FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Dam div3
Viktig seger i mötet mot Göteborg
2016-01-30 13:52
FBC Lerum 9-6 IBK Göteborg (2-0, 3-3, 4-3)

Det var återigen viktiga poäng på spel för Lerum när man tog emot Göteborg under fredagskvällen. Göteborg låg inför matchen sju poäng före Lerum och en seger skulle innebära fortsatt häng på en andraplats, medan en förlust troligtvis skulle innebära att kämpa om en fjärdeplats. Lerumstjejerna var mer sugna på andraplatsen.

Precis som i det tidigare mötet mellan lagen under säsongen så satte Göteborg full press med sitt man-man spel från första stund. Det blev svårspelat för Lerum när man hamnade under en ständig press och laget hade länge svårt att få ordning på hur man skulle hantera situationen. Efter fem minuter löser Lerum det dock på ett briljant sätt. Anna Olsén tar snabbt hand om ett frislag på egen planhalva och sätter en lång boll längs backen på Sofie Ryynäen som sätter fart, behåller farten när hon tar emot bollen och avancerar inåt i banan där hon placerar in bollen i krysset när Göteborgsbacken inte hängde med. Det är sedan ett konstigt spel där det inte skapas speciellt mycket målchanser åt något håll utan bollen går mest fram och tillbaka mellan lagen. Med lite flyt sätter vi sedan 2-0 när Abbe får bollen efter studs på domare och kan gå in i slott där hon knackar in bollen med backhand med bara ett par minuter kvar av perioden.

Om den första perioden blev händelsefattig så hände det betydligt mer i period två. Lerum blev direkt passiva i inledningen av andra och tillät Göteborg slå två diagonalpass innan det va reducerat till 2-1. Kort därefter så täcker dock Abbe ett skott, drar sig ut mot vänsterkanten och hittar med en fin passning över till Anna på högerkanten som har öppen gata efter att forwards gått i djup och öppnat upp. Anna gjorde inget misstag utan satte 3-1. Kort därefter så går Ida in och krigar i 4-1 på retur. Lite andrum för Lerum? Nej på nytt lite för enkla misstag och 6.25 så var ställningen 4-3 till hemmalaget. Johanna Bistedt ordnade dock 5-3 för hemmalaget efter halva andra perioden, vilket stod sig till pausvila.

Direkt in i sista perioden visade Lerum att man var hetare. Abbe behövde tolv sekunder på sig i tredje för att hitta krysset och sätta 6-3. När Sofia Andréasson kort därefter hittade Bistedt i slottet med en briljant passning så var ställningen 7-3 och det kändes nästan avgjort. Göteborg lyckas sätta både 7-4 och 7-5 innan Lerum gasade på nytt och Abbe stod för två mål till. Sen reducering av Göteborg gav resultatet 9-6 och en stabil hemmaseger mot serietvåan.

Det är annorlunda och jobbigt som spelare att spela matcher som denna. Göteborg sätter man-man spel över hela banan och det krävs bra med fart under fötterna för att klara av att ta sig ur detta. Stundtals löste tjejerna det jättebra, men stundtals va vi tillbaka i det där med att vilja hålla för mycket boll. Det som oroade mest var vår förmåga att rusa på våran motståndare och bli bortgjord, detta gjorde vi för ofta i början men fick bort allt mer ju längre matchen gick. Stabil trepoängare som va viktig för resten av våren där vi nu ska möta varje lag en gång till, sju matcher och 21 poäng kvar att spela om!

Lerums topp 3:

1. Jenny Albin - kliver in och gör fyra mål och en assist i sin återkomst efter några matchers frånvaro. En spelare som laget behöver.

2. Stina Hammarlund - En spelare som gör mycket jobb i det tysta och har varierat mycket mellan center/forward denna säsong. Stod för en lysandfe insats idag och täckte kopiöst mycket skott.

3. Emelie Larsson - Lagets "yngling" som gjorde sin andra match i div3 och gör det otroligt bra, hon är bara 14 år?! Men spelar som hon vore 28 och hade mängder med rutin.