SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Damakademi Svart / Div 2
Gothia cup 2024
2024-01-09 08:15
Mäktig inramning inför finalen

Då var det dags för Gothia cup 2024 och jag som tänkte att vi var ett seniorlag och att tiden för detta redan var förbi, men tydligen inte.

Vi fick ett wild card in i cupen och förberedelserna var kanske därför inte helt optimala. Några tjejer bortresta, några sjuka och några hade åldern emot sig. Ja ja men alltid kul att spela cup tänkte vi!

 

Vi startar upp med en match mot välkända Ale IBF som vi mött i samtliga serier under hösten och som alltid så är det jämna matcher mellan oss. Vi åker på en ganska billig 2a och det är väl här man kan börja skönja vilket som kommer bli vårt signum under denna turnering, ett hårt arbetande försvar. Vi släpper inte in någon boll i numerärt underläge men råkar slappna av lite efter denna 2a och Ale lyckas krångla in sig framför mål och stolpe in bakom vår annars omutlige Alva. Efter detta hittar vi inte ut ur vår defensiv och det slutar med 0-1 och man börjar fundera på vad detta innebär för cupen framöver?

 

Senare på kvällen möter vi Fagerhult som visar sig vara ett riktigt fysiskt lag som med sin publik i ryggen kör stenhårt. Vi gör dock 1-0 genom Saga och även om de reducerar kort därefter kör vi på och Alva får in vinstmålet, vilket ger oss vår första 3a. Emelie står för en kanonmatch och bäddar för att vi inte släpper in fler mål!

 

Dag 2 och vi har två matcher på schemat. Hyfsat tidig match mot det enda internationella motståndet i vår grupp, Sarpsborg från Norge. Vi hade scoutat dem dagen innan och konstaterat att det inte går särskilt fort när de spelar men det kändes lite annorlunda nere på plan. Dock kändes det som att vi hade hyfsat kontroll på matchen efter att Alva skjutit in en boll framför mål som studsade in. Bra försvarsarbete och trots 2 utvisningar på bägge våra Alice så håller vi och Emelie nollan.

 

Andra matchen för dagen går mot skånska Lönsboda på parketten i Lundbystrand. Helt plötsligt har förutsättningarna vänt och vi är i gruppledning och vid vinst tar vi förstaplatsen. Det är alltid lite svårspelat på parketten och inget av lagen behärskar att föra spelet utan det böljar fram och tillbaka. Alva i vårt mål har dock inte tänkt släppa in något mål och vi har svårt att få in bollen. Med en knapp minut kvar av matchen börjar man räkna på vad som händer om det blir lika när Linn springer upp från sin backposition och får till en kanonträff som är otagbar och vi vinner med 1-0

 

Semifinal i A-slutspel. Vi möter Jönköping, samma gäng som slog ut våra 06or förra året i Gothia cup i kvartsfinal och så klart så vill man alltid ha revansch när man ges möjligheten! Det blir återigen en stentuff match där vi byter möjligheter men där Alva återigen visar att hon har målform, 1-0 till oss! Dessvärre klarar vi inte att hålla denna ledning in i paus utan släpper in ett mål bakom annars enormt starka Emelie i mål. Andra period är vi faktiskt ganska illa ute och Jönköping jagar ledning men vi är extremt aggressiva och täcker skott på skott. De få skott vi släpper till har Emelie koll på. När de återstår en minut av matchen förbereder vi oss för straffavgörande och vi byter in pigga Alva i mål, vilket kan visa sig vara ett bra drag. Straffdrama och vi visar att en pigg målvakt i kassen ger oss det vi vill ha! Alice sätter första straffen i krysset och Alva räddar första, det ger oss den fördel vi behöver. När dessutom Jullis sätter andra i samma kryss känns det riktigt bra, även om Jönköping krånglar in sin andra. Bella går då in och helt iskallt fintar ned målvakten och lägger upp bollen i samma kryss som sina lagkamrater med sin backhand. Allt vi behöver nu är en räddning och laddad som Alva var släpper hon inte förbi sig några fler bollar. Vi tar hem semifinalen och är i Final!

 

Final för första gången för alla tjejer, utom för vår vår målvakt Alva! Det är en härlig inramning i Partille arena och vår lagkapten och poängdrottning Alva Kindstedt leder våra tjejer in på tryggast möjliga sätt på plan. Det är nervöst och förväntansfullt men alla känns påkopplade! Finalmotståndet, det är såklart Ale igen, som är det enda laget som besegrat oss under denna turnering! Dags för revansch!

 

Första perioden är en jämn historia med två lag som kämpar med att hitta sina lägen. Här är ändå magkänslan ganska skön. Den ska bli ännu skönare när vi i början av andra perran får ett frislag framför Ales mål och Engla passar Nettby som pangar in bollen mot mål och den letar sig in bakom deras målvakt. Vilket jubel och vilka glädjescener!

 

Ale går hårdare på oss och vi försvarar oss så gott vi kan men 10 minuter efter att Nellie gjort 1-0 får Ale en möjlighet och det står 1-1 men känslan är ändå att tar vi det bara till straffar så har vi trumf på hand med en go vinst i ryggen! Tyvärr så tar det bara några minuter innan olyckan är framme igen och Alva har fått se två studsbollar gå in bakom sig. Inte helt olikt första matchen så är målen vi släpper in inga kalasmål utan bollar som studsar och far! Vi har 4 minuter kvar på klockan men tyvärr så har vi inte orken att pressa in ett mål! Det slutar med ett silver och såklart i den stunden en besvikelse, men hur många kan titta tillbaka och säga att de har stått i en Gothia cup final! Dessutom så genom denna härliga upplevelse dessa fyra dagarna har man fått blodad tand och suget på att hamna där igen är stort! Vi får nog slänga in en anmälan till kommande års Gothia cup!

 

Vi ledare är så stolta över er tjejer som genomför denna cupen på ett grymt sätt tillsammans! En grym inställning på planen och en defensiv insats som lovar gott inför framtiden. Vi går genom turneringen med endast 3 insläppta spelmål vilket ger cred till hela vårt lag med målvakterna i spetsen! Vi får in 7 spelmål så det är +4 i protokollet. Vi vinner straffavgörandet, inte bara tack vare fint målvaktspel utan jäkligt fina straffar. Var stolta över vår prestation!!!


Nyhetsarkiv
Gothia cup 20242024-01-09 08:15
Kaptenerna har talat2023-09-26 09:03