SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Bagheera F08 Cheethas
Gothia Cup 2023
2023-01-08 17:01

Två år i rad har vi varit anmälda till en av världens största innebandyturneringar för ungdomar, Gothia Cup. Två år i rad har vi fått besked om inställd turnering pga Covid. Nu var det äntligen dags för oss att få uppleva vårt första Gothia cup med F08. Och det var ett gäng taggade och lite nervösa tjejer som samlades inför första matchen i Lexby Idrottshall i torsdags.

 

Black Angels

Första matchen spelades mot Black Angels, ett tjeckiskt lag. I denna match har vi bra stöd från Elsa N från 09, som går in och tar en centerposition. Black Angels spelar en extremt fysisk innebandy och vi chockas lite till en början av deras hårda spel. Men domarna släppte i princip allt så det vara bara att kämpa på. Redan efter fyra minuter dundrar Hanna A in turneringens första mål för oss. Otroligt skönt att få starta med ett mål. Matchen löper på med många fysiska närkamper och precis innan pausvila dundrar Hanna A in ytterligare ett mål! Grym start! I andra trycker de tjeckiska tjejerna på och lyckas få in både en, två och precis innan slutsignal tre bollar. En väldigt snöplig förlust där vi tar med oss att det inte är klart förrän det är klart och att en tvåmålsledning lätt kan försvinna i innebandy. 

 

Kul info är att detta lag sedan vinner A-finalen på söndagen mot CL98IC:s extremt duktiga 08-lag. Vi står alltså upp bra mot laget som sedan vinner Gothia Cup, vilket är superkul. 

 

IBK Lund

Torsdagens andra match spelas borta mot IBK Lund. Här gör Agnes (ass Nora) ett mål i första, men i tionde minuten kvitterar Lund och vi startar andra perioden med 1-1. Här slår sedan Hanna A till igen och sätter in 1-2, och i slutet sätter även Agnes sitt första mål på pass från Hanna A. Vi gör en fin insats och vinner med 1-3. 

 

Sävsjö IBK

Första matchen på fredagen blir mot Sävsjö. 0-0 i paus och vi försöker peppa igång laget. Det ger utdelning och 10 minuter in i andra levererar Hanna K en pass till Agnes som sätter den perfekt i mål. Vinst med 1-0, och en storspelande Ester får hålla nollan! 

 

Pixbo Wallenstam

Som så många gånger förr i både cuper och serie ställs vi mot Pixbo. Men idag är vi på hugget och Agnes och Elly hittar varandra fint på planen. Det resulterar i två fina mål av Agnes, båda med assist Elly och ledning 2-0 är ett faktum. Men återigen får vi lära oss hur snabbt en tvåmålsledning kan försvinna och efter full tid är Pixbo ikapp och förbi och vinner med 3-2.

 

Jönköpings IK

Sista matchen i gruppspelet är mot Jönköping. Här har vi bra stöttning från 09 på center av Hedda och i mål av Molly. Här startar vi fint med ett snabbt mål av Elly (ass Agnes). Jönköping svarar med att kvittera snabbt. I matchminut 13 slår återigen Elly till med assist Agnes, och vi har 1-2. Återigen svarar Jönköping med att kvittera och vi har lika inför sista perioden. Här kämpar vi på och får till slut utdelning genom ett fint lobbmål av Katarina. Några minuter senare slår Hedda till och trycker upp den i krysset och vi vinner till slut med 4-2. 

 

B-slutspel

Marginalerna är små och det hade räckt med oavgjort i någon av våra uddamålsförlusten för att ta oss till ett A-slutspel. Men vi slutar till slut som grupptrea och vi tar oss vidare i turneringen i B-slutspelet. 

 

Åttondelsfinal: Surte IS IBK

I denna match storspelar återigen Agnes och Elly tillsammans och turas om att assistera och göra mål vilket resulterar i 3-0 i paus. Vi fortsätter på samma team och Agnes (ass Elly) sätter 4-0 i andra. Med några minuter kvar spräcker Surte vår nolla och matchen slutar 4-1, vilket ger oss avancemang till kvartsfinal. 

 

Kvartsfinal: Olofströms IBK

I kvartsfinalen ställs vi mot Olofström, som av något oklar anledning gått direkt från gruppspelet till kvartsfinal. Detta gav dem möjlighet att kika på vår match mot Surte, vilket visade sig deras uppställning. Hård press på backarna och punktmarkering på Elly och Agnes gav resultat. Vi får genom ett fint skott från Hanna Kenjar in 1-0. Sedan är det en tuff kamp där Olofstorp får in det mesta, inklusive två självmål. Matchen slutar 5-1 till Olofstorp och med det också turneringen för vår del. Det är ett gäng frustrerade, ledsna och besvikna tjejer som går av planen. Jag tror alla kände att vi hade mer att ge i denna match, och det är surt att åka ut på det sättet, men sånt är cuplivet. 

 

Sammanfattning

Vi gör en av våra bästa turneringar och står upp väldigt bra mot svårt motstånd som Black Angels, som alltså vinner hela cupen, och spelar finare än på länge mot Pixbo. Målvaktsspelet har varit mycket bra och Ester, Molly och Ida räddade oss många gånger genom fantastiska räddningar. Vi har fått chans att pröva nya positsioner för flera spelare, vilket funkat fantastiskt bra. Vi tar med oss att vi aldrig får sluta kämpa, trots ledning utan istället alltid gå för nästa mål. Och mest av allt tar vi med oss att vi äntligen fick spela vårt första Gothia Cup. Nu laddar vi om för seriespelstart redan i helgen, och ser fram emot vårcuper och nästa års Gothia. Grymt kämpat tjejer! 

 

Vi ledare vill också passa på att tacka Ella, Alice och Linn som hjälpte till att peppa och stötta tjejerna på bänken. Ni ger ett jättebra stöd till tjejerna och är välkomna på bänken när som helst under säsongen! 

 

Tack även till publiken på läktaren som gjorde sitt för att stötta laget genom cupen. Det betyder jättemycket för spelare och ledare att känna stödet från läktaren! 

 

Mot nya äventyr!

 


Alla foton copyright Christoffer Sturesson, Sturesson - Fotografering


Nyhetsarkiv
Gothia Cup 20232023-01-08 17:01
Kickoff och FCH Cup 20222022-09-21 11:58
Camp Endorfin 20202020-08-31 16:32
Skenelägret 24-25/82019-08-26 23:28
Warbergsspelen 20192019-04-14 19:27
Camp Endorfin 20182018-08-26 18:56
Warbergsspelen 20182018-04-10 19:52
Camp Endorfin2017-09-09 08:52
Matchsammandrag 27/112016-11-27 18:08