Torsdag kväll och match borta mot Ale, bättre blir det inte.
Ale är ett lag som är nytt i div3 (kom från div2) och har gjort bra ifrån sig hittills.
Vi tänkte därför skaka om dom lite och satsa allt vi äger och har på att plocka en trepoängare från dom.

Period 1:
Avvaktande och lite seg period. Vi är inte riktigt igång och mycket vi gör gör vi halvhjärtat. Ale kan därför relativt enkelt göra 1-0 på ett rörigt Lerumsförsvar. Efter cirka halva perioden har vi en kort sekvens där vi får rejält tryck på Ale ändå och vi börjar sakta komma in i matchen. När Ale tvingas ta en "tvåa" så tar det bara 29 sekunder för Sture att lirka in 1-1 med ass från Larsson i PP.
En minut senare är vi fortfarande stekheta, lite väl heta och Ale hittar en kontring som vi stoppar lite barskt. Straff Ale. 2-1 på tavlan efter 12:28.
Där säckar vi ihop och Ale börjar nu få rejält tryck och lite klapp klapp senare, 3-1.

Period 2:
Tekning, pass, flip på kasse, 3-2.... Svårare är det inte enligt Strömberg som efter 9 sekunder har reducerat med ass från Kaldrup.
Efter detta är det bara fight om matchen i matchen, Händer inte så jätte mycket utan det som händer är bara individuellt och man kan känna nivån av irritation och ilska växa sig starkare och starkare. Kul period om man gillar lite munhugg och lite tjuvknep, halvtråkig om man vill se innebandy.
Trots allt gör Ale 4-2 i slutet av perioden när vi kanske har vårt fokus på lite andra ställen.

Period 3:
Detta var nog den bästa och roligaste perioden Lerum har spelat denna säsongen. Vi gör några missar i försvar vilket straffar oss men det som vi presterar framåt och hur vi gör det på....
2:31 Gör Wollberg 4-3 på egen hand och nu börjar tankarna sväva lite, ska vi lyckas vända detta...... Nix.
3:26 5-3
6:18 6-3
Vi tar nu en TimeOut men precis då åker vår målvakt David på en ful smäll från Ale som jag personligen tycker är minst matchstraff, men inget händer.... Vi går nu ner på folk för att hitta den medvinden vi så länge letat efter.
8:46 gör Hammarstrand (äntligen) 6-4 ass Allard
10:55 Strömberg och Sture checkar stenhårt på en ensam stackare och i stort snor bollen och lägger in den bara.
13:27 gör tyvärr Ale 7-5 när vi för två sekunder funderade på vädret eller något.
17:36 8-5, Hmmmm ska jag köpa mjölk på hemvägen....
18:20 8-6 av Sture som gör en bra match rakt av och visar att det finn fortfarande hopp (ass Strömberg).... Tyvärr händer inte så mycket mer i mål protokollet.

Summering:
Detta var våran tredje match och det är tråkigt att vi gör två dåliga perioder i början när vi avslutar så bra. Innan har det varit tvärtom, att vi rasat i tredje men spelat riktigt bra i första och andra.... Synd att vi inte kunde knyta ihop detta men vi fick med oss massa nya lärdomar som måste synas inför nästa match då vi möter Partille som också kommer från div2.

3 Pantrar: Emil Hammarstrand, Som håller högt tempo och ser till att vi får tryck på Ale
2 Pantrar: Andreas Hawerman, Blir större för varje match, visar verkligen hjärta när han spelar.
1 Panter: Här får Larsson och Wathén dela på poängen. Snabbt, hårt och tryggt summerar väll lite av mina tankar.