SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Bagheera F08 Cheethas
Warbergsspelen 2019
2019-04-14 19:27
Vår betyder cuptider och en av de roligaste cuperna är Warbergsspelen. Spännande matcher mot lag vi sällan möter och övernattning på skola tillsammans med en massa andra lag från hela Sverige. 

I år bodde vi på en skola i centrala Varberg som hette Påskbergsskolan. En stor skola med labyrintliknande korridorer och uppstoppade djur i skåpen. Lite läskigt, men mest spännande. 

Först matchen spelades redan 08:40 mot Lindome. Tjejerna var oväntat pigga och glada. Dock var inte spelet lika imponerande. Vi hade möblerat om lite och en del spelare fick testa på nya positioner vilket märktes i början av matchen. Lindome var duktiga och tog vara på sina chanser. Spelet ordnade upp sig i andra perioden, men Lindomes målvakt spikade igen målet och vi fick åka från matchen utan några mål. Tjejerna var ändå peppade och utan några sura miner gav vi oss av för att göra oss hemmastadda i skolan och sedan vidare mot lunchen. 

Nästa match spelades mot Varla kl.13.00. Här satt spelet mycket bättre från start och vi spelade stundtals mycket bra. Varla var dock det bättre laget och vann rättvist.

Sista matchen för dagen var mot Kustens IF i en av de större hallarna på cupen, Sparbankshallen. Här anslöt även tjejerna som spelat fotbollscup på förmiddagen. Kul med ännu fler lagkompisar! Sparbankshallen är en väldigt stökig hall vilket gjorde att flera av tjejerna hade svårt att höra domarens signaler, eller slutade spela när de hörde visslingar från andra planer. Svårt även för oss ledare att få ut instruktioner till laget. Bakläxa för cupen här för detta var ingen rolig upplevelse. Inte heller här lyckades vi stå emot även om det stundtals såg mycket fint ut i passningsspelet. 

Efter ett välförtjänt stopp för inhandling av godis spenderade vi kvällen på skolan där tjejerna tittade på film, busade på skolan och gjorde Tik Toks. Lite för sent släcktes sedan lamporna och tjejerna och ledarna somnade. 

Nästa dag bjöd på två tuffa matcher. Först mot Warberg som vi har mött några gånger tidigare och fått med oss både vinster och förluster. Här värmde vi upp med en promenad till skolan där tjejerna gick och sjöng tillsammans i tåg mot arenan. Nallo (maskoten) var såklart med. Tjejerna kämpade och spelade riktigt fint spel, men lyckades inte heller här stå emot och vi fick än en gång se oss besegrade. 

Sista matchen innebar också den tuffaste matchen. Mot Landvetter. Ett lag vi alltid har svårt mot. I omklädningsrummet började en viss frustration uppstå över för många förlorade matcher och tjejerna kom överens om att denna matchen måste vi vinna. Beslutet märktes även ute på planen och det var en hel del rejält tuffa närkamper på planen i första perioden. Alla kämpade verkligen till sista stund, men Landvetters bollskickliga och snabba spelare slank igenom. Ibland lite för lätt. Det blev så förlust även i den sista matchen och visst var det en del besvikna miner efteråt. Såklart känslor som är helt OK efter en två långa och tuffa cupdagar. Besvikelsen byttes snart mot glädje och gemenskap igen när det var dags för medaljutdelning. Alla klappade och peppade varandra när de fick sina medaljer. 

Självklart tufft för ett lag som är vana att vinna mer än förlora att lämna en cup utan en enda vinst. Men inget dåligt som inte för något gott med sig. Det vi tar med oss och lär oss av är att vi måste bli bättre på uppspel och att våga få med sig bollen upp i banan. Sedan behöver vi fortsätta träna skott, för vi ledare fick se en hel del chanser som borde varit mål. Bara att fortsätta träna med andra ord!

Summa summarum. Överlag en lyckad cup med mycket skratt och glädje. Det är fantastiskt att få vara med och spela innebandy med det här härliga laget som peppar varandra hela tiden och sprider så mycket glädje och energi.

Tack för en superhärlig cuphelg!

Nyhetsarkiv
Camp Endorfin 20202020-08-31 16:32
Skenelägret 24-25/82019-08-26 23:28
Warbergsspelen 20192019-04-14 19:27
Camp Endorfin 20182018-08-26 18:56
Warbergsspelen 20182018-04-10 19:52
Camp Endorfin2017-09-09 08:52
Matchsammandrag 27/112016-11-27 18:08