och vi siktade givetvis på att bryta denna trend.
Ett tidigt ledningsmål och total dominans i början av matchen gjorde att förhoppningarna tändes tidigt. Dock lyckas vi inte få in bollen i nät utan vi sköt rakt på målvakt eller strax utanför matchen igenom. En och annan målram träffades men bollen ville helt enkelt inte in. Felicia hittar sen en lucka och 0-1 i periodpaus är skrivet men vi är lugna, vi spelar som att detta är seriefinalen och Warberg har otroligt svårt att få till något i sitt spel. Ett och annat avslut hittar ändå fram men Nova plockar detta utan bekymmer.

Andra perioden rycker Warberg upp sig och första 5 minuterna hamnar vi på hälarna och Nova får agera gång på gång, vilket hon löser med bravur. Vi hittar sedan tillbaka till vårt spel och lyckas återigen pressa ner Warberg och så småningom gör vi ytterligare en kasse efter att återigen Felicia prickskjuter in den på bortre. 0-2 i paus......

Tredje är vi onödigt bekväma i början och Warberg smäller till och innan vi vaknat till efter pausen står det 2-2 på tavlan... Riktigt onödigt och inte alls rättvist men så blir det när man slutar göra jobbet. Warberg får självklart mersmak och en liten tempohöjning sker i matchen vilket var till vår fördel. En liten kalldusch men sen vaknade vi till igen och pressen mot Warbergs kasse fortsatte precis som innan och efter oräkneliga målchanser så rullar äntligen Ida in 2-3 och där stannar matchen....
3 poäng men "bara" 2-3? Nöjda med poängen och matchen i övrigt men varför gör vi matchen så onödigt spännande? När vi spelar på detta sättet och inte ger Warberg en millimeter på planen så måste vi förvalta chanserna bättre....
Får nog träna lite mer;)

Stor eloge till hela laget men lite extra till Emma och Ida som hamnade på nya positioner denna match och löste det riktigt bra med hjälp av resten av laget.


Felicia Andersson om matchen:
  • "Jag tyckte vi forwards pressade på bra högt upp, och dom få tillfällena dom kom över på vår sida skötte backarna det stabilt och spelade väldigt bra tillsammans med centern. Det var en tuff och sjukt rolig match att spela. Vi hade även många fina backskott som var väldigt nära att gå in."
"Det var en tuff och kul match att spela"
2017-10-16 08:17
Att möta Pixbo är alltid en nagelbitare av rang, likaså denna gång.


Vår taktik var enkel, fart och fysiskt mot ett duktigt Pixbo.
Första perioden var vår helt och hållet men vi kom sällan till riktiga avslut. Vi lyckades dock ändå gå till vila med en 0-1 ledning efter att Felicia assisterat Ida som snärtade in bollen bakom Pixbos målvakt, som var på spelhumör denna dag.

Andra perioden ökade Pixbo tempo och vi hamnade på hälarna då vi hade blivit lite bekväma i vårt tempo och vårt sätt att styra matchen på. När detta vände till Pixbos fördel fick vi slita hårt för att hålla jämna steg med Pixbo. Båda målvakter storspelade och räddade båda lagen flertalet gånger men vår 0-1 ledning består även till andra vilan.

Tredje perioden var nog lite till Pixbos fördel och mycket tack vare deras 1-1 mål tidigt i perioden.
Tuffa fighter längs sargen och båda lagen ville verkligen ta hem detta... Lite prestige i denna match.
Matchen slutar, i mina ögon, rättvist 1-1 men det slutade ändå olyckligt för vår del. Vår kapten Olivia fick bäras av planen efter att båda knäna fått rejält med stryk i en trasslig situation.... Ren olycka och tråkigt slut på en annars kul match.

Edda Gudnadottir om matchen:
  • "Jag tycker vi hade ett bra spel med mycket styrka. Vi hade lite svårt ibland att få fram bollen till spelarna och få ett passningsspel men trots det gjorde ALLA ett bra jobb. Det var ett starkt spel och viljan att vinna fanns hos alla! Det var en tuff och kul match att spela, samt att alla var grymma idag men en spelare som var lite extra grym var vår målvakt Sandra, som gjorde en sjukt bra match med många och riktigt fina räddningar!"
Lindås Hemma och Zenith borta, ingen dans på rosor direkt........Men......
2017-10-08 20:48
3 poäng i vardera serie, bra start på säsongen.
Äntligen slipper man sitta och undra vad man ska göra på helgerna framöver, nu har säsongen startat på riktigt.....
Vi startade serie 4 med ett hemma möte mot Lindås.
Tuff match där båda lagen kände en del på varandra och matchen var ingen fröjd för ögat, men antar att det var två lag, likt kalvar på grönbetet, hade en del spring i benen som skulle samlas till något organiserat spel. Misstag gjordes åt båda hållen men ju längre matchen gick desto bättre spel blev det...
Vi lyckas dra det längsta strået (denna gång) och förväntar oss en fartfylld retur mot Lindås... Vi gick från Rydsberg med en 2-1 seger och 3 poäng i kistan....

Söndagsmatchen var mot Zenith borta i serie 2, tung match då Zenith har ett mixlag med 01,02 och 03or...... Detta syntes i närkamperna.
Lite trevande start men vi snappade upp deras taktik rätt omgående och lyckades komma igenom deras försvar och gick till periodvila med 0-3 ledning.
Vi körde på vårt spel till 100% och snackade en hel del om hur vi bäst kunde vårda bollen och ta över matchen helt. Vi fortsätter tugga i 2a perioden och matchen ligger helt i våra händer, men samtidigt vill vi inte strula då Zenith väntar på misstagen och kommer säkerligen straffa oss direkt. Två gånger slappnar vi av och blir bekväma och detta innebär att en annars storspelande Nova får plocka bollen ur eget nät. Vinst blev det med bekväma 2-7 och vårt spel såg mycket stabilt ut, både framåt och bakåt, samt att Nova räddar en straff.... Vår nya taktik känns bra så detta ska vi bygga vidare på.


Vice Kapten Alice Klintberg om Lördagens match:
  • "Att vi vann tror jag beror på att vi kämpade och att vi var det bättre laget. Vi höll en högre nivå och själv tycker jag att vi är ett jämnare lag, alltså vi har inte bara en som gör laget själv utan vi gör allt tillsammans. Självklart har vi några som gör vårt lag bättre men i stort sett gör vi det tillsammans."

Kapten Olivia Brunbäck om Söndagens match:

  • "Jag tycker det nya uppspelsupplägget fungerade väldigt bra och vi hittade många nya passningsmöjligheter. Jag tycker även försvaret var bra på att hålla sina spelare och förhindra skott på mål. Alla kämpade väldigt bra tillsammans, som ett lag, med ett bra passningsspel och att det var många olika målgörare. Boxplay funkade riktigt bra och vi har blivit mycket bättre på det under den senaste tiden."

Till helgen börjar cirkusen...........
2017-10-05 20:17
Nu till helgen drar äntligen seriematcherna igång och vi ställs direkt mot tufft motstånd på lördag genom att möta Lindås hemma i Rydsberg. En på förhand otroligt tuff match men tjejerna är taggade och har sett fram emot detta länge nu.
Söndagen blir inte lättare då vi möter Zenith bort i Björlanda. Zenith är ett 02/03 lag så där gäller det verkligen att kämpa in i det sista för denna söta 3poängare som vi alla vill åt.

Vi ses väl?


Lördag Serie 4 17:30, Rydsberg
Söndag Serie 2 13:30, Björlanda Idrottshall


Foto: Martin Wallén

Coach Janne blickar tillbaka och ser fram emot nästa säsong
2017-09-24 11:38
Coach Janne blev ung på nytt bland alla coola prylar och de olika experimenten.
SÄSONGEN 2016/2017 FBC Lerum F03

Tävlingssäsongen drog igång med Salming Invition cup och i vår grupp hade vi Varla, Landvetter och Vinga. Det blev en mkt jämn grupp med små marginaler. Varje match vanns eller förlorades med uddamålet. När gruppen summerades hamnade vi på tredje plats och därmed blev det B-slutspel där Helsingborg besegrades i semi. I finalen mötte vi Pixbo -04 som hade det lilla extra flytet och vann med 1-0.
Syftet med cupen var att få upp oss från träningstempo till matchtempo vilket skulle visa sig värdefullt i nästa cup ett par veckor senare.
Där var det dags för Vänerns Pärla Cup i Mariestad. I vår grupp hade vi Deje, Vänersborg och Örebro. Efter 3 starka segrar (där vi främst noterar en fin skalp mot vinnaren av Örebro cup på våren, Örebro själva) så hade vi spelat till in oss bland lagen av gruppsegrare. Där ställdes vi mot Landvetter och Östra som båda blev lite för svåra för oss.

Efter detta drog serierna igång. Vi spelade i serie 6 (Pixbo-04, Partille-02, Warberg, IBK Gbg och Vinga-01/02) och serie 7 (Lindås, Varla, Zenith, Pixbo-04 och Ale-02).
En liten bit in i seriespelet dök ett nytt ansikte upp som ledare på träningen. Det var Daniel Lundgren som erbjudit sig att vara med ett par träningar för att hjälpa laget (vilket i slutänden skulle visa sig bli väldigt mkt mer än ett par träningar). Daniels inträde innebar en hel del ändringar i spelet. Under resten av seriespelet denna höst fick vi tränat in dessa ändringar, vilket skulle visa sig vara en milstolpe som lyfte hela laget.
Efter några onödig och oturliga förluster i serie 6 så stod vi på tredje plats när serien var slut. I serie 7 hamnade vi på fjärde plats. Detta innebar att vi låg kvar i samma serier till våren.

Innan vårserierna drog igång deltog vi i ytterligare en cup, nämligen världens största innebandy cup, Gothia.
Vi hade hamnat i en tuff grupp med både Värmlands mästarna, Skoghalls, och Smålands stolthet, Vöikers (2:a i Gothia förra året), Ale och Landskrona. Trots detta tuffa motstånd så gick vi obesegrade ur gruppen och slutade på solklar första plats. Detta innebar förstås A-slutspel och kvartsfinla mot Gnosjö som slutat tvåa i sin grupp. Vi gav inte motståndarna något att säga till om. Det blev en odiskutabel seger med 4-1. I semifinal ställdes vi mot Landvetter som besegrat oss i cuper tidigare under säsongen men vi hade bestämt oss för att det nu var deras tur att bita i gräset. Semin blev mkt jämn. Det stod 2-2 med mindre än 2 minuter kvar när vi åker på en utvisning. 4 mot 5 resten av matchen kändes som ett dråpslag då vi ägt matchen men inte lyckats göra det avgörande målet. Vi kämpar oss igenom resten av matchen och lyckas hålla tätt. Avgörandet fick nu ske genom straffläggning istället. Lagen följdes åt fram till den sista straffen där vi lyckas avgöra! Final!!!
I finalen ställs vi mot Pixbo-03 som i sin semi besegrat Vöikers med 9-0!
Kampen skall stå i Valhalla inför fullsatta läktare. Pixbo förväntar sig en enkel seger men hade inte räknat vår vilja och vår lagmaskin. Trots vår orutin på stora finaler så går ett avslappnat Lerum in på plan, fast beslutna att ge allt. Matchen börjar jämnt med chanser åt båda lagen. En bit in i matchen tar Pixbo ledningen med 1-0. Detta får oss ännu mer tända och vi kämpar oss till både ett reduceringsmål och ett ledningsmål. Pixbo är skakade men mal på och lyckas göra ytterligare 3 mål mot ett kämpande Lerum. Förlust 4-2 men finalplatsen, spelet och hela turneringen kändes som en seger för oss! Vi avslutade med segermiddag tillsammans.

Dags för seriespel igen. Nu hade vi Lindås, Warberg, Varla, Floda och Ale-02 i serie 6. I serie 7 ställdes vi mot Landvetter, Ale-03, Pixbo-04, IBK Göteborg och Partille.
Det blir en vår med hårda, tuffa matcher mot mkt bra motstånd. De sista omgångarna i serie 6 krävs att vi vinner både borta mot Varla och hemma mot Ale-02 för att vi skall vinna serien. Vi tar hem båda matcherna utan att släppa in ett enda mål! Seriesegern är vår!
I serie 7 slutar vi åter igen på fjärde plats.

Vi har två cuper som avslutar vår säsong.
Först åker vi till Örebro. Med framgång i Gothia och seriespel i ryggen åker vi dit med goda förhoppningar om att gå långt. Efter lite mindre lyckat gruppspel, i en mkt jämn grupp, slutar vi på tredje plats och missar A-slutspel. Vi samlar oss och bestämmer oss för att ändå göra det bästa vi kan av situationen. Med återtaget fokus tar vi oss sedan fram till B-final utan större problem och vinner även finalen med lätthet.

Sista tävlingsspelet för säsongen blir Göteborg cup. Striden skulle komma att stå mellan oss, Lindås och Pixbo. Vi kommer trea i gruppen och tar oss an Lindås i semin. Det är en tät match i första perioden men i andra är det inget snack. Vi går ifrån och vinner med 6-2.
I finalen ställs vi återigen mot Pixbo och det blir även denna gång en väldigt jämn kamp. Med bara minuter kvar av matchen ligger vi under med 1-3. Vi har dock en vilja av stål och har jobbat oss in i matchen där vi skapar mer och mer. Vi gör 2-3 och med bara sekunder kvar lyckas vi även kvittera, 3-3 och förlängning! I förlängningen har vi bland annat ett ribbskott men får ändå ge oss när Pixbo till slut gör mål.
En väldigt väl genomförd cup och säsong är till ända. Vi har höjt oss flera snäpp och vi har fått ett spel som vi vet kan ta oss väldigt långt. Före säsongen pratade vi om att bli Sveriges bästa lag. Vi känner att vi nu är väldigt mycket närmare det målet!


Nu drar nästa säsong igång. Vi ligger i serie 2 och 4. Kan vi ta oss igenom serien med bra fokus och spel så har vi en god chans att ta oss upp i högsta serien. Kan vi klara det?
Hur kommer vi att klara oss i en tuff serie 4?
Vi är redan anmälda till Gothia. Skall vi lyckas upprepa förra årets bedrift? Vad krävs av oss för att klara det?
Kommer vi lyckas knipa vårt första guld i någon cup?
Vi vet att alla dessa mål är fullt rimliga om vi tränar hårt så att vi fortsätter utvecklas, jobbar tillsammans, håller fokus och fortsätter vara Sveriges klart skönaste lag.