FBC Lerum F07

FBC Lerum F07 är ett glatt gäng tjejer från hela kommunen. Se fliken "Kontakt" för kontaktuppgifter till oss ledare.

Säsongen 2017/2018 tränar vi:

Onsdagar 18:00 - 19:00 i Knappekullaskolan, samling 17:50

Lördagar 13:00 - 14:15 i Vattenpalatset/Friskis&Svettis, samling 12:45

Säsongen 2017/2018 spelar vi:

NEWBODY Flickor 07
Höstlovscamp onsdag 1/11 och torsdag 2/11
2017-10-11 08:26
Hemma på höstlovet? Missa inte FBC Lerums höstlovscamp för tjejer och killar födda 2006-2008. För information och anmälan, klicka här.
F07 storspelade i Bästkustcupen!
2017-10-01 17:41
Tog du en bra bild i helgen? Skicka den till Anders!
I månadsskiftet september/oktober spelade FBC Lerum F07 Bästkustcupen hos arrangerande Pixbo i Mölnlycke.

Cupen började på fredag kväll med match mot Onsala. Med 15 spelare på plats inför säsongens första match laddade vi upp ordentligt i omklädningsrummet. Tre tydliga instruktioner för målvakt, back, center respektive forward i en spelplan som tjejerna sedan fullföljde exemplariskt. Utdelningen är omedelbar för alla närvarande och Lerum vinner matchen med 6-0, med chans på mer.

Lördag morgon och ny match mot Pixbo Röd. Med ytterligare två anslutande spelare blir fördelningen två målvakter och tre hela femmor. Gott självförtroende och spelplanen upprepas inför matchen med några mindre justeringar. Till allas glädje upprepas även utförandet när Lerum rättvist vinner även denna med 6-0, där slutmålet sitter i matchens sista sekund. Truppen skingras för ett par timmars vila inför lördagens andra och sista match, mot välbekanta Landvetter.

Självförtroendet var naturligtvis på topp, samtidigt som vi vet att Landvetter brukar bjuda större motstånd. Mycket riktigt blir det en otroligt jämn och tuff match där vi verkligen får jobba på alla positioner utan längre betänketid. Efter att ha släppt in vårt första mål för cupen kommer vi tillbaka starkt och vinner med 4-3. Glädjen när 17 rosiga tjejer firar vinsten och tackar publiken är svårslagen.

Söndag förmiddag och en sista match mot Pixbo Vit. Tillbaka på 15 spelare och genomgång av dagens spelplan. Vi ser hur tjejerna har tagit till sig sina instruktioner och vuxit tillsammans under helgens matcher. Pixbo ges egentligen inga farliga chanser och vi avslutar med en övertygande 5-0 seger. Kort summering och medaljutdelning innan denna helg och lovande försäsong avslutas. Verkligen roligt att kunna uppvisa detta spel med såpass lång bänk och totalt 5 olika målvakter.

Stort tack för allt stöd på "läktaren"! Underbart att höra Redfoxhallen vibrera från Lerumsklacken.

/Anders
Onsdagsträningar
2017-09-14 07:52
Nu drar vi igång med onsdagsträningar i Knappekullaskolans idrottshall kl 18:00 - 19:00, samling 17:50. I liten hall varvar vi teknik, styrka och kondition. Vi ses!
Camp Endorfin
2017-09-03 18:00

Vilken härlig start på säsongen vi fick i och med helgens kick-off i Alingsås! Hela fyra träningar på två dagar och en del annat roligt hann vi med, till exempel en ärofylld vinst i publikkampen! Mer bilder från helgen finns under bildgalleri i menyn till vänster, samt på vår lagsida på Facebook "FBC Lerum F-07".

Jätteroligt att så många kunde var med, nu är vi peppade och laddade inför hösten.

F07 storspelade i Ladies Only Cup!
2017-05-07 15:39
Varma och hungriga men glada tjejer i Vallhamra
FBC Lerum F07 spelade Ladies Only Cup i Partille helgen 5-7 maj.

Cupen började på tidig fredag eftermiddag med match mot välbekanta Landvetter F07/08 i Vallhamra. Det var egentligen aldrig några tveksamheter och Lerum vinner rättvist med 3-2.

Lördag morgon bar det av mot Ugglum och match mot Partille F06/07, faktiskt för första gången. Lerum kämpar länge i underläge mot ett starkt Partille, men lyckas kvittera och matchen slutar 1-1. Efter matchen välbehövligt mellanmål i solen, därefter långpromenad till Vallhamra och lunch och lek i gräset.

Promenad med vattenkrig och ankspaning i högsommarvärmen tillbaka till Ugglum, därefter nästa match mot Sandö F06/07, även detta ett premiärmöte. En bitvis jämn match men Lerum har mer fart i benen och vinner rättvist med 4-2.

Kort paus i solen med frukt och ännu mer vatten, därefter dagens sista match mot Eken F06/07, som vi bara mött en gång tidigare. Trots alla timmar i värmen orkar Lerum ta ut de sista krafterna och vända ett underläge till vinst 5-3.

Söndagens spelschema las med utjämnande syfte efter resultaten dittills, och för Lerums del innebar det sovmorgon inför första matchen mot Kinna F05/06 i Vallhamra. Matchen böljar fram och tillbaka men Lerum reder ut allt och håller 0-0. Efter matchen snabbt ner till Max och uppskattad energipåfyllning.

Tillbaka till Vallhamra och lite utomhusfys inför cupens sista match mot Alingsås F06/07, även detta möte för första gången. Skickliga Alingsås sätter snabbt första målet och Lerum jagar kvittering, som kommer strax före vilan. Oerhört spännande in i det sista, men matchen slutar med Alingsås som vinnare med 2-1.

Kul att för första gången spela hela truppen tillsammans. Extra roligt också att få möta många nya lag och att stå upp så väl mot de som spelar i äldre serier. En fantastiskt rolig helg i solen, och en värdig säsongsavslutning!

/Anders