FBC Lerum
Dam div3
Uddamålsförlust i toppmötet mot Marstrand
2016-01-30 13:21
Marstrand IBK 4-3 FBC Lerum (0-3, 1-0, 3-0)

Det vankades toppmöte i damernas division tre när Lerum gästade Marstrand. Fyra lag låg inom 4 poäng inför mötet på placeringarna 2-5 och det var viktiga poäng på spel.

Lerum startade matchen klart starkast och redan efter två minuter så tog gästerna ledningen med 0-1 genom Sofie Ryynäen. Sofie hittade en fin yta i slottet när Bistedt trampade runt kassen och snyggt spelade fram. Lerum behöll kommandot och var det lag som fortsatt skapade farligast målchanser. Marstrand hade mycket boll, men rullade runt Lerums försvar utan att hitta in i de farliga ytorna och tog mycket skott utifrån, som täcktes undan de flesta av gångerna av Lerumsspelare. Anna Olsén täckte ett skott efter drygt tolv minuter, tog tag i bollen och satte en härlig genomskärare till Sofie som dragit iväg i djupled. Sofie var iskall i friläget, rundade målvakten och la in 0-2. Bara halvminuten senare så snodde Stina bollen på mittplan, vid ett Marstrandsfrislag och kunde kontra in 0-3 för Lerum. Det fanns bud på fler mål från de röda men efter en period där Lerum var 100% i defensiven så stod det 0-3 i paus till gästerna.

Lerum drabbades tidigt i andra perioden av en utvisning. Plötsligt började domarna blåsa för saker som de tillåtit i den tidigare perioden vilket gjorde det svårt att hålla nivå för spelarna. Utvisningen klarade Lerum av utan större problem och var fortsatt det lag som skapade de farligaste målchanserna och borde ha utökat ledningen vid ett par tillfällen. Perioden var väldigt lik den första, med skillnaden att Lerum inte fick in bollen... Lerum drabbades av en ny utvisning i mitten av perioden. Inte heller nu lyckades Marstrand komma till jättefarliga målchanser utan fortsatte lägga in "lobbollar" mot Lerumsmålet som försvann därifrån lika fort igen. Nästa mål kändes otroligt viktigt och Lerum borde ha satt 4-0 i denna perioden, men mot slutet så mattades de röda något och Marstrand lyckades peta in en retur efter lite kalabalik framför Lerumsmålet. 1-3 var också resultatet inför sista perioden.

I denna perioden var det Lerums tur att få ett tidigt powerplay med sig, i det stämde dock ingenting där det var fullt av slarviga passningar och Marstrand reducerade till 2-3 strax efter att man blivit fulltaligt. Det blev en tung period för Lerum där Marstrand strax efter också kvitterade och efter ytterligare några minuter också tog ledningen med 4-3. Samtliga mål på samma sätt där Marstrandsspelarna var hetare på returer framför Lerumsmålet. Skillnaden på lagens trupper började ny synas(Marstrand 16 utespelare mot Lerums 10) och trots en sista uppryckning och slutforcering så orkade inte Lerum hela vägen utan Marstrand fick med sig alla tre poängen från matchen.

En otroligt sur förlust. Vi förtjänade verkligen poäng i denna matchen och i två perioder så spelade vi en otrolig innebandy. Vi hittade en bra balans i när vi pressade och när vi föll tillbaka och höll hela tiden Marstrand utanför oss. Vi hade lägen för att gå ifrån i andra, tyvärr sätter vi inte dessa och så blir det ibland. I sista perioden så orkar vi inte när bollarna började trilla in. Dock riktigt nära att vi får in en kvittering i vår slutforcering. All cred till Marstrand som snäpper upp sig i sista och orkar hela vägen in i mål. Nya tag mot Göteborg för Lerums del.

Lerums topp 2:

1. De två första perioderna -
Så bra som vi var i de två inledande perioderna vet jag inte om vi varit tidigare i år. Vi släppte mer eller mindre inte till någonting och de skott som gick igenom alla uppoffrande spelare tog Sara säkert.

2. Vinnarskallarna -
Trots att vi gör två riktigt bra perioder så har vi mycket emot oss i matchen vad gäller domslut o.s.v. Därför är det riktigt starkt att vi inte viker ner oss när Marstrand gör 3 snabba mål i början av sista utan vi fortsatte kämpa, trots konstiga utvisningar, trots litet manskap och vi gav allt hela vägen till klockan ljöd. Det gav inga poäng i denna matchen, men det lär göra det senare i säsongen