SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Dam div3
Storseger i träningsmatch mot Eken
2015-09-25 16:05
Sofie Ryynänen gör comeback efter ett års uppehåll och levererade direkt med tre mål!
Dam3an spelade träningsmatch borta mot Eken som är uppstartade på nytt med gamla spelare som spelat innebandy i föreningen tidigare. Sen kväll i klassiska Ekenskolan som är berömt för sitt stenhårda golv, "här vill man gärna inte faceplanta" som tjejerna diskuterade innan match. 

Fokus inför matchen handlade om att spela enkelt, men att våga hota i anfallszoon och ta den obekväma vägen. Detta funkade sådär i första perioden. Vi var tämligen tama i en match där inget lag riktigt tog tag i taktpinnen. Lerum var ändå det något starkare laget och skapade flest chanser, men en duktig hemmamålvakt kunde hålla nollan när Lerum inte störde framför offensivt  mål. 

Inför den andra perioden diskuterades just detta. Låt bollen göra jobbet, hitta in på mål och sätt högre press. Inför denna perioden startade vi med ett powerplay som var bestämt sedan innan match. Här fick vi relativt bra rull på bollen men hotade inte riktigt förrän Moa avlossade ett skott från backposition som letade sig in. 
Nystart och dags för andra perioden efter detta. Nu satte Lerum en helt annan fart och plötsligt utnyttjade vi ett passivt hemmaförsvar och vågade kliva fram och finta av vår motståndare innan vi kom till farligheter. Andra perioden får sägas tillhöra vår 00-formation som var inlånad för dagen. 1-0 sattes efter att Roos hittat Anna Bergendahl som fick bollen felvänd i slottet men vände upp och satte bollen i nät, 4.18. Sedan dröjde det till 8.43 innan nästa mål kom. Frida Söderberg snurrade runt i offensivt hörn, tittade upp och såg en Anna B framrusande mot mål passningen på bladet och 2-0. 10.01 så var det äntligen det "gamla gardets" tur när Sofie Ryynänen hittade en krosspass genom hela Eken försvaret till Stina Hammarlund som smackade in 3-0. Minuten senare så vann kapten Anna O bollen i defensiv ficka, trampade hela vägen upp längs sargen och knackade in 4-0 med en backhand upp i bortre krysset. Sedan var det återigen 00:ornas tur när Olivia Kängström höll sig framme på en retur från Frida Sö och satte 5-0 strax innan pausvila. 

Betydligt muntrare miner efter denna perioden och en hel del riktigt fina spelmål. Men känslan var ändå att det fanns mer att ta. Inför sista perioden får Eken börja med ett 2min långt powerplay. Den mesta tiden spenderades ändå med boll på deras planhalva då de inte kom allt för långt utan vi bröt bollen bra och ställde om, höll i och dödade tid. När väl sista perioden drog igång på "riktigt", så tog det enbart 27 sekunder innan Frida Söderberg hittade till Anna B och det är 6-0. Efter 2.21 får vi ett mål bortdömt, svårt o säga om det va korrekt eller inte, men vi spelar betydligt bättre innebandy i sista perioden där vi låter bollen rulla och har adress på varje passning. I mitten av perioden gör vi tre mål inom två minuter. Först gör Sofie 7-0 efter att ha varit retsamt när flera gånger tidigare, pass från Anna O. Det lossar rejält för Sofie som minuten senare sätter 8-0 efter att ha täckt målvakt och slagit in returen. 00orna sticker i mellan med ett snyggt kontringsmål där vi ser tre snabba pass innan Olivia sätter bollen i mål, pass Anna O. Sofie avslutar sedan med att sätta 10-0 efter att ha klivit in i slottet och prickat in bollen, framspelad av Ida Johansson. 

En bra genomför match offensvit. Det var det som var största fokuset. Dessutom en nolla där vår nya målvakt för i år Sara Viklund fick gör några bra räddningar men i övrigt en ganska lugn match för henne. Bra att hålla skärpan trots lite att göra. En skön match att ha i benen inför premiärmatchen om drygt en vecka då vi gästar favoriterna Ale. 2 förluster mot dom förra året så vi har revansch att utkräva! 

Poängskörd: 
Sofie Ryynänen: 3+1
Olivia Kängström: 2+1
Anna Bergendahl: 2+1
Anna Olsén: 1+2
Frida Söderberg: 1+2 
Frida Roos: 0+2
Stina Hammarlund: 1+0
Ida Johansson: 0+1