-"onödigt tuff match."
2016-01-17 18:48
Herrestad var tuffare än väntat och var riktigt nära en seger.
Första seriematchen på hemmaplan 2016.
Inför matchen så hade vi 4-4 mot Dingle och en förlust mot Guldheden i bagaget och detta skulle bli vår vändning. På förhand en enkel match rent tabellmässigt sett och detta skulle bli 60 minuter av dominans från Lerums sida.
Sen vaknade vi och efter första 20 står det 3-3 på tavlan och Herrestad spelar bra och straffar oss direkt när vi blir nonchalanta. Båda lagen satsar framåt och glömmer lite av att försvara sig, men jag vill påstå att HAIF är snäppet bättre på att försvara sig än oss.

Efter lite snack och kanske en tonhöjning i omklädningsrummet i pausen så tar de flesta utav grabbarna tag i kragen, gör ett litet ryck, spottar sig i näven och gör sig redo för nästa 20 minuter.
Andra perioden slutar mycket bättre för vår del och går till vila med en 7-4 ledning. Vi lägger mer fokus på ett stabilare spel och insett att det är ett duktigt lag som står för motståndet, vilket gör att vi börjar spela som vi gör när vi möter de bättre lagen.

Tredje blir en ren hawaii period. Båda lagen flänger upp och ner på planen och allt utan etablerat skönspel bjuds det på. Vi rullar bra när vi kommer upp i anfallen men HAIF är skickliga på att stoppa oss på vägen och efter 10 minuter i tredje så står det 7-7 och matchen är på väg åt vilket håll som helst. Efter 12 minuter står det 8-8........
Det som avgör matchen är en utvisning som drabbar HAIF och för första gången denna matchen får vi utdelning i PP och där blev det som ett njurslag för Uddevallagrabbarna. Vi lyckas tillslut peta in 10-8 vilket blev slutresultatet men oj, vad mycket vi har att snacka om i veckan som kommer.
Nästa helg möter vi Lindome och vi måste skaka av oss vissa junior fasoner som dök upp denna matchen om vi ska hänga med i Lindomes vändningar.

Vinst blev det men det satt långt inne och onödigt tuff match, vi måste punktera matcherna snabbare och mer effektivt, Men de kommer... Vi får skylla på............ domarna? de brukar funka.....