SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Dam div3
Det svängde rejält när Dam3 förlorade
2016-01-19 19:24
Sandra bäst på plan för Lerum och stod för sin första poäng någonsin.
Landvetter 12-10 FBC Lerum (5-4, 3-2, 4-4)

Förutsättningarna var  inför matchen, som vanligt, bedrövliga för Dam3s del. Såg ett tag ut att bli åtta utespelare, men till slut var vi nio utespelare plus Sara som värmde upp inför matchen.

Det blev en drömstart på matchen får våran del. Bistedt fick bollen på mittplan efter en dryg minut och satte fart på ett sätt som bara Bistedt kan och trycker in 1-0 efter 1.05. Det rullade på och Stina serverade Ida med en smörpass in i slottet och Ida tryckte in 2-0 bara tjugofem sekunder senare. Lerumstjejerna spelade boll som aldrig förr och efter 2.53 bombade kapten Olsén in 3-0. Drömstart minst sagt, men efter detta stängde vi av och blev slarviga. Landvetters nr9 hade vi pratat om inför matchen och när vi släppte henne för en sekund satte hon 3-1. 3-2 kommer strax därefter, efter ett felbeslut i egen zon. Bistedt och Sofia bjuder dock på en riktig delikatess efter 7.37 och det va 4-2. Minuten senare släpper vi återigen deras nr9 för lätt och det är 4-3 och det är lägen åt båda håll varje byte. Landvetter skaffar sig här ett övertag och det fina spelet vi bjöd på i inledningen försvann helt. Plötsligt tar det för lång tid med boll och det blir många felbeslut. Detta leder till att Landvetter hinner gå upp i ledning med 4-5 efter 11.28. Snacka om galen inledning på matchen. Det finns lägen för fler mål i första perioden men 4-5 ståt sig till pausvila i Landvetters favör.

Vi inleder den andra perioden betydligt bättre än slutet/mitten av första. Skapar en del lägen men det är Landvetter som utökar efter drygt fem minuter när ett skott utifrån slinker in. Vi drabbas strax efteråt av ett boxplay då Anna Olsén åkt ut för hands. I boxplayet skapar dock Landvetter ingenting tack vare en fantastisk Lerumsbox som dödar utvisningen på ett imponerande sätt. Detta stärker oss också och så fort vi är fulltaliga så sätter vi press på Landvettermålet. Det blir också utdelning halvvägs in i perioden när Anna bombar in 5-6 från backposition. Några minuter senare så utökar återigen Landvetter med ett skott utifrån. Bara tjugo sekunder senare så bjuder firma Sofia, Bistedt dock på ett nytt snyggt mål och det va 6-7. Det såg ut att bli pausvila 6-7 men Bistedt kommer fri i sista minuten och bli upphackad i skottögonblicket. STRAFF?! Nej fortsätt spela säger domarna, kontring, räddning retur och Landvetterspelaren får förstås volleyträff, stolpe in och maximalt oflyt... Tungt inför sista periodpausen.

Vi är nöjda med vårt spel i andra perioden, maximalt oflyt bara och Landvetter va effektiva medan vi inte va det. Vi trycker allt framåt i början av sista perioden. Bollen viner kring Landvettermålvakten som gör den ena omöjliga räddningen efter den andra. Anna prickar ribban med ett stenhårt skott efter 1.30 och det va kanske 5e farliga chansen på den korta tiden. Landvetter får tag i bollen, slänger in den på mål och den styrs på något sätt in... OTROLIGT TUNGT. Vi trycker på och domarna kunde till slut inte, inte blåsa i vår favör när han blåser av spelet trots att vi har bollen helt rent i slottet... Utvisning dock på Landvetterspelare och vi bjuder upp till ett riktigt bra powerplay där vi skapade mängder med chanser, Landvetter hinner precis bli fullt när Bistedt sätter en förlösande reducering till 7-9 efter 12.50. Halvminuten senare fullkomligen bombar Anna in 8-9 från backposition, vi är med igen.. Tills Landvetter på nytt får in bollen, 8-10. Vi ger allt och fortsätter trycka framåt vilket ger utdelning med 4.30 kvar då Sofie sätter 9-10, gladast för det målet blev Sandra Eriksson som gjorde sin första innebandypoäng någonsin när hon passade fram Sofie. Klockan hinner till 16.53 när Roos avlossar ett backskott som går i mål och det är 10-10!! Direkt efter kliver vi fram och är nära 11-10 men bollen går utanför och Landvetter tar time out med 2.30 kvar att spela. Direkt efter är det återigen vi som kliver fram med boll och skapar ett par halvchanser, men Landvetter får tag i bollen och från fickan skjuter en Landvetter in bollen till 10-11... Time out för vår del och vi planerar vårt 6 mot 5 spel. Men minuten kvar plockar vi målvakten, men Roos får en smäll i en närkamp och vi tappar tyvärr bollen. Under tiden som jag kollar läget med Roos så gör Landvetter mål, jag vänder mig om och ser hur en domare vinkar att det inte är något mål medan andra domaren blåser mål. Jag fattar ingenting men det döms i alla fall mål och Landvetter vinner med 10-12.

En otroligt konstig match där vi spelmässigt gör en riktigt bra insats. Vi gör ett par riktigt läckra innebandymål och tycker nog vi var det bättre laget spelmässigt. Dock är det målen som räknas och det är bara att gratulera Landvetter till 3 poäng! Kul att vi får 4 olika målskyttar och vi har en rejäl bredd vad gäller målgörandet även om Bistedt och Anna gjorde flest med 3 var i denna matchen! "Det är rejält surt att förlora, men ibland gör man det trots att man presterat en bra insats spelmässigt. Tålamod har varit nyckelordet i år och jag är inte ett dugg orolig trots att vi släpper 12 bollar bakåt. Vi gör 10 framåt och mot Marstrand nästa helg tror jag det defensiva kommer vara betydligt stabilare".

Lerums topp 3 enligt coach:

1. Sandra Eriksson -
Står för en alldeles lysande match. Visar att hon tagit flera kliv och även om det blev fel i markeringen ett par gånger så gör hon en enastående insats. Blir tryggare med boll och levererar bra passningar i alla lägen. Närkampsspelet är väl dock fortfarande hennes signum, dock visade hon även upp en bra speed när hon drev boll längs sargen i denna match! Dessutom sin första poäng och den glädjen gick inte att ta miste på!

2. Anna Olsén - Spelar Anna som hon gör i början av matchen och i de två sista perioderna så är hon som bäst. Tar far sig, har fart och levererar både avslut och passningar utan att tveka. Proppen på Landvetters nr9 satt fint också.

3. Johanna Bistedt -
Svårt att inte lyfta fram får såpahala och vindsnabba forward. Värderar idag sina lägen otroligt bra och börjar bli allt tryggare med att även släppa bollen till lagkamrater vilket gör att hon får ut ännu mer av sitt eget spel!

Matchens sämsta:

- Delar av Landvetter publiken.
Nästan oavsett vad som händer på planen så får man som publik inte bete sig hur som helst. Det va lite smågrinigt som det ska va på planen under matchen, men att det sedan sitter en eller flera och skriker på varje domslut, applåderar när vi tappar boll och beter sig allmänt rejält illa mot oss som bortalag, det är bannemig bara pinsamt. Stort cred till en av våra spelare som kliver upp och säger till personen i fråga efter matchen.