FBC Lerum P04/03
P04/P03 är killar födda 2003-2004 i Lerums kommun.

Säsongen 2017/2018 tränar vi:
Onsdagar kl 16.00 - 18.00 i Rydsbergshallen samt
Torsdagar kl 20.00 - 21.30 i Vattenpalatset
Dessutom samtränar vi med P04 Lions på vissa måndagar och fredagar.

Vårsäsongen 2018 spelar vi i två serier, serie 10 och 15 (tillsammans med Lions).

Ledare:
Anders Engström, 0702-106704, a.a.engstrom@gmail.com
Micael Haraldsson, 0702-622353, micael.haraldsson@gmail.com
Peter Willsund, 0766-316424, peter_willsund@hotmail.com
Ulf Lindqvist, 0723-894233, ulf@iisab.com

Träningar i maj
2018-04-29 19:00
I maj månad tränar vi endast onsdagar i Rydsberg kl 16.00 - 18.00.
Lions tränar tisdagar i Rydsberg, alla är välkomna att träna med dem också.

/Tränarna

Kämpainsats i Pixbo P04 Invitational!
2018-04-29 18:45
Mycket speltid på bara 8 killar i truppen sista dagen...
Sista helgen i april spelade vi som historiska FBC Lerum P04 Panthers i Pixbo P04 Invitational med 15 lag i Mölnlycke. Den på förhand tajta truppen på 12 spelare visade sig dock redan på cupens första matchdag vara nere på 10 pga sjukdomar.

Först ut i fredagkvällens gruppspel stod fjolårets vinnare Kungälv. Inte oväntat rullar Kungälv upp oss på parketten, men att det skulle rinna iväg till 1-7 var väl kanske inte ett helt rättvist resultat.

Pausmackor och väntan inför kvällens sena möte mot Pixbo i Idrottshallen. Vi börjar väldigt stabilt och spelar jämnt men lyckas av nån anledning inte hålla ihop denna heller och förlorar med minsta marginal 3-4. Tung start och mycket att fundera på inför morgondagen.

Lördag morgon, ännu ett bortfall och vi är nere på 9 spelare. Ale väntar och äntligen får vi springa in och lina upp i Wallenstamhallen. Denna gång är det inget snack när vi spelar hem 4-1 efter ett lite onödigt bakåtmål i det sista. Hursomhelst, en vinst ger behövlig energi inför sista gruppspelsmatchen.

Fler pausmackor, frukt och dricka och ett par timmars väntan på att möta formstarka och hittills obesegrade Lindås. Planen är att ligga djupt och kompakt, dubbla när det behövs och spara på alla resurser genom att avväga varje chans. Vår spelplan följs exemplariskt. Lindås hittar inte riktigt igenom vårt mittfält och försvar och vi överraskar med riktigt vassa kontringar och spelar klokt hem 2-1. Lite oväntat har gårdagens förutsättningar vänts, vi slutar grupptrea och är plötsligt med i A-slutspelet!

Uppskattad middag på stjärnkrogen Sibylla, därefter promenad runt dammen för att skaka ner supercheesebaconmålen.
Som trea ställdes vi mot gruppettan Gårdarike från skånska Vellinge som hade sett osannolikt stabila ut hittills. Vi går naturligtvis ut med samma spelplan givet förutsättningarna, men detta är något annat. Vi står upp vad vi kan men matchen slutar 0-5. Efter detta fortsätter sen Gårdarike obesegrade och avslutar som årets cupvinnare.

Hursomhelst, i Pixbo Invitational är inget avgjort, så vi gick iom detta in i semifinal i A-slutspelets sk Lucky Loser mot övriga utslagna lag. För vår del innebar det söndag morgon mot av erfarenhet duktiga och fulltaliga Partille på parkettgolvet. Vi var nu nere på 8 spelare, varav en börjat känna av lätt feber... Men det som nu händer är inget annat än en bragd när vi krigar hem 4-2, varav vårt sista rullar in i tom kasse när Partille jagar kvittering med halvminuten kvar. Fantastiskt duktigt av killarna att sköta oändligt långa byten, varje gång på ny position!

Ännu en hamburgare och promenad runt dammen, och ett par timmars väntan på final i Wallenstamhallen. Det står snart klart att vi ställs mot våra kollegor Lerum Lions, som har gått betydligt rakare fram i cupen.
Inte oväntat har vi drabbats av en ytterligare skada och går in i finalen med två halva avbytare kan man säga. Vi bestämmer oss för att ändå spela med dessa förutsättningar, men har väl inga förhoppningar om att slå Lions, dessutom spetsade med Victor från P02 som för övrigt utsågs till cupens individuella poängvinnare! 1-7 hann det bli, även om vi eg satte ett till mål som bara domaren dömde bort. Vi spelade trots allt runt väl och lite mer offensivt än tidigare, men vi hade inte riktigt orken att få till avsluten eller klara omställningarna.

Tack för helgen, och passa nu på att vila ut under de extra helgdagarna!
/Anders