SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Dam div3
Sammanfattning 1/3 av säsongen
2015-12-08 12:38
Kapten Olsén poängbäst när vi kör sammanfattning av säsongen så här långt
Känslan inför säsongen var att vi inte alls var tillräckligt förberedda. Detta visade sig också tydligt i de inledande tre omgångarna där vi inte fick spelet att stämma. Men efter den sena kvitteringen borta mot Herrestad så började vi tro på det hela och efter den matchen radade vi upp segrar mot Landvetter, Marstrand och Göteborg innan serien vände. 

Ale 12-4 FBC Lerum (3-1, 4-2, 5-1)
8 utespelare plus målvakt i denna matchen varav den ena utespelaren var inlånade Penrilla Brasta från Dam veteranerna. Vi spelar stundtals fantastisk innebandy ska sägas i denna matchen. Tyvärr blir vi hårt straffade de gånger vi tappar fokus i några minuter och Ale utnyttjade detta väldigt bra. Inför sista perioden så gjorde vi en kraftsamling och fick tidigt in reduceringen till 4-7, vi var nära att krypa närmre men när Ale efter halva perioden satte 8-4 så försvann sista hoppet och krafterna tog slut vilket resulterade i att resultatet sprang iväg. 

FBC Lerum 7-9 Älvstranden (3-5, 3-0, 1-4)
I denna matchen var vi åtminstone 10 utespelare plus målvakt. Det började på bästa sätt när vi gör två snabba mål i början. Älvstranden tillåts dock snabbt och lite för enkelt göra fyra raka mål innan lagen gör varsitt mål och pausvila 3-5. 

I andra perioden stod vi för den bästa perioden så långt in i säsongen. Sofia Andreasson som gjorde comeback i denna matchen reducerade tidigt till 4-5 och vi tog över spelet fullständigt. Radade upp bra chanser samtidigt som vi försvarade oss otroligt stabilt. Sofia Satte också kvitteringen innan Bistedt gav oss ledningen med fem minuter kvar av perioden. Med lite mer flyt så hade vi gjort minst två eller tre mål till i denna perioden, men självförtroendena va lite stukade efter premiärmatchen. 

I sista perioden så hamnar vi på nytt i en period där inget stämmer och vi blir passiva. Älvstranden gör två mål på  en halv minut och plötsligt var vi i underläge 6-7. Vi arbetar oss tillbaka och skapar lägen för kvittering men efter halva perioden går istället Älvstranden ifrån till 6-8 och minuter senare sätter dom även 6-9. Tungt men vi gav det ett sista försök och när gästerna med 1.30 kvar drabbas av en utvisning plockar vi målvakt och spelar 6 mot 4. Detta ger utdelning när Anna Olsén sätter 7-9 med 45 sekunder kvar och vi fortsatte utan målvakt och är nära fler mål men Älvorna höll undan. 

Första sura matchen där vi har initiativet men gav bort det. Dock första matchen med "fullt" lag och det gällde att ha tålamod och spela ihop laget. 

FBC Lerum 3-5 Walkersborg (1-4, 1-0, 1-1)
Vi fick ett tidigt powerplay i matchen och skapade tryck mot gästernas mål, men deras målvakt storspelade. Walkersborg fick med sekunder kvar i boxplay, fatt i bollen och kontrade in 0-1, mycket surt. Vi kvitterade dock omgående genom Josefine Johansson som fick en fin passning i slottet från Helena Lindblad som gjorde comeback efter skada. Walkersborg tar kort där på ledningen på nytt och hinner med ytterligare två mål innan pausvila, två mål som vi bjuder dom på lite för enkelt och ett av dom i powerplay för gästerna.  

I period 2 snäpper vi upp försvarsspelet rejält och spelar riktigt bra. Vi är bättre med i matchen och spelövertaget som Walkersborg skaffade sig i första jämnas ut. Båda lagen har svårt att komma till riktigt farliga avslut. I mitten av perioden så klarar vi av ett boxplay innan vi i slutet av perioden får vårt andra powerplay i matchen. Vi skapar återigen tryck och Sofia hittar en fin passning upp i slottet till Roos som petar in 2-4. 

Det sena reduceringsmålet gav oss en bra energi boost inför sista perioden och vi fortsätter här spela bra. Vi är återigen nära reducering, men den fula ovanan att släppa in mål i fel läge fortsatte i denna matchen och Walkersborg utökade till 2-5 med sju minuter spelat av sista perioden. Vi ger oss dock inte utan tryckte tillbaka Walkersborg rejält vilket resulterar i att gästerna tvingas till time out med fem minuter kvar för att lugna ner sig. Vi trycker på rejält nu och får med oss en utvisning efter 17.32. Time out, ut med målvakten och spel 6 mot 4. Nu trycker vi ner dom rejält och skapar mängder med målchanser men Walkersborgsmålvakten storspelar. 19.38 hinner klockan bli när Sofia tillslut snyggt placerar in bollen från vänsterkanten. Det är dock försent och Walkersborg håller undan. 

En match som tog oss i rätt riktning. Walkersborg som fortfarande hade en del div2 tempo i kroppen fick slita för sina poäng och vi spelade verkligen upp oss i denna matchen. 

Herrestad AIF 3-3 FBC Lerum (1-0, 1-0, 1-3) 
I dom två första perioderna har vi totalt spelövertag, men fick inte in bollen mot ett tajt spelande HAIF med en grym målvakt. HAIF tog ledningen med 1-0 i en kontring efter halva första perioden. 

I början av den andra spelar vi boxplay och ett lobbskott utifrån styrs på en axel och in i mål... Det kändes som om allt gick emot oss och vi hade noll flyt i denna matchen. Bollen for runt HAIF målet gång på gång men ville inte in. 

Inför sista perioden står vi för en kraftsamling, VI SKA INTE FÖRLORA EN TAJT MATCH TILL! Det resulterar i en explosion. BOOM BOOM och plötsligt har Sofia och Roos sett till att vi har 2-2 efter 2.10 av sista perioden. Vi trycker tillbaka HAIF fullständigt och är nära fler mål i varje byte. Efter fem minuters press mot HAIF målet tycker domarna vi är för överlägsna och tar en tveksam utvisning på Helena för liggande spel. En bra box från oss gjorde att HAIF inte kom någonstans i sitt PP och när vi blir fullt sätter vi på nytt fart mot ett ledningsmål. Med sex minuter kvar avancerar Sofia med boll in i offensivt slott, på vägen får hon ett slag, två slag och på tredje slaget så tappar hon bollen. Alla väntar på avblåsning och utvisning(?!), domarna låter spelet fortgå och HAIF kontrar in 3-2... Frustrationen är enorm, det var ordentligt nära att man storma in på planen och tog domaren i örat. Ett katastrof domslut.

Vi tar oss samman, mobiliserar trupperna och fortsätter jakten på mål. Med minuten kvar tar vi time out. Plockar ut målvakten och sätter in 6 mot 5 utespelare. Ett enormt tryck och med 30 sekunder kvar får vi första läget, sjuuuukt räddning av målvakten. Returen tog hon också. Vi tar snabbt tillbaka bollen och med 10 sekunder kvar kommer nästa stora läge men skottet går 1 cm utanför stolpen. Jag ger upp, det händer inte, kollar ner i backen och hör plötsligt ett enormt jubel.

Kollar upp och ser tjejerna jubla. Vi har gjort mål?! Bollen studsar bakom målet i sargen till Stina som petar in den med fyra sekunder kvar. Det känns som en seger till en början, men den uteblivna avblåsningen innan deras 3-2 mål sitter kvar. Detta gav oss dock den energin och det självförtroende vi behövde för resten av säsongen.

FBC Lerum 6-5 Landvetter Wings (3-1, 2-1, 1-3) 
Det var lite granna nu eller aldrig. Landvetter stod på noll poäng inför detta mötet och vi själva stod på 1 poäng. En otroligt viktig match. Vi hade råg i ryggen efter den sena kvitteringen i Uddevalla, dessutom med bra spel i den matchen, det enda som saknades var målet. 

Sanne gjorde i denna matchen sin premiär efter skada, det firade hon genom att få utvisning efter 1.53. En fantastisk box gjorde jobbet och Landvetter hotade aldrig på allvar. Efter sex minuter så sätter fjolårets poängdrottning i Dam3an, Dennise Törnblad, 0-1 för gästerna. Då tände en annan debutant, Jenny Albin, till och kvitterade omgående. Lite kort vila på bänken och sedan gick hon in och gav oss ledningen också. I slutet av perioden utökade vi ledningen genom Sofia. Efter en tafatt start så spelade vi upp oss och tog över. Kunde varit fler än tre mål sett till farliga målchanser. 

I andra perioden fortsatte vi spela riktigt bra och trots en tidig utvising så reder vi ut det och tar över spelet. 10 sekunder efter vi blir fullt manskap så utökar Ida till 4-1. Ett par minuter efter det sätter Sofie Ryynänen 5-1 med assist från målvakt Sara Viklund. Här blir vi lite för nöjda och Denise hos gästerna tillåts reducera till 5-2. Sedan drabbas vi av 2 raka utvisningar och tvingas spela 1.20 i spel 3 mot 5. Ett fantastiskt arbete gör att vi håller Landvetter borta från målet. När vi blir fulltaliga så sätter vi fart framåt igen och är nära att utöka ytterligare, men vi får vara nöjda med 5-2 inför sista perioden. 

Inför sista perioden så handlar det om att spela enkelt och ta hem första tre poängen med samma slit som under de två första perioderna. Det blir dock en mardrömsstart när Landvetter reducerar till 5-3 efter bara fjorton sekunder. Om det var nerver över att inte ha vunnit tidigare i år eller trötthet vet jag fortfarande inte, men Landvetter tog över matchen fullständigt i sista perioden. 5-4 kommer efter 8.50, men "Abbe" visar vägen och sätter 6-4 bara 13 sekunder senare. Det känns lugnt och vi spelar ändå ett bra försvarsspel, men då drabbas vi av en femte utvisning i matchen efter 14.42. Landvetter kör femte gången gillt och reducerar till 6-5. Landvetter försöker trycka ner oss sista fyra minuterna men vi löser det bra, tar tag i bollen och fördriver tiden. Detta resulterar i en frustrations utvisning hos Landvetter i slutsekunderna men vi säkrar vår första seger och det är det som räknas.  

Helt otroligt att vi inte får en enda utvisning med oss förutom med fem sekunder kvar. I övrigt starkt av tjejerna att hålla undan och vinna trots mycket nerver i slutskedet. 

FBC Lerum 8-5 Marstrands IBK (2-1, 2-3, 4-1)


IBK Göteborg 11-12 FBC Lerum (2-5, 4-3, 5-4)
Konstigaste matchen jag coachat och upplevt. Vi leder med 5-2 efter första, men det kändes som långt ifrån det. Vi fick inte alls ordning på spelet mot Göteborgs form av man vs man spel. Vi slog långa bollar på Bistedt som gjorde sin back och skapade farligheter. 

I andra och tredje perioden så kändes det som om varje målchans båda lagen fick blev det mål. En otroligt konstig och grötig match där det var kaos hela vägen till slutsignal där jag och Göteborgscoachen bara kollade på varandra och ryckte med axlarna. Det blev seger och jakten på toppen var igång på allvar.

En tredjedel av säsongen gjord. Nu var det revansch som gällde från resultaten i inledningen. 

FBC Lerum 5-3 Ale IBF (2-0, 1-3, 2-0)


Älvstranden 3-8 FBC Lerum (2-2, 1-3, 0-3)