SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Dam div3
FBC Lerum div 2

Detta lag spelar i Div 2 Göteborg. Målsättningen med laget är att erbjuda talangfulla juniorer möjlighet att träna och tävla på seniornivå. Laget skall ge FBC Lerum en bredd på damsidan där div 2-laget är ett komplement till representationslaget. 

Viktig seger i mötet mot Göteborg
2016-01-30 13:52
FBC Lerum 9-6 IBK Göteborg (2-0, 3-3, 4-3)

Det var återigen viktiga poäng på spel för Lerum när man tog emot Göteborg under fredagskvällen. Göteborg låg inför matchen sju poäng före Lerum och en seger skulle innebära fortsatt häng på en andraplats, medan en förlust troligtvis skulle innebära att kämpa om en fjärdeplats. Lerumstjejerna var mer sugna på andraplatsen.

Precis som i det tidigare mötet mellan lagen under säsongen så satte Göteborg full press med sitt man-man spel från första stund. Det blev svårspelat för Lerum när man hamnade under en ständig press och laget hade länge svårt att få ordning på hur man skulle hantera situationen. Efter fem minuter löser Lerum det dock på ett briljant sätt. Anna Olsén tar snabbt hand om ett frislag på egen planhalva och sätter en lång boll längs backen på Sofie Ryynäen som sätter fart, behåller farten när hon tar emot bollen och avancerar inåt i banan där hon placerar in bollen i krysset när Göteborgsbacken inte hängde med. Det är sedan ett konstigt spel där det inte skapas speciellt mycket målchanser åt något håll utan bollen går mest fram och tillbaka mellan lagen. Med lite flyt sätter vi sedan 2-0 när Abbe får bollen efter studs på domare och kan gå in i slott där hon knackar in bollen med backhand med bara ett par minuter kvar av perioden.

Om den första perioden blev händelsefattig så hände det betydligt mer i period två. Lerum blev direkt passiva i inledningen av andra och tillät Göteborg slå två diagonalpass innan det va reducerat till 2-1. Kort därefter så täcker dock Abbe ett skott, drar sig ut mot vänsterkanten och hittar med en fin passning över till Anna på högerkanten som har öppen gata efter att forwards gått i djup och öppnat upp. Anna gjorde inget misstag utan satte 3-1. Kort därefter så går Ida in och krigar i 4-1 på retur. Lite andrum för Lerum? Nej på nytt lite för enkla misstag och 6.25 så var ställningen 4-3 till hemmalaget. Johanna Bistedt ordnade dock 5-3 för hemmalaget efter halva andra perioden, vilket stod sig till pausvila.

Direkt in i sista perioden visade Lerum att man var hetare. Abbe behövde tolv sekunder på sig i tredje för att hitta krysset och sätta 6-3. När Sofia Andréasson kort därefter hittade Bistedt i slottet med en briljant passning så var ställningen 7-3 och det kändes nästan avgjort. Göteborg lyckas sätta både 7-4 och 7-5 innan Lerum gasade på nytt och Abbe stod för två mål till. Sen reducering av Göteborg gav resultatet 9-6 och en stabil hemmaseger mot serietvåan.

Det är annorlunda och jobbigt som spelare att spela matcher som denna. Göteborg sätter man-man spel över hela banan och det krävs bra med fart under fötterna för att klara av att ta sig ur detta. Stundtals löste tjejerna det jättebra, men stundtals va vi tillbaka i det där med att vilja hålla för mycket boll. Det som oroade mest var vår förmåga att rusa på våran motståndare och bli bortgjord, detta gjorde vi för ofta i början men fick bort allt mer ju längre matchen gick. Stabil trepoängare som va viktig för resten av våren där vi nu ska möta varje lag en gång till, sju matcher och 21 poäng kvar att spela om!


Lerums topp 3:

1. Jenny Albin - kliver in och gör fyra mål och en assist i sin återkomst efter några matchers frånvaro. En spelare som laget behöver.

2. Stina Hammarlund - En spelare som gör mycket jobb i det tysta och har varierat mycket mellan center/forward denna säsong. Stod för en lysandfe insats idag och täckte kopiöst mycket skott.

3. Emelie Larsson - Lagets "yngling" som gjorde sin andra match i div3 och gör det otroligt bra, hon är bara 14 år?! Men spelar som hon vore 28 och hade mängder med rutin.
Uddamålsförlust i toppmötet mot Marstrand
2016-01-30 13:21
Marstrand IBK 4-3 FBC Lerum (0-3, 1-0, 3-0)

Det vankades toppmöte i damernas division tre när Lerum gästade Marstrand. Fyra lag låg inom 4 poäng inför mötet på placeringarna 2-5 och det var viktiga poäng på spel.

Lerum startade matchen klart starkast och redan efter två minuter så tog gästerna ledningen med 0-1 genom Sofie Ryynäen. Sofie hittade en fin yta i slottet när Bistedt trampade runt kassen och snyggt spelade fram. Lerum behöll kommandot och var det lag som fortsatt skapade farligast målchanser. Marstrand hade mycket boll, men rullade runt Lerums försvar utan att hitta in i de farliga ytorna och tog mycket skott utifrån, som täcktes undan de flesta av gångerna av Lerumsspelare. Anna Olsén täckte ett skott efter drygt tolv minuter, tog tag i bollen och satte en härlig genomskärare till Sofie som dragit iväg i djupled. Sofie var iskall i friläget, rundade målvakten och la in 0-2. Bara halvminuten senare så snodde Stina bollen på mittplan, vid ett Marstrandsfrislag och kunde kontra in 0-3 för Lerum. Det fanns bud på fler mål från de röda men efter en period där Lerum var 100% i defensiven så stod det 0-3 i paus till gästerna.

Lerum drabbades tidigt i andra perioden av en utvisning. Plötsligt började domarna blåsa för saker som de tillåtit i den tidigare perioden vilket gjorde det svårt att hålla nivå för spelarna. Utvisningen klarade Lerum av utan större problem och var fortsatt det lag som skapade de farligaste målchanserna och borde ha utökat ledningen vid ett par tillfällen. Perioden var väldigt lik den första, med skillnaden att Lerum inte fick in bollen... Lerum drabbades av en ny utvisning i mitten av perioden. Inte heller nu lyckades Marstrand komma till jättefarliga målchanser utan fortsatte lägga in "lobbollar" mot Lerumsmålet som försvann därifrån lika fort igen. Nästa mål kändes otroligt viktigt och Lerum borde ha satt 4-0 i denna perioden, men mot slutet så mattades de röda något och Marstrand lyckades peta in en retur efter lite kalabalik framför Lerumsmålet. 1-3 var också resultatet inför sista perioden.

I denna perioden var det Lerums tur att få ett tidigt powerplay med sig, i det stämde dock ingenting där det var fullt av slarviga passningar och Marstrand reducerade till 2-3 strax efter att man blivit fulltaligt. Det blev en tung period för Lerum där Marstrand strax efter också kvitterade och efter ytterligare några minuter också tog ledningen med 4-3. Samtliga mål på samma sätt där Marstrandsspelarna var hetare på returer framför Lerumsmålet. Skillnaden på lagens trupper började ny synas(Marstrand 16 utespelare mot Lerums 10) och trots en sista uppryckning och slutforcering så orkade inte Lerum hela vägen utan Marstrand fick med sig alla tre poängen från matchen.

En otroligt sur förlust. Vi förtjänade verkligen poäng i denna matchen och i två perioder så spelade vi en otrolig innebandy. Vi hittade en bra balans i när vi pressade och när vi föll tillbaka och höll hela tiden Marstrand utanför oss. Vi hade lägen för att gå ifrån i andra, tyvärr sätter vi inte dessa och så blir det ibland. I sista perioden så orkar vi inte när bollarna började trilla in. Dock riktigt nära att vi får in en kvittering i vår slutforcering. All cred till Marstrand som snäpper upp sig i sista och orkar hela vägen in i mål. Nya tag mot Göteborg för Lerums del.

Lerums topp 2:

1. De två första perioderna -
Så bra som vi var i de två inledande perioderna vet jag inte om vi varit tidigare i år. Vi släppte mer eller mindre inte till någonting och de skott som gick igenom alla uppoffrande spelare tog Sara säkert. 

2. Vinnarskallarna -
Trots att vi gör två riktigt bra perioder så har vi mycket emot oss i matchen vad gäller domslut o.s.v. Därför är det riktigt starkt att vi inte viker ner oss när Marstrand gör 3 snabba mål i början av sista utan vi fortsatte kämpa, trots konstiga utvisningar, trots litet manskap och vi gav allt hela vägen till klockan ljöd. Det gav inga poäng i denna matchen, men det lär göra det senare i säsongen

Det svängde rejält när Dam3 förlorade
2016-01-19 19:24
Sandra bäst på plan för Lerum och stod för sin första poäng någonsin.
Landvetter 12-10 FBC Lerum (5-4, 3-2, 4-4)

Förutsättningarna var  inför matchen, som vanligt, bedrövliga för Dam3s del. Såg ett tag ut att bli åtta utespelare, men till slut var vi nio utespelare plus Sara som värmde upp inför matchen.

Det blev en drömstart på matchen får våran del. Bistedt fick bollen på mittplan efter en dryg minut och satte fart på ett sätt som bara Bistedt kan och trycker in 1-0 efter 1.05. Det rullade på och Stina serverade Ida med en smörpass in i slottet och Ida tryckte in 2-0 bara tjugofem sekunder senare. Lerumstjejerna spelade boll som aldrig förr och efter 2.53 bombade kapten Olsén in 3-0. Drömstart minst sagt, men efter detta stängde vi av och blev slarviga. Landvetters nr9 hade vi pratat om inför matchen och när vi släppte henne för en sekund satte hon 3-1. 3-2 kommer strax därefter, efter ett felbeslut i egen zon. Bistedt och Sofia bjuder dock på en riktig delikatess efter 7.37 och det va 4-2. Minuten senare släpper vi återigen deras nr9 för lätt och det är 4-3 och det är lägen åt båda håll varje byte. Landvetter skaffar sig här ett övertag och det fina spelet vi bjöd på i inledningen försvann helt. Plötsligt tar det för lång tid med boll och det blir många felbeslut. Detta leder till att Landvetter hinner gå upp i ledning med 4-5 efter 11.28. Snacka om galen inledning på matchen. Det finns lägen för fler mål i första perioden men 4-5 ståt sig till pausvila i Landvetters favör.

Vi inleder den andra perioden betydligt bättre än slutet/mitten av första. Skapar en del lägen men det är Landvetter som utökar efter drygt fem minuter när ett skott utifrån slinker in. Vi drabbas strax efteråt av ett boxplay då Anna Olsén åkt ut för hands. I boxplayet skapar dock Landvetter ingenting tack vare en fantastisk Lerumsbox som dödar utvisningen på ett imponerande sätt. Detta stärker oss också och så fort vi är fulltaliga så sätter vi press på Landvettermålet. Det blir också utdelning halvvägs in i perioden när Anna bombar in 5-6 från backposition. Några minuter senare så utökar återigen Landvetter med ett skott utifrån. Bara tjugo sekunder senare så bjuder firma Sofia, Bistedt dock på ett nytt snyggt mål och det va 6-7. Det såg ut att bli pausvila 6-7 men Bistedt kommer fri i sista minuten och bli upphackad i skottögonblicket. STRAFF?! Nej fortsätt spela säger domarna, kontring, räddning retur och Landvetterspelaren får förstås volleyträff, stolpe in och maximalt oflyt... Tungt inför sista periodpausen.

Vi är nöjda med vårt spel i andra perioden, maximalt oflyt bara och Landvetter va effektiva medan vi inte va det. Vi trycker allt framåt i början av sista perioden. Bollen viner kring Landvettermålvakten som gör den ena omöjliga räddningen efter den andra. Anna prickar ribban med ett stenhårt skott efter 1.30 och det va kanske 5e farliga chansen på den korta tiden. Landvetter får tag i bollen, slänger in den på mål och den styrs på något sätt in... OTROLIGT TUNGT. Vi trycker på och domarna kunde till slut inte, inte blåsa i vår favör när han blåser av spelet trots att vi har bollen helt rent i slottet... Utvisning dock på Landvetterspelare och vi bjuder upp till ett riktigt bra powerplay där vi skapade mängder med chanser, Landvetter hinner precis bli fullt när Bistedt sätter en förlösande reducering till 7-9 efter 12.50. Halvminuten senare fullkomligen bombar Anna in 8-9 från backposition, vi är med igen.. Tills Landvetter på nytt får in bollen, 8-10. Vi ger allt och fortsätter trycka framåt vilket ger utdelning med 4.30 kvar då Sofie sätter 9-10, gladast för det målet blev Sandra Eriksson som gjorde sin första innebandypoäng någonsin när hon passade fram Sofie. Klockan hinner till 16.53 när Roos avlossar ett backskott som går i mål och det är 10-10!! Direkt efter kliver vi fram och är nära 11-10 men bollen går utanför och Landvetter tar time out med 2.30 kvar att spela. Direkt efter är det återigen vi som kliver fram med boll och skapar ett par halvchanser, men Landvetter får tag i bollen och från fickan skjuter en Landvetter in bollen till 10-11... Time out för vår del och vi planerar vårt 6 mot 5 spel. Men minuten kvar plockar vi målvakten, men Roos får en smäll i en närkamp och vi tappar tyvärr bollen. Under tiden som jag kollar läget med Roos så gör Landvetter mål, jag vänder mig om och ser hur en domare vinkar att det inte är något mål medan andra domaren blåser mål. Jag fattar ingenting men det döms i alla fall mål och Landvetter vinner med 10-12.

En otroligt konstig match där vi spelmässigt gör en riktigt bra insats. Vi gör ett par riktigt läckra innebandymål och tycker nog vi var det bättre laget spelmässigt. Dock är det målen som räknas och det är bara att gratulera Landvetter till 3 poäng! Kul att vi får 4 olika målskyttar och vi har en rejäl bredd vad gäller målgörandet även om Bistedt och Anna gjorde flest med 3 var i denna matchen! "Det är rejält surt att förlora, men ibland gör man det trots att man presterat en bra insats spelmässigt. Tålamod har varit nyckelordet i år och jag är inte ett dugg orolig trots att vi släpper 12 bollar bakåt. Vi gör 10 framåt och mot Marstrand nästa helg tror jag det defensiva kommer vara betydligt stabilare".

Lerums topp 3 enligt coach:

1. Sandra Eriksson -
Står för en alldeles lysande match. Visar att hon tagit flera kliv och även om det blev fel i markeringen ett par gånger så gör hon en enastående insats. Blir tryggare med boll och levererar bra passningar i alla lägen. Närkampsspelet är väl dock fortfarande hennes signum, dock visade hon även upp en bra speed när hon drev boll längs sargen i denna match! Dessutom sin första poäng och den glädjen gick inte att ta miste på!

2. Anna Olsén - Spelar Anna som hon gör i början av matchen och i de två sista perioderna så är hon som bäst. Tar far sig, har fart och levererar både avslut och passningar utan att tveka. Proppen på Landvetters nr9 satt fint också.

3. Johanna Bistedt -
Svårt att inte lyfta fram får såpahala och vindsnabba forward. Värderar idag sina lägen otroligt bra och börjar bli allt tryggare med att även släppa bollen till lagkamrater vilket gör att hon får ut ännu mer av sitt eget spel!

Matchens sämsta:

- Delar av Landvetter publiken.
Nästan oavsett vad som händer på planen så får man som publik inte bete sig hur som helst. Det va lite smågrinigt som det ska va på planen under matchen, men att det sedan sitter en eller flera och skriker på varje domslut, applåderar när vi tappar boll och beter sig allmänt rejält illa mot oss som bortalag, det är bannemig bara pinsamt. Stort cred till en av våra spelare som kliver upp och säger till personen i fråga efter matchen.


Sammanfattning 1/3 av säsongen
2015-12-08 12:38
Kapten Olsén poängbäst när vi kör sammanfattning av säsongen så här långt
Känslan inför säsongen var att vi inte alls var tillräckligt förberedda. Detta visade sig också tydligt i de inledande tre omgångarna där vi inte fick spelet att stämma. Men efter den sena kvitteringen borta mot Herrestad så började vi tro på det hela och efter den matchen radade vi upp segrar mot Landvetter, Marstrand och Göteborg innan serien vände. 

Ale 12-4 FBC Lerum (3-1, 4-2, 5-1)
8 utespelare plus målvakt i denna matchen varav den ena utespelaren var inlånade Penrilla Brasta från Dam veteranerna. Vi spelar stundtals fantastisk innebandy ska sägas i denna matchen. Tyvärr blir vi hårt straffade de gånger vi tappar fokus i några minuter och Ale utnyttjade detta väldigt bra. Inför sista perioden så gjorde vi en kraftsamling och fick tidigt in reduceringen till 4-7, vi var nära att krypa närmre men när Ale efter halva perioden satte 8-4 så försvann sista hoppet och krafterna tog slut vilket resulterade i att resultatet sprang iväg. 

FBC Lerum 7-9 Älvstranden (3-5, 3-0, 1-4)
I denna matchen var vi åtminstone 10 utespelare plus målvakt. Det började på bästa sätt när vi gör två snabba mål i början. Älvstranden tillåts dock snabbt och lite för enkelt göra fyra raka mål innan lagen gör varsitt mål och pausvila 3-5. 

I andra perioden stod vi för den bästa perioden så långt in i säsongen. Sofia Andreasson som gjorde comeback i denna matchen reducerade tidigt till 4-5 och vi tog över spelet fullständigt. Radade upp bra chanser samtidigt som vi försvarade oss otroligt stabilt. Sofia Satte också kvitteringen innan Bistedt gav oss ledningen med fem minuter kvar av perioden. Med lite mer flyt så hade vi gjort minst två eller tre mål till i denna perioden, men självförtroendena va lite stukade efter premiärmatchen. 

I sista perioden så hamnar vi på nytt i en period där inget stämmer och vi blir passiva. Älvstranden gör två mål på  en halv minut och plötsligt var vi i underläge 6-7. Vi arbetar oss tillbaka och skapar lägen för kvittering men efter halva perioden går istället Älvstranden ifrån till 6-8 och minuter senare sätter dom även 6-9. Tungt men vi gav det ett sista försök och när gästerna med 1.30 kvar drabbas av en utvisning plockar vi målvakt och spelar 6 mot 4. Detta ger utdelning när Anna Olsén sätter 7-9 med 45 sekunder kvar och vi fortsatte utan målvakt och är nära fler mål men Älvorna höll undan. 

Första sura matchen där vi har initiativet men gav bort det. Dock första matchen med "fullt" lag och det gällde att ha tålamod och spela ihop laget. 

FBC Lerum 3-5 Walkersborg (1-4, 1-0, 1-1)
Vi fick ett tidigt powerplay i matchen och skapade tryck mot gästernas mål, men deras målvakt storspelade. Walkersborg fick med sekunder kvar i boxplay, fatt i bollen och kontrade in 0-1, mycket surt. Vi kvitterade dock omgående genom Josefine Johansson som fick en fin passning i slottet från Helena Lindblad som gjorde comeback efter skada. Walkersborg tar kort där på ledningen på nytt och hinner med ytterligare två mål innan pausvila, två mål som vi bjuder dom på lite för enkelt och ett av dom i powerplay för gästerna.  

I period 2 snäpper vi upp försvarsspelet rejält och spelar riktigt bra. Vi är bättre med i matchen och spelövertaget som Walkersborg skaffade sig i första jämnas ut. Båda lagen har svårt att komma till riktigt farliga avslut. I mitten av perioden så klarar vi av ett boxplay innan vi i slutet av perioden får vårt andra powerplay i matchen. Vi skapar återigen tryck och Sofia hittar en fin passning upp i slottet till Roos som petar in 2-4. 

Det sena reduceringsmålet gav oss en bra energi boost inför sista perioden och vi fortsätter här spela bra. Vi är återigen nära reducering, men den fula ovanan att släppa in mål i fel läge fortsatte i denna matchen och Walkersborg utökade till 2-5 med sju minuter spelat av sista perioden. Vi ger oss dock inte utan tryckte tillbaka Walkersborg rejält vilket resulterar i att gästerna tvingas till time out med fem minuter kvar för att lugna ner sig. Vi trycker på rejält nu och får med oss en utvisning efter 17.32. Time out, ut med målvakten och spel 6 mot 4. Nu trycker vi ner dom rejält och skapar mängder med målchanser men Walkersborgsmålvakten storspelar. 19.38 hinner klockan bli när Sofia tillslut snyggt placerar in bollen från vänsterkanten. Det är dock försent och Walkersborg håller undan. 

En match som tog oss i rätt riktning. Walkersborg som fortfarande hade en del div2 tempo i kroppen fick slita för sina poäng och vi spelade verkligen upp oss i denna matchen. 

Herrestad AIF 3-3 FBC Lerum (1-0, 1-0, 1-3) 
I dom två första perioderna har vi totalt spelövertag, men fick inte in bollen mot ett tajt spelande HAIF med en grym målvakt. HAIF tog ledningen med 1-0 i en kontring efter halva första perioden. 

I början av den andra spelar vi boxplay och ett lobbskott utifrån styrs på en axel och in i mål... Det kändes som om allt gick emot oss och vi hade noll flyt i denna matchen. Bollen for runt HAIF målet gång på gång men ville inte in. 

Inför sista perioden står vi för en kraftsamling, VI SKA INTE FÖRLORA EN TAJT MATCH TILL! Det resulterar i en explosion. BOOM BOOM och plötsligt har Sofia och Roos sett till att vi har 2-2 efter 2.10 av sista perioden. Vi trycker tillbaka HAIF fullständigt och är nära fler mål i varje byte. Efter fem minuters press mot HAIF målet tycker domarna vi är för överlägsna och tar en tveksam utvisning på Helena för liggande spel. En bra box från oss gjorde att HAIF inte kom någonstans i sitt PP och när vi blir fullt sätter vi på nytt fart mot ett ledningsmål. Med sex minuter kvar avancerar Sofia med boll in i offensivt slott, på vägen får hon ett slag, två slag och på tredje slaget så tappar hon bollen. Alla väntar på avblåsning och utvisning(?!), domarna låter spelet fortgå och HAIF kontrar in 3-2... Frustrationen är enorm, det var ordentligt nära att man storma in på planen och tog domaren i örat. Ett katastrof domslut.

Vi tar oss samman, mobiliserar trupperna och fortsätter jakten på mål. Med minuten kvar tar vi time out. Plockar ut målvakten och sätter in 6 mot 5 utespelare. Ett enormt tryck och med 30 sekunder kvar får vi första läget, sjuuuukt räddning av målvakten. Returen tog hon också. Vi tar snabbt tillbaka bollen och med 10 sekunder kvar kommer nästa stora läge men skottet går 1 cm utanför stolpen. Jag ger upp, det händer inte, kollar ner i backen och hör plötsligt ett enormt jubel.

Kollar upp och ser tjejerna jubla. Vi har gjort mål?! Bollen studsar bakom målet i sargen till Stina som petar in den med fyra sekunder kvar. Det känns som en seger till en början, men den uteblivna avblåsningen innan deras 3-2 mål sitter kvar. Detta gav oss dock den energin och det självförtroende vi behövde för resten av säsongen.

FBC Lerum 6-5 Landvetter Wings (3-1, 2-1, 1-3) 
Det var lite granna nu eller aldrig. Landvetter stod på noll poäng inför detta mötet och vi själva stod på 1 poäng. En otroligt viktig match. Vi hade råg i ryggen efter den sena kvitteringen i Uddevalla, dessutom med bra spel i den matchen, det enda som saknades var målet. 

Sanne gjorde i denna matchen sin premiär efter skada, det firade hon genom att få utvisning efter 1.53. En fantastisk box gjorde jobbet och Landvetter hotade aldrig på allvar. Efter sex minuter så sätter fjolårets poängdrottning i Dam3an, Dennise Törnblad, 0-1 för gästerna. Då tände en annan debutant, Jenny Albin, till och kvitterade omgående. Lite kort vila på bänken och sedan gick hon in och gav oss ledningen också. I slutet av perioden utökade vi ledningen genom Sofia. Efter en tafatt start så spelade vi upp oss och tog över. Kunde varit fler än tre mål sett till farliga målchanser. 

I andra perioden fortsatte vi spela riktigt bra och trots en tidig utvising så reder vi ut det och tar över spelet. 10 sekunder efter vi blir fullt manskap så utökar Ida till 4-1. Ett par minuter efter det sätter Sofie Ryynänen 5-1 med assist från målvakt Sara Viklund. Här blir vi lite för nöjda och Denise hos gästerna tillåts reducera till 5-2. Sedan drabbas vi av 2 raka utvisningar och tvingas spela 1.20 i spel 3 mot 5. Ett fantastiskt arbete gör att vi håller Landvetter borta från målet. När vi blir fulltaliga så sätter vi fart framåt igen och är nära att utöka ytterligare, men vi får vara nöjda med 5-2 inför sista perioden. 

Inför sista perioden så handlar det om att spela enkelt och ta hem första tre poängen med samma slit som under de två första perioderna. Det blir dock en mardrömsstart när Landvetter reducerar till 5-3 efter bara fjorton sekunder. Om det var nerver över att inte ha vunnit tidigare i år eller trötthet vet jag fortfarande inte, men Landvetter tog över matchen fullständigt i sista perioden. 5-4 kommer efter 8.50, men "Abbe" visar vägen och sätter 6-4 bara 13 sekunder senare. Det känns lugnt och vi spelar ändå ett bra försvarsspel, men då drabbas vi av en femte utvisning i matchen efter 14.42. Landvetter kör femte gången gillt och reducerar till 6-5. Landvetter försöker trycka ner oss sista fyra minuterna men vi löser det bra, tar tag i bollen och fördriver tiden. Detta resulterar i en frustrations utvisning hos Landvetter i slutsekunderna men vi säkrar vår första seger och det är det som räknas.  

Helt otroligt att vi inte får en enda utvisning med oss förutom med fem sekunder kvar. I övrigt starkt av tjejerna att hålla undan och vinna trots mycket nerver i slutskedet. 

FBC Lerum 8-5 Marstrands IBK (2-1, 2-3, 4-1)


IBK Göteborg 11-12 FBC Lerum (2-5, 4-3, 5-4)
Konstigaste matchen jag coachat och upplevt. Vi leder med 5-2 efter första, men det kändes som långt ifrån det. Vi fick inte alls ordning på spelet mot Göteborgs form av man vs man spel. Vi slog långa bollar på Bistedt som gjorde sin back och skapade farligheter. 

I andra och tredje perioden så kändes det som om varje målchans båda lagen fick blev det mål. En otroligt konstig och grötig match där det var kaos hela vägen till slutsignal där jag och Göteborgscoachen bara kollade på varandra och ryckte med axlarna. Det blev seger och jakten på toppen var igång på allvar.

En tredjedel av säsongen gjord. Nu var det revansch som gällde från resultaten i inledningen. 

FBC Lerum 5-3 Ale IBF (2-0, 1-3, 2-0)


Älvstranden 3-8 FBC Lerum (2-2, 1-3, 0-3)
Storseger i träningsmatch mot Eken
2015-09-25 16:05
Sofie Ryynänen gör comeback efter ett års uppehåll och levererade direkt med tre mål!
Dam3an spelade träningsmatch borta mot Eken som är uppstartade på nytt med gamla spelare som spelat innebandy i föreningen tidigare. Sen kväll i klassiska Ekenskolan som är berömt för sitt stenhårda golv, "här vill man gärna inte faceplanta" som tjejerna diskuterade innan match. 

Fokus inför matchen handlade om att spela enkelt, men att våga hota i anfallszoon och ta den obekväma vägen. Detta funkade sådär i första perioden. Vi var tämligen tama i en match där inget lag riktigt tog tag i taktpinnen. Lerum var ändå det något starkare laget och skapade flest chanser, men en duktig hemmamålvakt kunde hålla nollan när Lerum inte störde framför offensivt  mål. 

Inför den andra perioden diskuterades just detta. Låt bollen göra jobbet, hitta in på mål och sätt högre press. Inför denna perioden startade vi med ett powerplay som var bestämt sedan innan match. Här fick vi relativt bra rull på bollen men hotade inte riktigt förrän Moa avlossade ett skott från backposition som letade sig in. 
Nystart och dags för andra perioden efter detta. Nu satte Lerum en helt annan fart och plötsligt utnyttjade vi ett passivt hemmaförsvar och vågade kliva fram och finta av vår motståndare innan vi kom till farligheter. Andra perioden får sägas tillhöra vår 00-formation som var inlånad för dagen. 1-0 sattes efter att Roos hittat Anna Bergendahl som fick bollen felvänd i slottet men vände upp och satte bollen i nät, 4.18. Sedan dröjde det till 8.43 innan nästa mål kom. Frida Söderberg snurrade runt i offensivt hörn, tittade upp och såg en Anna B framrusande mot mål passningen på bladet och 2-0. 10.01 så var det äntligen det "gamla gardets" tur när Sofie Ryynänen hittade en krosspass genom hela Eken försvaret till Stina Hammarlund som smackade in 3-0. Minuten senare så vann kapten Anna O bollen i defensiv ficka, trampade hela vägen upp längs sargen och knackade in 4-0 med en backhand upp i bortre krysset. Sedan var det återigen 00:ornas tur när Olivia Kängström höll sig framme på en retur från Frida Sö och satte 5-0 strax innan pausvila. 

Betydligt muntrare miner efter denna perioden och en hel del riktigt fina spelmål. Men känslan var ändå att det fanns mer att ta. Inför sista perioden får Eken börja med ett 2min långt powerplay. Den mesta tiden spenderades ändå med boll på deras planhalva då de inte kom allt för långt utan vi bröt bollen bra och ställde om, höll i och dödade tid. När väl sista perioden drog igång på "riktigt", så tog det enbart 27 sekunder innan Frida Söderberg hittade till Anna B och det är 6-0. Efter 2.21 får vi ett mål bortdömt, svårt o säga om det va korrekt eller inte, men vi spelar betydligt bättre innebandy i sista perioden där vi låter bollen rulla och har adress på varje passning. I mitten av perioden gör vi tre mål inom två minuter. Först gör Sofie 7-0 efter att ha varit retsamt när flera gånger tidigare, pass från Anna O. Det lossar rejält för Sofie som minuten senare sätter 8-0 efter att ha täckt målvakt och slagit in returen. 00orna sticker i mellan med ett snyggt kontringsmål där vi ser tre snabba pass innan Olivia sätter bollen i mål, pass Anna O. Sofie avslutar sedan med att sätta 10-0 efter att ha klivit in i slottet och prickat in bollen, framspelad av Ida Johansson. 

En bra genomför match offensvit. Det var det som var största fokuset. Dessutom en nolla där vår nya målvakt för i år Sara Viklund fick gör några bra räddningar men i övrigt en ganska lugn match för henne. Bra att hålla skärpan trots lite att göra. En skön match att ha i benen inför premiärmatchen om drygt en vecka då vi gästar favoriterna Ale. 2 förluster mot dom förra året så vi har revansch att utkräva! 

Poängskörd: 
Sofie Ryynänen: 3+1
Olivia Kängström: 2+1
Anna Bergendahl: 2+1
Anna Olsén: 1+2
Frida Söderberg: 1+2 
Frida Roos: 0+2
Stina Hammarlund: 1+0
Ida Johansson: 0+1

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 24/3 20:00
4 - 8  
Fre 10/3 20:00
2 - 6  
Lör 4/3 14:30
4 - 2  
Lör 25/2 16:00
3 - 7  
Sön 5/2 13:45
8 - 1  
Sön 22/1 16:30
4 - 8  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 19/11 15:00 
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39