Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FBC Lerum F07

FBC Lerum F07 är ett gôtt gäng tjejer från kommunen med omnejd. Se fliken "Kontakt" för kontaktuppgifter till oss ledare.


Säsongen 2019/2020 tränar vi:

Onsdagar 17:00 - 18:15 i Lerums Arena

Torsdagar 18:30 - 20:00 i Hjällsnäshallen


Säsongen 2019/2020 spelar vi:

PANTAMERA Höst Flickor Röd D

PANTAMERA Höst Flickor Röd E

PANTAMERA Vår Flickor Röd D

PANTAMERA Vår Flickor Röd E

Vänerns Pärla Cup

Gothia Innebandy Cup

Fair Play Cup


Säsongen 2018/2019 spelade vi:

NEWBODY Öster Flickor 07/08

NEWBODY Flickor Serie S

PANTAMERA Flickor Röd 6

Vänerns Pärla Cup

Pink Panther Winter Games

Fair Play Cup

Göteborg Cup


Säsongen 2017/2018 spelade vi:

NEWBODY Flickor 07
Gothia Innebandy Cup
2020-01-06 16:00
Premiärmatchen avklarad i Partille Arena
Det var ett väl förberett FBC Lerum F07 som ställde upp i Gothia Innebandy Cup 3-6 januari. Jullovet hade kompletterats med ett antal extra träningar och en träningsmatch för att slipa på detaljer. Tufft motstånd anades i G12-klassen även om vi på förhand bara hade koll på knappt hälften av lagen.

Fredag förmiddag var det gruppspelspremiär mot Jönköping i Partille Arena A. Som väntat lite initiala nerver och böljande jämnt spel, men i andra perioden lyckades vi ändå dra ifrån till en vinst med 3-1. Därefter åkte hela laget till Casa Crozzoli för att ladda med pasta och hänga.

Även eftermiddagens match mot tjeckiska Hradec Králové i Partillebohallen präglades av böljande spel och lika ställning vid pausvila. Sen lyckades vi göra ett tidigt ledningsmål till 3-2 i början av andra vilket stod sig matchen ut. Dock aningen oorganiserat spel för att kännas helt komfortabelt.

På kvällen väntade så gruppens tuffaste motstånd, förhandstippade Växjö, igen i Partillebohallen. Inte mycket stämmer när vi jagar boll och det rinner iväg till 0-4 på mindre än fem minuter. Vilket utökas till 0-5 innan paus. Tillbaka till grunderna och upp med hakorna, och i andra perioden lyckas vi faktiskt hålla nollan mot detta mycket spelskickliga lag.

Inför lördagens enda match, mot gruppjumbon Munka-Ljungby i Lexbyhallen, handlade uppsnacket bara om lagbygge och kommunikation. Och vilken skillnad! Vi rullade boll och jobbade tillsammans fram ett 5-0 med bud på betydligt mer. Vilket därmed innebar en andraplats i gruppen och ett A-slutspel.

Söndag alltså, och kvartsfinal mot skickliga Alingsås i Lexbyhallen. Vi tog med oss energin ifrån gårdagen och var rejält laddade inför detta möte. Som väntat högt tempo, jämnt och spännande. Alingsås har dock bättre utdelning på sina avslut jämfört med oss vilket gör att resultatet 2-5 kanske inte riktigt speglar matchen, men hursomhelst en mycket god insats och utträde från vår sida.

Ett Alingsås som sedan något förvånande tappade sin semifinalledning och åkte ut mot Pixbo, som därmed ställdes mot bekanta Växjö i finalen. En final som aldrig blev riktigt spännande då Växjö vinner komfortabelt med 5-1.

Totalt sett fantastiskt kul med så god uppslutning både på bänken och på läktaren! Spännande med nytt motstånd och att vi tillsammans placerar oss topp-8.

/Ledarna
Vänerns Pärla Cup
2019-09-30 10:59
Line-up. Ja, vad ska man säga...
Helgen 28-29 september åkte FBC Lerum F07 återigen till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Lördag förmiddag, samling, avfärd och incheckning på Vadsbogymnasiet. Visst tråcklande för att få in 16 tjejer och 3 ledare i samma klassrum men med lite god servicevilja ifrån arrangören får vi en ytterligare liten kemisal till förfogande.

Lunch och transport till första träningspasset i Högelidshallen. Kärt återseende av kortleken och lite nya uppspelsövningar. Tillbaka till Vadsbo för chill och middag och därefter kvällspromenad till andra träningspasset i Prismahallen. Frislagsövningar och spel 5-mot-4. Promenad tillbaka i höstmörkret, kvällsmacka och sen glida ner på luftmadrasserna.

Tidig uppstigning söndag morgon, frukost och första match mot Hagfors i Tunahallen. Trots den lilla planen lyckas vi rulla runt bollen väl och vinner matchen komfortabelt med 7-0.

I med frukt och macka och ladda om med en kort promenad till Unicahallen inför nästa match mot Alingsås. Som väntat, en helt annan matchbild mot deras mycket skickliga tjejer. Vi kämpar och håller dock jämnt långt in i andra period tills Alingsås slutligen lyckas vinna med 3-5.

Köttbullelunch, därefter tredje gruppspelsmatch mot skickliga Örebro i ICA-hallen, huvudarenan. Vi får in ett mål i första periodens slutminut och lyckas sedan heroiskt hålla 1-0 matchen ut, samt testa på ett powerplay. I och med detta slutar vi tvåa i gruppen och får därmed möta två andra grupptvåor.

Först ut, GS86 inne i UW-Elasthallen. Även denna match blir som väntat tajt. Vår ledning i periodpaus kvitteras mitt i andra period, men på ett magiskt sätt får vi in den i krysset i matchens absolut sista sekund och vinner med 2-1.

Frukt, mackor och äntligen dagens sista match mot Landvetter, tillbaka i lilla Tunahallen. Trötta tjejer i bägge lagen, men vi vinner till slut med 2-0, efter att bla rett ut ett boxplay. Kul att se våra 5-mot-4 övningar i praktiken.

Med 17 spelare samtliga matcher, 2 målvakter och 3 kompletta femmor, har vi återigen visat vilket gôtt kämpande lag vi har. Värt att notera är att Alingsås i sitt andra gruppspel bland ettorna bara besegrades av cupens obesegrade Tranås, medan Örebro dominerade bland treorna. Alla resultat och matchfakta finns här: VPC Flickor 07.

Tjejerna har skött sig exemplariskt, både på och utanför planen. Tack för oss denna gång och stort tack för publikstödet!

/Ledarna
Fair Play Cup
2019-03-24 19:00
Jajemen!
Helgen 22-24 mars åkte FBC Lerum F07 till Jönköping för att spela Fair Play Cup.

Tidig fredag eftermiddag samlades truppen på hela 20 tjejer, 5 ledare och ytterligare flera föräldrar för färden österut. Första stopp var Rosenlundsbadet med virvelström, vågmaskin, hopptorn och 50-metare. Det blev två varma och roliga timmar innan vi rullade vidare mot middag på Junedal. 

Sen incheckning på Sandagymnasiet i Huskvarna och visst pusslande för att få in alla luftmadrasser i de två små klassrummen. Vi var naturligtvis uppe i varv som sig bör, men till slut slocknade de flesta.

Tidig lördag morgon, väckning och frukost på Folkets Park, därefter fort iväg till första match mot Nässjö inne i Jönköping Arena. Det var väl kanske inte vår mest välspelade match men vi tar oss därifrån med en 3-1 seger.

I pausen inför lunch passade vi på att testa solljuset och traskade iväg till närmaste lekplats med Vätterns välkomnande vind isande i ansiktet. Allt var riktigt kul tills vi sånär blev ivägkörda pga den höga musiken.

Tillbaka till Huskvarna Sporthall för match mot Carlshamn och ännu en knapp seger, denna gång 3-2. I med mackor, frukt och lite multivitamindryck eftersom middagen inte låg i sikte.

Det var en något sliten trupp som tog sig in till Campus Arena för kvällens sista match. Gårdagens bad och natten på luftmadrass hade tagit ut sin rätt, men vi har ändå vår vackraste uppvärmning hittills, utomhus på stenterassen högt uppe med underbar sjöutsikt. Trots detta blir matchen något stillastående och vi landar på 1-1 mot Jönköping.

Dusch och hastig promenad genom stan till middag och därefter tillbaka via Go Bananas för magisk inhandling av godis och snacks. Mungiporna åkte uppåt i takt med att påsarna blev lättare. Häng i rummen och något tidigare nattning denna andra kväll.

Söndag morgon, frukost och promenad ner till Sporthallen där gruppens tuffaste motstånd Växjö väntade. Äntligen kände vi igen våra tjejer som kämpade för varandra hela vägen. Trots en knapp förlust 0-1 en mycket stark insats och rolig match. Promenad tillbaka för att städa och tömma rummen.

Sista lunch på Junedal, därefter söderut till Norrahammar och helgens sista match mot Lockerud. Styrkta av morgonens instats var vi taggade att återse våra vänner ifrån Pink Panther Winter Games. Denna gång stod dock Lockerud för den stabilare insatsen och resultatet rann iväg till 1-5.

Hursomhelst, medaljer och dusch och till sist hemfärd. Det är möjligt att någon lyckades somna i bilen...

Tack för lånet av era tjejer denna helg, vi har haft fantastisk roligt tillsammans. Tack också för stödet från läktarna och hjälpen under helgen!

/Ledarna

Pink Panther Winter Games
2018-11-06 08:58
© Metro-Goldwyn-Mayer
4 januari 2019, Rydsbergshallen

09:00 1 Landvetter IBK - Stenungsunds IBK 0 - 4
09:30 2 FBC Lerum - Borås IBF 2 - 0
10:00 3 IBK Lockerud Mariestad - Landvetter IBK 8 - 1
10:30 4 Stenungsunds IBK - FBC Lerum 0 - 2
11:00 5 Borås IBF - IBK Lockerud Mariestad 0 - 4
11:30 - Lunch
12:30 6 FBC Lerum - Landvetter IBK 6 - 1
13:00 7 Borås IBF - Stenungsunds IBK 1 - 9
13:30 8 IBK Lockerud Mariestad - FBC Lerum 2 - 4
14:00 9 Landvetter IBK - Borås IBF 5 - 1
14:30 0 Stenungsunds IBK - IBK Lockerud Mariestad 1 - 0
15:15 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
F07 storspelade i Vänerns Pärla Cup!
2018-10-01 09:52
Skulle du våga möta det här laget?
Helgen 29-30 september åkte FBC Lerum F07 till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Samling lördag morgon för avfärd åt nordost. Det är sjukdomstider och den 20 tjejer starka truppen har redan drabbats av några bortfall. På schemat står två träningar, ett lunchpass i nybyggda Prismahallen och ett kvällspass inne i arenans LF-hall. Tanken är att få fart på ben och handleder med klubba och boll inför morgondagen eftersom det tajta spelschemat inte tillåter uppvärmning på plan. 

Söndag morgon, cupdag! Nya tjejer anländer, men med tanke på att flera varit lite krassliga väljer vi att ställa upp med 2 målvakter och 3 hela femmor, trots den korta speltiden 2x12. Instruktionen blir att springa fullt i sin minut på plan och sen byta ut för att snabbt komma in igen. Tiden går trots allt fortare på plan än på bänken.

Vi inleder gruppspelet mot Skövde. Tjejerna har verkligen lyssnat på sina instruktioner, det är full fart på plan. Efter en målsnål första period lossnar det rejält och vi vinner matchen med 6-2 med målgörare ifrån alla positioner.

I med lite frukt och ladda om inför nästa match mot Karlstad. Här blir det något tuffare motstånd, men vi går ändå till pausvila i ledning. Andra perioden blir tajt och lite extra spännande när Karlstad reducerar och vi åker på vår första, och helt oförberedda, utvisning med en minut kvar. Tjejerna reder ut det med ett offensivt boxplay och vi vinner med 2-1.

Lunch, sedan sista gruppspelsmatch mot Hovsta. Vi sätter nivån med ett mål redan efter 14 sekunder, sedan rullar det på fram till 4-0 efter första period. Efter tendenser att tappa vårt spel när alla vill göra mål tar vi ett snack i paus om att i stället fokusera på rörelser på plan och att hitta passningar och alternativ. Det ser riktigt fint ut när vi spelar runt i andra period och resultatet står sig.

Tanken med Vänerns Pärla är dels att få möta nya lag och dels att få spela så jämna matcher som möjligt. Efter tre vinster slutar vi alltså etta i gruppen och ställs därmed mot två vinnare ur andra grupper.

Först ut, Rönnby Västerås i arenans huvudhall. Här går det undan för Rönnbys spelare är både långa och snabba. Vi blir hårt pressade och hamnar snabbt i underläge. Sen hamnar vi, igen lite oväntat, i numerärt överläge när Rönnby åker på en utvisning. Klockan går och vi hinner tyvärr inte utnyttja vårt powerplay, men bra att få prova på. I andra period får vi igång lite mer spel, men det är inte mycket betänketid på plan mot bra lag. Våra skott vill inte riktigt in. Vi släpper ett till men reducerar strax därefter rättvist och matchen slutar 1-2. En riktig kämpainsats av alla tjejer.

Vi gräver i botten på matkassen när vi laddar inför sista matchen mot Nora. Det har varit en lång dag efter en kort natt, men tjejerna visar att måndagsfysen har haft effekt. Det blir en bra match, men vi har helt klart övertaget och vinner med 3-2. 

Vi har spelat konsekvent med 2 målvakter och 3 hela femmor och har försökt att hålla ihop formationerna över alla 5 matcher. Samtidigt har vi spelat med totalt 6 olika målvakter och många olika målgörare, vilket visar på en riktigt bra bredd i truppen!

Det har som vanligt varit fantastiskt roligt att få ha hand om alla våra 19 tjejer denna gång. Antar att ni fick hem dem trötta men nöjda sent i söndags!

/Ledarna