Emil Axelsson, en riktig nagel i ögat på motståndarna
Aspen VS Kungälv kunde slutat precis hur som helst och gav publiken på en riktig nagelbitare till match.

Ett taggat Aspen tog i Söndags emot Kungälv i Rydsberg.
Ett Kungälv som spelat stabilt och presterat riktigt bra och jagar Sisjön i jakt på förstaplatsen.
Aspen däremot har startat längst ner i en riktigt brant uppförsbacke men visade nu att grabbarna börjar se slutet i backen som nu börjat plana ut.

Matchen blåses igång och direkt tar Aspen tag i taktpinnen och vägrar släppa taget om denna. Rivstartar med en 2-0 ledning efter endast 06:48 genom två mål av Erik Ström. Hög fart, disciplin och mycket hjärta gör att Aspen går till paus med en 3-0 ledning efter att även Simon Jensen hittat nätet.
Aspen har noga tänkt ut sitt uppspel och agerande i anfallet vilket gör att kungälv ser ut som statyer stundtals. Kungälv ska vara glada med att "bara" ligga under med 3-0.

Andra perioden börjar betydligt mörkare för Aspen. 02:53 smätter motståndarna in 3-1 och några huvuden börjar redan att hänga.
Simon Jensen replikerar direkt och 4-1 skrivs in i protokollet.
Efter detta målet sker en vändning i matchen. Två lag som spelat innebandy börjar nu med lite fysiskt spel och en hel del tjuvnyp. Detta gynnar Kungälv mer än Aspen. perioden slutar 2-3 och totalen är nu 5-3.

I tredje trycker kungälv ner Aspen i knäna på en storspelande Joakim Göransson i kassen. Aspen går ner på folk i hopp om att reda ut stormen men Kungälvs höga press sätter Aspen i klistret ett par gånger och spelet blir mer och mer avtrubbat. Disciplinen i spelet och i passningsspelet som vi såg i första perioden är nu helt borta och en hel del solo raider blir det i hopp om att väcka matchen till liv igen. Kungälv gör tillslut 5-5 och detta med endast 9 sekunder kvar. Rättvist? Kanske, men Aspen kämpar med allt de har för sin första 3 poängare och var faktiskt förtjänta av vinsten MEN Kungälv hade andra planer.
Sudden death blir det och en viss Tobias Nordfors såg till att Kungälv åker hem med bonuspoängen efter en vass individuell prestation redan efter 18 sekunder där Aspen står på hälarna.

Emil Axelsson summerar:
"Jag tycker att vi gör en bra match och har ett riktigt bra spel, bra bolltempo och rörelse hela tiden. I första perioden så spelar vi ut dom och går ut i period paus med 3-0. Andra perioden så höjer dom sig och spelar bättre och det lönar sig och dom gör ganska snabbt 3-1 men vi låter dom inte ta över matchen och andra perioden går vi ut med 5-3 ledning. I tredje perioden så blir det tufft för oss när dom höjer sin press och spelar bra innebandy, vi kämpar som ett lag och täcker alla skott men det räcker inte tyvärr, dem gör mål när det är 9 sekunder kvar och avgör sedan i sudden, jag tycker att vi var värdiga vinnare och förtjänade dom 3 poängen men tyvärr så räckte det inte denna matchen."

Nästa chans till 3 poäng är mot Lindome i Almåshallen på lördag.....

Fotot: Martin Wallén

Oskar Lundahl ansluter!2017-06-28 08:11
Välkommen Adam Fischer!2017-06-21 09:10
Välkommen Jesper!2017-06-15 23:05
Elmer är hemma igen!2017-06-06 21:36
Seger mot Frölunda ! 2017-02-11 19:39
Seger mot Myggenäs 2016-10-29 01:26
Coach Ludde tar Time-Out2016-08-25 17:56