Herrar Div 2
Assisterande coach fick agera på egen hand i Uddevalla.
2016-02-24 21:19
Jonatan Kaldrup var inte helt nöjd med 6-6 mot WB99
Eftersom coach Ludde inte kunde deltaga mot Walkesborg pga sjukdom så fick Jonatan Kaldrup greppa tag i taktpinnen. Så här säger Jonatan om matchen:

"Fredagsmatch i Uddevalla mot Walkesborg stod på agendan. En match vi kommer till med tunn trupp men segerviss. Matchen börjar lite trevande där lagen känner på varann och inga större chanser skapas, men så när klockan slår 5.00 leder vi med 1-0 efter att Eda på ett snyggt sätt styr Långes skott. Efter målet släpper det lite för oss och vi börjar hitta ett spel som känns tryggt med långa anfall och stabilt försvarsspel. Det dröjer till 18.38 innan vi får utdelning genom Långe och 2-0 Lerum som också står sig perioden ut. I paus pratar vi om att vi har bra koll på dem och att vi har matchen där vi vill ha den, och nu gäller det bara att fortsätta så.

Andra perioden drar igång och Walkesborg flyttar upp sitt spel en aning och har ett par fina anfall men vi har ett fortsatt bra försvarsspel över hela banan. Innan match pratade vi mycket om att hålla koll på deras skyttekung, släpper man en boll till honom så sitter den 9 gånger av 10. Vi släpper en boll till honom i vår högra ficka och bollen letar sig in bakom Norberg i målet. 4.58 på klockan. 2-1 och nu har Walkesborg fått kontakt igen, och det syns. Dem höjer tempot i passningar och löpningar samtidigt som vi kommer på efterkälke i stort sett hela tiden, dem biter sig fast i vår zon och är etta på alla bollar och i varje närkamp. 2-2 kommer också helt riktigt 8.12 genom, ja vem då? Ni gissade rätt. Ytterligare en gång får han stå helt ren i fickan och prickskjuta in kvitteringen. Det börjar bli frustrerat i Lerumslägret nu och Eda vill inte se detta fortsätta som det gör, och skarvar in 3-2 framför mål bara 8 sekunder efter deras mål. Nu kunde vi andas lite igen, trodde vi. Walkesborg fortsätter sitt slit och det ger återigen utdelning minuten efter vårt mål efter dålig sortering i vår zon. 3-3 alltså och detta kan sluta hur som helst, men just i detta tillfälle känns hemmalaget betydligt närmare 3 poäng. Som lite extra salt i såret gör även Walkesborg 4-3 och vi är rejält illa ute just nu, ingenting fungerar och jag och Micke i båset funderar på hur vi ska stoppa blödningen. Vi diskuterar om vi ska ta en timeout för att lugna ner gubbarna och komma in i matchen igen, men vi litar ändå på att killarna tar sig i kragen och löser detta. Rasmus Olsson, som är tillbaka i Uddevalla mot sitt gamla lag är just nu en av få som verkligen visar vilja och krigar fram en boll bakom mål som han lägger in i slottet där Edberg kan raka in kvitteringen 12.10. Ett oerhört viktigt mål rent psykologiskt för oss och vi känner att nu j*vlar kör vi. 30 sekunder senare får vi ett PP, och det dröjer 10 sekunder så har vi vänt på steken då Eda gör 5-4 på assist från KB. Nu har vi matchen i egna händer och positiva känslor börjar komma i båset. Walkesborg ser i detta läge lite ut som ett slaget lag. Men skam den som ger sig, hemmalaget får in kvitteringen efter 16.33 och vi släpper återigen ett billigt mål. Andra perioden är ganska händelserik som ni säkert listat ut och den avslutas med att vi återtar ledningen genom Långe som efter 16.52 vänder om i slottet och hittar nätet, Eda assisterar. En helt sjuk period är till ända och vi är allt annat än nöjda i omklädningsrummet. Vi är fruktansvärt irriterade på hur vi uppträder i egen zon och på vårt markeringsspel. Anfallsspelet var inte heller att känna igen från den första perioden. Vi vill helst glömma andra perioden så fort som möjligt för att hitta tillbaka till vårt spel igen, för denna gick utan tvekan till Walkesborg.

20 minuter kvar, nu ska det avgöras. Ska vi dra ifrån Lindome i tabellen eller ska vi bjuda in dem i kampen om 2a platsen. Vi får ordning på vårt försvarsspel och skapar ett par heta chanser inledningsvis men Walkesborg försvarar sig väl och deras målvakt står på huvudet i denna perioden, han är helt makalöst bra. Matchen står och väger just nu, vi vill spä på vår ledning men tar inga chanser samtidigt som hemmalaget febrilt jagar kvittering. Och den kommer efter 11.57, och det är vad man brukar kalla ett riktigt skitmål. Deras gubbe står bakom mål och tar sig in på första stolpen, och lyckas på något ofattbart sätt få in bollen på den minimala lucka som finns vid Norbergs stolpe. Ett tungt mål att släppa, vi tar timeout för att hitta mental styrka igen och vi skulle bara vinna denna matchen så vi försöker skaka av oss det målet. Vi skapar chans på chans men som jag tidigare skrev, målvakten på andra sidan har bestämt sig: Det kommer inte bli mer mål för Lerum. Slutminuterna handlar mestadels om Walkesborg som ligger på för ett segermål, vi försvarar oss väl och försöker sticka på dem lösa bollarna i hopp om ett efterlängtat mål. Men det slutar lika 6-6 och det känns som en förlust då vi har matchen i egna händer hela tiden. Sammanfattningsvis kommer vi inte alls upp i nivå sett över 3 perioder och då vinner man inte så lätt som vi tror mot på pappret lite sämre motsånd, samtidigt måste jag ge beröm till Walkesborg som spelar bra innebandy ikväll och gör det svårt för oss matchen igenom.

Vi glömmer denna matchen och tar lärdom från den och blickar fram emot nästkommande match då Partille står på andra sidan, och ni kan räkna med ett revanschsuget Lerum på Söndag ..."

Oskar Lundahl ansluter!2017-06-28 08:11
Välkommen Adam Fischer!2017-06-21 09:10
Välkommen Jesper!2017-06-15 23:05
Elmer är hemma igen!2017-06-06 21:36
Seger mot Frölunda ! 2017-02-11 19:39
Seger mot Myggenäs 2016-10-29 01:26
Coach Ludde tar Time-Out2016-08-25 17:56
-"onödigt tuff match."2016-01-17 18:48