Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till FBC Lerum F06
 
Fair play cup
2018-02-06 09:57

Hej


Nu har spelschemat kommit ut för Fair play cup som vi kommer spela 23-25 mars

Matcherna ligger från morgon 24/3 till em 25/3 vi sover dock över två kvällar då första matchen är tidigt på morgonen.

Vi kommer möta tre lag vi aldrig mött tidigare, Bankeryd, Tranås och Hovslätt. Sedan möter vi Varla som vi mött i Varberg samt Lockerud som jag har för mig at vi har revange att utkräva på :)


Spelschemat ligger här

http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=fixturelist&ftid=8929&wrap=


Sedan får man en t-shirt då det är 20 årsjubileum på cupen och jag behöver få in vilken tröjstorlelk ni vill ha. Storlekarna finner ni på nedan länk. Maila danielbabis@gmail.com vilken storlek ni beställer.


http://www.innebandy.se/smaland/FPC/Jubileumstroja-Fair-Play-Cup-20-ar/


13 tjejer anmälda. 3 som inte svarat så det är bra om ni går in och svarar så jag vet hur många som kommer följa med. Skickar ut kallelsen igen till er.


Återkommer efter vårt möte 23/2 hur mycket kostnaden blir för cupmedverkan!


// Daniel

Vänerns pärla cup
2017-10-08 12:58
Flickor 06 gjorde en bra cup
Till denna säsongstart hade vi enligt tips från ett annat lag bokat in oss på försäsongscuoen Vänerns pärla cup. Detta var en endagarscup i Mariestad som vi valde att åka upp dagen innan för att få lite mer häng med varandra samt slippa gå upp väldigt tidigt på morgonen.

Vi fick i första gruppspelet möta tre lag vi aldrig mött tidigare Skoghalls, Örebro ungdom samt Telge, vilket är väldigt kul
 
Första matchen mot Skoghalls blev en svår match för oss, dels för att det märktes att vi inte spelat match på länge och dels för att planen var väldigt liten vilket missgynnade oss då vi ville föra spelet i denna match. Skoghalls låg på försvar och kontrade in totalt 3 mål på oss och vi hade svårt att komma till skottlägen. Vi gjorde dock 1 mål men det räckte dessvärre inte när motståndarna lyckades överlista oss 3 gånger.

Andra matchen mötte vi cupens bästa lag Örebro. De hade ett väldigt fint spel men vi gjorde en kanoninsats. Vi hade ett tag in i andra 1-1 och borde haft ett frislag i bra läge när Örebro istället vände spelet och gjorde 2-1. Efter detta blev det för tufft för oss och vi förlorade denna match med 3-1 men totalt sett så gjorde vi en grym match! Kan tillägga att Örebo vann mot Lockerud som också blev gruppetta med hela 5-0 i sista matchen så vi gjorde en väldigt bra insats.

Sista matchen i första gruppomgången mötte vi Telge och det skulle visa sig bli en bekvämare match för oss som vi till slut vann med 5-0 efter att vi satt en hel del av alla våra lägen.

Vi hamnade trea i vår grupp och fick möta två andra grupptreor, Vänersborg och Varla. Bägge lagen hade vi mött i Varberg tidigare.

Mot Vänersborg kunde vi utnyttja den stora planens ytor och vi spottade in mål på mål. Matchen slutade 10-1 till vår favör.
Mot Varla blev det svårare att göra mål igen då vi var tillbaka på den lilla planen som vi öppnade cupen i och det var spel mot ett mål, Varlas alltså. Matchen slutade 0-0 med mersmak för vår del. Varlas publik jublade när domaren blåste av matchen :)

Totalt så var det en väldigt fin cup som var väl genomtänkt och med fina faciliteter då samtliga 4 hallar låg under samma tak. Våra tjejer hade väldigt kul och vi ledare med för den delen. Spelet värmde och tjejerna var mycket positiva under hela denna långa dagen. De är verkligen ett bra sammanhållet lag och det gör det lätt att leda dessa tjejer! Ni kan kolla in resultaten på denna länk

http://vanernsparlacup.cups.nu/2017/result/team/11290520/matches


Nu är det snart seriestart och premiär mot Floda så vi får hoppas på att alla tjejer fortsätter tycka det är kul och att de får utvecklas tillsammans på det fina sätt de gjort fram tills nu!

// Ledningen
Ladies Only 2017
2017-05-09 15:59
Vinnarlaget

Cupdags igen och denna gången nästan på hemmaplan, i grannkommunen Partille och den återuppstående "klassiska" Ladies Only. Ett för övrigt roligt initiativ där man fokuserar på tjejerna!


Vi hade på förhand mestadels kända motståndare förutom Alingsås F06/07 som vi tidigare aldrig mött förut. Vi startade dock upp turneringen med match mot cuparangörerna Partille. Här kan man säga att vi tog en hyfsat stabil 3-0 vinst. Efter detta var det derby mot Floda där det till en början var ganska tajt men i slutändan vann vi även denna komfortabelt med 3-0. Alltid tuffa matcher mot Floda men vi visar vilken fin karaktär vi har i laget och vilket fint samspel vi har.


Tredje matchen ställdes vi mot Alingsås blå vilket gick väldigt bra då vi spelade väldigt fin innebandy och var effektiva framför mål. Matchen slutade till slut med stora siffror 6-0 även om Alingsås hade en vassa kontringsmöjligheter. Man var ju lite orolig inför denna då vi mellan matcherna hade förutom lunchat även kört stenhårt på friidrottsarenan samt kört föräldramatch i brännboll. Vilka som stod som slutsegrare i brännbollen låter jag ödmjukt vara osagt :)


Kinna stod som vår fjärde motståndare och denna matchen blev riktigt tuff. Vi gjorde efter en stund 1-0 men vi var ganska pressade stundtals. Efter vårt 2-0 mål så kändes det dock tryggt men vi ville gärna behålla vår fina "0 mål i baken svit" vilket vi lyckades med.


På kvällen blev det bankett med en minnestävling mellan ledarna och barnen. Helt ärligt så var det lite snurrigt med regler och tävlingsform men det man kan tillägga är att ledarna blev hårt dömda för minsta lilla misstag.... Nåväl vi fick väl se oss besegrade:)


Två matcher återstod på söndagen där man "lottade" oss mot lag som också gått bra i cupen. Det blev Alingsås vit och en returmatch mot Kinna.


Det skulle visa sig att Alingsås vit var riktigt bra och detta är helt klart den tuffaste och roligaste matchen för oss i cupen. Vi ledde med 1-0 en bra stund men i de sista matchens minuter låg Alingsås på och hela hallens båda hejarklackar skanderade för fulla halsar så vi ledare inte ens kunde nå fram med våra budskap till våra spelare. Riktigt roligt att få sådan nerv i en match. Kändes som en riktig final! Vi avslutar med ett mål i sista sekunden och glädjen har nog aldrig varit så stor som denna tillsammans med lättnaden som vi ledare kände! Slutresultat 2-0


Sista matchen mot Kinna blev lite lugnare även om det var en hyfsat tuff match igen. Vi kände dock att vi hade koll på dem och när vi väl gjort våra två mål så kände vi oss ganska lugna. 2-0 blev slutresultatet och faktumet att vi hade vunnit samtliga matcher och släppt in 0 mål på hela turneringen var klart!


En underbart genomförd turnering av tjejerna och spelet som de visade var grymt. Vilken utveckling de visar. FBC Lerum kan vara trygga för återväxten är säkrad! Härligt passningsspel där vi mer och mer involverar våra backar och även lyckas med våra diagonalpassningar som vi pratat om så mycket.   


Nu är det inte mycket kvar av denna säsongen och det ska allt bli skönt att få vila lite från innebandyn men uppmana gärna tjejerna att köra lite teknikträning eller lira lite på hemmaplan så man håller igång känslan. Så länge det är kul så kan man köra hur mycket som helst. Hoppas tjejerna hade det lika kul som oss ledare. Det är oerhört kul att få följa deras utveckling som både spelare och som de snälla kompisar de är.


Mvh

Ledarna

Warbergsspelen 2017 bilder
2017-04-06 21:36

Fler bilder (+34) >>

Text och Bilder från Warbergsspelen 2017
2017-04-06 21:15

Ännu ett läger avverkat för våra 06:or och vilken succé det blev återigen. Vi visar att vi är lika starka på plan som vi är som grupp, vilket för oss ledare är härligt att se. 

Vi spelar 5 matcher totalt och vi visar upp att vi vill sluta säsongen på bästa sätt. Vi vinner våra tre första matcher mot Varla, Åsa och Vänersborg med 81, 5-0 och 8-1. På kvällen aktiverade tjejerna sig på bästa sätt med pantgömme, crazy dance och dansstopp. Efter en hyfsat god nattsömn så var det dags för yyterligare två matcher där vi först stötte på grymt tufft motstånd i Lockerud. Matchen slutade med 2-3 till Lockeruds favör men det kunde lika gärna slutat oavgjort då vi gjorde en kanonmatch. Sista matchen på lägret spelade vi mot Kinna och detta blev en bra genomförd med halkig historia då golvet var katastrofalt halt. 6-1 till Lerum och cupen var till ända.


Mycket rolig helg och trötta ledare och spelade åkte hem till sitt med en god eftersmak i munnen. Vi tackar tjejerna för att de slitit på bra och uppträtt på ett mycket bra sätt. Vi tackar även föräldrarna som stöttat oss med körande, sovande och hejande!


Hoppas att ni kan få ta del av de kort som togs, kameran fick vila mycket. Blev bara sista matchen som fångades på bild.


Ha de gott! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28