Herrar Div 2
Sport i Lerums analys om matchen mot Partille
2015-11-25 22:08
Sebastian Wathén var en av spelarna som gjorde livet surt för "gubbarna" i Partille.
Det ligger ännu ett moln av besvikelse över mina axlar efter förlusten mot Partille. Jag saknar ord för att kunna beskriva matchen på ett bra sätt och låter därför "Sture" göra analysen istället.
Läs gärna hans blogg för mer info om vad som händer kring lagen i FBC Lerum.

Stures analys taget från sport i Lerums blogg:
Lerums H3-lag var på väg mot en riktig bragd insats när man mötte Partilles "projektet" på lördagskvällen. Hemmalaget hade ledningen med 7-3 en bit in i sista perioden, men Partille kom närmre under hela sista perioden och när hemmalaget drabbades av ett par tveksamma domslut i slutet av matchen så fullbordade Partille sin vändning och vann med 7-8.

Första perioden i denna matchen är lite svår att sätta ord på egentligen. Det skapades inte allt för många målchanser, utan känslan var att lagen kände ganska så rejält på varandra för att bilda sig en uppfattning av vad som väntade. Lerum fick ett powerplay efter fem minuter, men lyckades inte skapa några större farligheter i den spelformen. Det dröjde egentligen till 14.54 innan det hettade till. En Partillespelare var på väg igenom Lerumsboxen och stoppades bryskt i sista stund vilket resulterade i straff för gästerna. Förstås klev straffgurun Peter Runnestig fram och med den straffrutinen så gick det ju inte att missa och vi kunde skriva in 0-1 för gästerna.

Med två minuter kvar av perioden så drog gästernas kapten, Daniel Dahl, på sig en utvisning där han visade rejält temperament. Lerum hade dock återigen svårt att komma till bra avslut och Partille visade upp fin teknik när de kontrade in 0-2. Lerum skulle dock få sista ordet i denna perioden när Sebastian Wathén fullkomligen dunkade in 1-2 med bara två sekunder kvar av perioden. Ett psykologiskt otroligt viktigt mål för Lerum.

Det hann enbart gå tre minuter av andra perioden innan Partille drabbades av en ny utvisning. Denna gången började Lerum hitta rätt och återigen så va Sebastian Wathén sist på bollen när Lerum kvitterade till 2-2. Lerum kändes nu riktigt heta, medan Partille hade bleknat rejält. Då drabbades William Öberg-Lillienberg i hemmalaget av en tufft dömd utvisning för obstruktion, halvvägs in i perioden. William fick från utvisningsbåset se ett otroligt slarvigt Partille, samtidigt som Lerum va på hugget och först bröt Erik Edberg en passning, satte full fart mot mål och rullade in 3-2. I samma boxplay gjorde sedan Viktor Strömberg(tillfälligt nere från allsvenskan) samma sak och det va 4-2. Partille och hela Rydsberg var i chock och när Johan Edlund sedan, med två minuter kvar också bombar in 5-2 började folk undra vad som va på gång att hända. Partille va rejält i brygga och det syntes om inte annat när Daniel Dahl står för en rejält ful tackling med sekunder kvar av andra perioden. Han klarade sig dock undan med en tvåa. Lerum skickade in bollen mot mål där Sebastian Wathén styrde in bollen med magen till 6-2, det trodde i alla fall hela Rydsberg tills man upptäckte att domaren blåst för "guds hand" och visat ut "Sebbe" två minuter.

Det uppstod ett rejält rabalder där Lerumsspelarna med "Sebbe" i täten argumenterar högljutt för att det ska va mål och domarna hamnade under stor press, men stod på sig i sitt beslut. Lika psykologiskt viktigt målet i slutet av första perioden var, lika tungt va det att inte få detta godkänt i slutet av andra.

Vad skulle hända i sista perioden? Domslutet likt det Lerum fick emot sig har satt käppar i det röda maskineriet förut då Lerum börjat lägga fokus på fel saker. 1.39 in i perioden så reducerade Christoffer Van Mannen  till 5-3 i spel fyra mot fyra. Bara sekunder senare utökade dock Lerum ledningen till 6-3 efter ett fint mål signerat Viktor Strömberg. Som om inte det vore nog så satte också Sebastian Wathén 7-3 tjugotre sekunder efter Strömbergs mål. Time out Partille och den gav resultat.

Van Mannen och Runnestig stod för varsitt snabbt mål och det va 7-5 och match igen. Lerum tog då time out och lyckades stoppa blödningen.  Men med fyra minuter kvar smätte Runnestig in 7-6 på ett sätt som bara han kan göra. När Gustav Forsström sedan drabbades av en utvisning så kvitterade också Partille genom kapten Dahl med två och trettio kvar av matchen. Lerum kändes uppgivna medan Partille blivit den bjässe man är i denna serie. Lerum lyckades dock hålla undan, ser det i alla fall ut som tills domaren plötsligt blåste. Johan Kihlberg blev utvisad till hela hallen förvåning och det var en utvisningen som kändes billig, i alla fall när det återstår 38 sekunder av matchen. Partille behövde bra 15 sekunder innan man satt 7-8, ett resultat som stod sig till slutsignal.

Lerums topp 3:

1. Niklas Norberg - Gör ett stort antal svettiga räddningar, framförallt i första perioden där han ser till att Lerum kan ha ett bra resultat med sig in i omklädningsrummet. I sista perioden är det svårt att göra så mycket på dom flesta av målen då han tvingas till jobbiga och svåra sidorförflyttningar, samt att Runnestig är Runnestig..

2. Sebastian Wathén -
Står för tre av Lerums mål och va delaktig i det mesta som hände för Lerum framåt. Kanske ska tatuera in bollmärket som fanns kvar på magen efter matchen och visa upp nästa gång han träffar på domarna? Hans bringa va blek, men utomordentligt snygg att se på i alla fall.

3. William Lillienberg - Hur bra är inte denna grabben? Snurrar runt med de rutinerade gamla landslagsspelarna som han aldrig gjort annat. Imponerar i varje match jag ser honom spela.

Vad säger man om denna gastkramande matchen från i lördagskväll där Lerum snubblade på målsnöret? Partille saknade visserligen bland andra både Delborn och Hellgård, men va det nerver vi såg i andra perioden? Det var i alla fall ett otroligt slarvigt Partille där, samtidigt som Lerum var riktigt bra och hade en grymt härlig energi och vann de flesta duellerna ute på banan.

Matchavgörande blir troligtvis det bortdömda målet Sebastian Wathén gör precis innan slutsignal i andra perioden... Jag som står i samma vinkel som domaren, fast motsatt riktning, ser att den klockrent går i magen på "Sebbe" och in i mål. Det kan hända att det från motsatt vinkel såg annorlunda ut men det målet ska vara godkänt. 6-2 där och Partille hade sjunkit ännu längre ner i skorna.

Med det sagt så får inte en sådan sak hänga kvar hos Lerumsspelarna. Tyvärr tror jag  den situationen sitter kvar hos många när Partille börjar närma sig och irritationen och pressen växer fram. Domarna står för ett antal tveksamma domslut, självklart och visst blir det matchavgörande, men det är inte i dom situationerna man tappar matchen, det är när man leder med 7-3 och släpper två snabba mål där man tappar fokus samtidigt som Partille växlade upp i tempo. Det gick lite för lätt ett tag och jag vet inte om Lerumsspelarna började tänka att "det här kommer ju gå vägen" eller inte men känslan va den. Sedan syns det en klar skillnad i Partillesspel när de väl är fokuserade och har bolltempot. Inga dåliga mål man gör i powerplay i slutet..

Lerum förtjänade poäng i denna mot Partille och visade upp ett enormt stabilt spel i stora delar av matchen. Med undantag för Myggenäs så har inget annat lag ens varit i närheten av att hota Partille denna säsongen. Jag hoppas verkligen Lerum fokuserar på det dom gör bra denna matchen, för tar dom med sig det så kommer den fina säsongen fortsätta.. och då kanske vi äntligen får tillbaka Lerum i division två nästa säsong!

Oskar Lundahl ansluter!2017-06-28 08:11
Välkommen Adam Fischer!2017-06-21 09:10
Välkommen Jesper!2017-06-15 23:05
Elmer är hemma igen!2017-06-06 21:36
Seger mot Frölunda ! 2017-02-11 19:39
Seger mot Myggenäs 2016-10-29 01:26
Coach Ludde tar Time-Out2016-08-25 17:56
-"onödigt tuff match."2016-01-17 18:48