VI GILLAR INNEBANDY
Herrar Div 2
-"vi gör inte mer än vad vi behöver."
2016-01-31 20:38
Efter vinsten mot Sävedalen så hade vi ledare (Ludde och Kaldrup) inte samma syn på matchen som spelarna själva. Men en vinst är en vinst och tre poäng läggs i skåpet.

Jonatan Kaldrup är nu en etablerad assisterande tränare och så här säger han om vinsten senast mot Sävedalen.

"Hemmamatch i serien och som motståndarlag stod Sävedalen. Ett Sävedalen som går knackigt och vi kommer till matchen med en positiv känsla i laget. Vi pratar mycket om att sätta upp tre delmål att jobba efter: Inte släppa något mål på frislag, vinna varje period och inga bolltapp på mittplan. Matchen börjar ganska trevande där det inte bjuds på något skönspel direkt, men 1-0 kommer från Hampus klubba efter fyra minuters spel, fullt rättvist och skönt att få hål på dem tidigt. Vi fortsätter hålla i taktpinnen samtidigt som vi håller dem utanför när dem anfaller. 2-0 skickar Jonte in en boll som går stolpe in, sju minuter spelade. En fortsatt sömnig period fortsätter men allt känns stabilt både i anfall och försvarsspel. 16.59 gör Långe 3-0 på pass från 1-0 skytten Hampus. Allt är frid och fröjd i Lerumslägret och vi har stenkoll på händelserna. Med minuten kvar av första kommer Eda igenom på vänsterkanten och fri med målvakten lyfter han in bollen i första krysset. Vi går till pausvila med 4-0 och pratar om att vi har bra koll på vad som händer men att det är 40 minuter kvar av hårt slit som återstår. Vi vill bli lite rakare på mål och komma till avslut oftare, samt skruva upp tempot en aning till.

Andra perioden innehåller inte heller någon sprakande innebandy från nåt av lagen, men efter dryga 6 minuter får Sävedalen ett frislag i bra läge, snett framifrån Hampus högra stolpe. Ett skott efter signal och det rasslar till bakom just nämnde Hampus. Sävedalen får välbehövlig kontakt och vi misslyckas med ett av de delmål vi satte upp, onödigt .. Jaja nu gäller det att snäppa upp sig igen och ta tag i spelet, vilket vi gör men har svårt att komma till de riktigt heta lägena. Men 12.33 snappar Långe upp en retur på Wollbergs skott och sprätter upp bollen i nättaket fram till 5-1. Men känslan av att vi blir lite bekväma igen smyger sig på och bara minuten efter vårt mål reducerar Sävedalen efter att Hampus i målet satt och funderade på något annat för en sekund då bollen bara försvinner förbi Hampus högra hand och letar sig in i mål. Efter målet tar vi oss i kragen och äntligen börjar bollarna leta sig in, inom loppet av tre minuter går vi ifrån till 8-2 efter mål av KB, Stocken och Wollberg. Sävedalen ger sig dock inte och får in en boll bara 20 sekunder efter Wollbergs mål. Vi skakar av oss det snabbt och Larsson går in och gör ett strålande byte då han sätter full fart ner i hörnet, vinner närkampen, sätter fart bakom mål och hittar Lövet som enkelt framför mål kan lägga in 9-3. Med 15 sekunder kvar av andra gör vi även 10an efter att KB fått stå ren på första stolpen och kan raka in bollen. 10-3 alltså efter två spelade perioder. Vi pratar om att fortsätta spela vårt spel och att göra jobbet i 20 minuter till.

3e drar igång och denna är den sämsta. Vi kommer inte alls upp i den nivån vi vill och kan, då vi leder med 10-3 har gubbarna svårt att motivera sig till att göra jobbet fullt ut i alla situationer. Mycket riktigt gör Sävedalen 10-4 alldeles i inledningen av period 3 efter att dem snurrat upp oss på läktaren fullständigt. Matchen böljar nu lite mer då Sävedalen av förklarliga skäl inte har något att förlora och satsar allt framåt, vilket i sin tur leder till spelvändningar och målchanser för oss, men den riktiga skärpan saknas i avsluten. Efter drygt halva perioden gör Sävedalen även 10-5 och nu vill bara Lerum att matchen ska ta slut, tankarna är någon helt annanstans. Sista tio minuterna är bara ett ställningskrig och vi gör inte mer än vad vi behöver. Med fem sekunder kvar av matchen sätter bortalaget slutresultatet 10-6.

Jag och Ludde är inte särskilt nöjda med hur vi uppträder i 3e perioden och kan konstatera att vi fortfarande har mycket att jobba med för att nå upp till den nivån vi hade innan uppehållet. Visst är det 3 poäng och vi vinner utan att spela bra, vilket är en trygghet i sig. Men vi har tuffa matcher framför oss och måste höja oss betydligt mer än vad vi visar i dagsläget. Men men, 3 poäng och vi fortsätter nosa Partille i nacken."

Oskar Lundahl ansluter!2017-06-28 08:11
Välkommen Adam Fischer!2017-06-21 09:10
Välkommen Jesper!2017-06-15 23:05
Elmer är hemma igen!2017-06-06 21:36
Seger mot Frölunda ! 2017-02-11 19:39
Seger mot Myggenäs 2016-10-29 01:26
Coach Ludde tar Time-Out2016-08-25 17:56
-"onödigt tuff match."2016-01-17 18:48