Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag.

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Vi tränar i Vattenpalatsets träningshall på söndagar mellan 12.00-13.30.

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vi ses!
Referat: FBC Lerum F08 - Kärra IBK F08
Oavgjort i seriepremiären
2017-10-15 11:47
Stefan och Patrik snackar uppställningar.
Det var ett spänt men glatt lag som ställde upp i säsongens första seriematch mot Kärra.
Camp Endorfin
2017-09-09 08:52
Äntligen är säsongen igång! Och som vanligt startas den med Camp Endorfin. I år hade klubben valt att lägga campet i Alingsås, vilket verkade mycket uppskattat av alla.

Vi var 12 tjejer + ledare och föräldrar som inkvarterade oss i ett klassrum i Nolhagaskolan. Tre träningar fick vi ihop, varav en hölls av två spelare från damlaget. Denna träning var mycket uppskattad av alla.

Första träningen körde vi igång med att få igång känslan för boll och klubba efter sommaren. Passningar skott och lite spel. I sista träningen fick vi även chans att träna lite straffar och bjöd på några riktigt snygga mål.

Vi fick även vara med och heja och spela i den mixade uppvisningsmatchen med dam- och herrlaget. Ett mycket uppskattat inslag. I år gick bucklan för bästa hejaklack till F07 (grattis!), men jag är säker på att vi tar den nästa år!

Ett mycket välarrangerat läger tyckte vi nog alla när vi åkte hem trötta men glada på söndagen.

Tack till alla föräldrar och ledare som var med och gjorde detta till en superhelg!

Nu kör vi!
Vinst i seriematchen mot Pixbo
2017-02-26 12:58
0-0 blev 7-6
Det var ett gäng laddade tjejer som idag ställde upp på hemmaplan mot Pixbo. Pixbo har varit det lag som i sammandragen erbjudit mest motstånd och så skulle det även bli på stor plan. Eftersom vi försöker rotera positioner så mycket som möjligt mellan matcherna var det många tjejer som spelade på positioner det inte var vana vid. Tur då att vi har lyxen att ha så många engagerade ledare vilket gör det möjligt att dela upp coachandet så att en ledare tar hand om forwards, en tar hand om center och en tar hand om backarna. På så sätt kan tjejerna få tydliga tips och instruktioner under matchen. Detta har funkat superbra hittills och efter några minuter hade alla bra koll på sina positioner. Vi hade dessutom idag två ledare i sekretariatet.

Båda lagen kämpade enormt bra och följdes åt mål för mål. Pixbo hade ledningen ett tag, men Lerum kämpade sig tillbaka och kunde till slut vinna med 7-6 på tavlan! Riktigt bra kämpat och en fruktansvärt spännande match. Mot slutet fick vi även hjälp av killarna i P06 som hejade på från läktaren. Det blev ett riktigt bra drag i hallen mot slutet! Kul!

Tack också till er föräldrar som med så kort varsel kunde ställa upp och stå i cafét som vi helt hade glömt bort att planera in.

Tack för en bra insats allihop, spelare, ledare och föräldrar!

Första seriematchen avklarad!
2017-01-28 21:09

Fler bilder (+14) >>
Tack Lindome IBK för en god match!
Så var äntligen tjejernas första seriematch genomförd. Det var ett gäng peppade och nervösa 08:or som åkte ut till Kållered och Ekenskolan för att möta Lindome IBK på bortaplan.

Försnacket i omklädningsrummet handlade mycket om frågor och funderingar kring byten och positioner. Efter lite uppvärmning var det dags att dra igång spelet.

Tjejerna skötte sig exemplariskt. Byten gick smidigt och alla kämpade i varje närkamp. När slutsignalen gick hade vi fått se 7 fantastiska mål och matchen slutade 2-5 till Lerums fördel. Efter att ha tackat motspelarna och publiken för en bra match var det ett gäng trötta men glada tjejer som körde en sista ramsa i omklädningsrummet. Superbra jobbat allihop!

Nu åker vi hem och laddar för morgondagens sammandrag i Tuve.
Matchsammandrag 27/11
2016-11-27 18:08

Fler bilder (+7) >>
Idag gick årets andra matchsammandrag av stapeln och dagen till ära var det vi själva som stod för arrangemanget. Det märks verkligen hur kul och spännande tjejerna tycker det är att spela match. Kämparglöden blir större för varje match och även om domarna inte räknar mål har tjejerna själva stenkoll på hur det gick i matcherna. Passningsspelet börjar sitta och tjejerna börjar förstå mer och mer om anfall och försvar i spelet. Kul att få vara med i denna utveckling.

Tack till alla föräldrar och ledare som hjälpte till att göra detta till ett så lyckat arrangemang.

Här är även lite bilder från dagen.

Ha en fin första advent så ses vi om en vecka igen.

/Ledarna F08