VI GILLAR INNEBANDY
Herrar Div 2
Jonatan Kaldrup summerar 60 minuter mot Ale.
2015-12-09 21:19
Innan matchen pratar vi mycket om att jobbet måste göras, vi måste hålla ner bytena pga kort om folk och att sätta vår prägel på matchen direkt. Matchen börjar och vi känns lite stressade och desperata efter att få 1:a målet. Vi är väldigt offensiva och med det öppnar sig lite spelvändningar för Ale som inte känns helt ofarliga. men tillslut, 5 minuter in i första får vi 1:a målet då Sebbe driver på sin vänsterkant och drar iväg ett maskerat skott som letar sig in högt ovanför målvaktens vänstra axel. Efter målet börjar vi äntligen få fart på spelet och får långa fina anfall med variation där vi blandar raka uppspel med lite instick i mitten. Klockan tickar upp mot 10 minuter spelade då Lövet kommer loss på sin kant och tar sig in i banan och smeker in bollen i bortre, 2-0 Lerum och allt är frid och fröjd. Vi fortsätter trumma på och skapar läge efter läge, Ale sticker upp ibland men vi har koll på dem. Innan periodslut hinner både Lövet och Jonte göra 3-0 och 4-0.
En period vi är ganska nöjda med.
Vi fortsätter trycka på att vi bestämmer vad som händer där ute. Vi är överens om att vi måste hålla fokus och samma inställning matchen igenom då Ale inte är ofarliga de få gånger de får etablerat spel i vår zon. och mycket riktigt, Ale får in en reducering i början av andra, och efter det tappar vi lite i positionsspelet och gör inte jobbet riktigt fullt ut första fem. Vi får dock ett välbehövligt 5-1 mål och vi kan komma tillbaka till det trygga spel vi hade i första perioden. här känns det lite som att luften går ur Ale och vi gör vad som krävs samtidigt som målproduktionen kommer igång ordentligt, vi går in till periodpaus med en 10-2 ledning. Vi tar upp de första 5 minuterna där Ale är det bättre laget och alla är överens om att vi inte får hamna i sådana situationer, då vi vet att vi är så mycket bättre än Ale. Jag märker på gubbarna att nu handlar det i stort sett bara om hur många mål vi ska göra, men jag är tydlig med att jag som coach i denna matchen vill vara helt nöjd över 3 perioder, jag vill att vi spelar vårt spel i 60 minuter. vi går ut i 3e med en skön känsla och alla känns fortfarande fokuserade på de sista 20 minuterna. Perioden startar lite trevande med få chanser och lite krampaktigt spel från båda sidor, Ale försöker och höjer sig något snäpp men lyckas inte störa oss så värst mycket. Vi får 11-2 och nu är det bara en enda lång väntan på slutsignalen känns det som. Ale får dock in en reducering men det skakar vi av oss relativt snabbt och fortsätter trumma på och skapar chans efter chans, om vi fick bra utdelning i 2a perioden är det helt tvärtom i 3e då vi skjuter och skjuter men den sista skärpan saknas i avsluten. Vi gör 2 mål till innan matchens slut och vinner komfortabelt med 13-4 efter att Ale petat in en boll vid ställningen 11-3.
En match där vi gör jobbet som krävs i båda ändarna av planen. Ale ska ha en eloge för deras krigande och inställning samt deras goda uppträdande matchen igenom. jag personligen är oerhört nöjd med kriget alla gubbar lägger ner i hemjobbet i varje byte. matchens lirare får gå till Sebbe och Lövet som har en rolig kväll poängmässigt men även inställningen är den rätta hos dessa gubbar hela matchen. Sen ska jag inte glömma att nämna Stockens otroliga jobb matchen igenom, han såg ut att ha full tank hela matchen.