Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lundberg inför derbyt: "Vi kan bättre"
2015-01-16 22:24
Mattias Lundberg (nr 26) firar sitt mål mot Karlstad i seriepremiären.
I morgon, lördag, är det dags för årets tredje derby. Efter raka förluster är det dags för första trepoängaren nu. Mattias Lundberg, som kom till FBC Lerum i somras från just derbymotståndaren IBF Göteborg, håller med om att det finns goda chanser.

– Matchen senast mot Örebro var en av de bättre vi gjort. Framförallt vad gäller försvarsspelet. Det kändes som vi hade full kontroll på dom så gott som hela matchen. Örebro är kvicka och bollskickliga men verkar ha svårt att luckra upp samlade försvar, och när vi som i söndags lyckas stänga vårat slott och deras försök att hitta diagonalpass så neutraliserar vi deras anfallsspel till stor del. Taktiken funkade klockrent – och timingen i det vi gjorde, när vi gjorde det  satt som det skulle, säger Mattias.

Ni imponerade på oss alla senast, men nu undrar vi vad det finns för möjligheter att fortsätta utvecklas på samma sätt.
– Vi har helt klart en uppåtgående trend och även om mycket var riktigt bra senast så finns det alltid saker som kan bli bättre. Det etablerade anfallsspelet är en sådan sak som varit till och från under säsongen. Det var okej senast, men där kan vi bli ännu tryggare och bättre på att skapa farliga lägen.

Men nu kan det väl inte finnas någon tvekan om att FBC håller bra på allsvensk nivå?
– Från match ett den här säsongen tycker jag vi visat att det inte är något fel på våran högsta nivå. När vi presterar på topp är vi riktigt bra. Det som legat oss i fatet är att lägsta nivån varit alldeles för låg. Det har vi till stor del jobbat bort nu tycker jag. Vi har fortfarande dippar i matcher men vi kan hantera dom bättre och faller inte lika djupt, lika länge som tidigare. Vi lär oss hela tiden hur spelet fungerar och ser ut i allsvenskan. Vilka risker man kan ta och inte ta i olika situationer och vad det kostar om man tar fel beslut. Vi värderar situationer bättre både offensivt och defensivt.

Senast kom det en svacka i tredje, men bara i några byten. Är det någon skillnad på hur det snackas på planen och i båset nu jämfört med tidigare när det tar emot?
– För egen del märker jag nog ingen skillnad i hur just snacket är nu jämfört med tidigare, men jag är heller inte den som snackar mest och påverkas så mycket av just det. Den stora skillnaden är nog snarare att vi inte gräver ner oss mentalt när det går emot oss, utan kan behålla både kyla och självförtroende på ett bättre sätt.

På vilket sätt har FBC Lerum utvecklats sedan första mötet med Göteborg?
– Det handlar om en mental utveckling och anpassning till spelet på den här nivån tillsammans med att vi hela tiden blivit bättre på våra egna idéer och saker vi vill göra i spelet.

Hur är det att möta gamla lagkamraterna?
– Det är bara roligt. Inget jag tänker på nämnvärt under spelet, då är det som vilken match som helst. Vet inte om jag har så mycket mer information att bidra med förutom det som Jonny och Salle redan har. Det känns som lagen har bra koll på varandra.

Vad ska ni se upp för hos Göteborg?
Sandro Agus. Och deras kontringsspel.

Vad blir resultatet – och vem avgör?

Matchen mot IBF Göteborg spelas i Lisebergshallen och börjar klockan 15.00. Klä dig i rött och heja fram grabbarna till första derbysegern.

Nyhetsarkiv
Övergångspolicy2018-04-17 15:39
Bagheera vill bli fler!2017-12-02 12:57
Nalleregn 17 december2016-11-27 20:28
Summercamp 20162016-03-29 19:49
Utlämning av Billotter2016-01-25 13:43
Helgens hemmamatcher2015-01-23 22:03
Helgens matcher2015-01-16 13:18
Seger i nypremiären!2015-01-11 13:42