SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
F07
FBC Lerum F07

FBC Lerum F07 är ett gôtt gäng tjejer från kommunen med omnejd. Se fliken "Kontakt" för kontaktuppgifter till oss ledare.

 

Säsongen 2021/2022 tränar vi (samling 15 min innan):

Måndagar 19:00 - 20:30 i Rydsbergshallen

Onsdagar 17:00 - 18:15 i Lerums Arena

Fredagar 18:45 - 20:00 i Rydsbergshallen

 

Säsongen 2021/2022 spelar vi:

Sommarserie Flickor C

PANTAMERA Höst Flickor Röd A

PANTAMERA Vår Flickor Röd A

FCH Cup

Vänerns Pärla Cup (inställd)

Swedbank Kick Off Challenge

Gothia Innebandy Cup (inställd)

Mölndals Ungdoms Cup

Fair Play Cup

 

Säsongen 2020/2021 spelade vi:

PANTAMERA Höst Flickor Röd B

PANTAMERA Höst Flickor Röd D

PANTAMERA Vår Flickor Röd C

PANTAMERA Vår Flickor Röd D

Sommarserie Flickor C

Lerum Floorball Cup

Vänerns Pärla Cup (inställd)

Gothia Innebandy Cup (inställd)

Örebrocupen Innebandy (inställd)

 

Säsongen 2019/2020 spelade vi:

PANTAMERA Höst Flickor Röd D

PANTAMERA Höst Flickor Röd E

PANTAMERA Vår Flickor Röd D

PANTAMERA Vår Flickor Röd E

Vänerns Pärla Cup

Gothia Innebandy Cup

Fair Play Cup (inställd)

Pink Panther Summer Games (inställd)

 

Säsongen 2018/2019 spelade vi:

NEWBODY Öster Flickor 07/08

NEWBODY Flickor Serie S

PANTAMERA Flickor Röd 6

Vänerns Pärla Cup

Pink Panther Winter Games

Fair Play Cup

Göteborg Cup

 

Säsongen 2017/2018 spelade vi:

NEWBODY Flickor 07

Göteborg Cup (FBC Lerum Röd)

 

Säsongen 2016/2017 spelade vi:

NEWBODY Flickor 07

NEWBODY Vår Flickor 06/08

Warbergsspelen

Ladies Only

Fair Play Cup
2022-04-11 11:05
Silverbucklan är bärgad i Jönköpings Idrottshus Arena

Efter två års inställda försök så var det äntligen dags att rulla österut med FBC Lerum F07 och spela Fair Play Cup i Jönköping 8-10 april.

 

Från en andraplats i gruppen med FBC Kalmarsund, Hjulsbro IK och KFUM Jönköping lyckades vi bragdartat tråckla oss hela vägen via kvartsfinal mot IBF Tranås, straffavgörande i semifinalen mot Kärra IBK, tills luften gick ur i finalen mot IBK Alingsås.

 

En kanonhelg med tjejerna med riktigt go laganda på planen, i minibussarna och på hotellet!

 

Alla resultat och matchfakta finns på Fair Play Cup Flickor 14.

FCH Cup
2021-09-12 20:29
Nu slår vi "Skånes bästa lag" igen...

Efter ett långt långt uppehåll var det så äntligen dags för cupspel med FBC Lerum F07 igen! Helgen 11-12 september bar det av till Helsingborg och FCH Cup, denna gång ett publikfritt arrangemang.

 

Lördag förmiddag, samling och inpackning i minibussar inför den 2.5 timmar långa resan söderut. Den gråa bussen visade sig vara något snabbare än den vita, men väl på plats i nyinredda Teknikhallen bakom Arenan var det kul att köra säsongens första träningspass med 15 tjejer.

 

Efter träningen, en kort bilresa in till centrum och incheckning på Comfort Hotel. Dusch, ombyte och därefter 50 meters promenad till kvällens asiatiska buffé, sushi och mongolisk BBQ på Khai & Mui. Riktigt mätta, via en sväng för snackskomplettering, tillbaka för att göra hotellet osäkert för boende och omgivning. 

 

Söndag och relativ sovmorgon, frukost, samling och sen rulla upp till fina Helsingborg Arena. Första match mot arrangerande FC Helsingborg visar sig bli tuff, jämn och rolig, men vi går segrande därifrån med 2-1. En glad trupp samlas i omklädningsrummet för att få i sig Stefanos pastasallad och Anders multivitamindryck. 

 

Nästa match mot snabba och spelskickliga FBC Engelholm blir ett kraftprov, men vi håller ihop det mästerligt och slutar oavgjort 1-1. I det tajta spelschemat är det sen bara minuter till sista gruppspelsmatch mot Gantofta IBK, en liten utflykt bort i korridorerna till Idrottens hus. Efter en skakig inledning styr vi upp allt och matchen slutar rättvist 8-2, vilket placerar oss som tvåa i gruppen på målskillnad efter Engelholm. 

 

I med frukt och omladdning för slutspel och semifinal, återigen mot trean Helsingborg, i denna engruppsklass. Som väntat, en tajt match, men Helsingborg verkar ha gjort läxan medan vi har smärtsamt svårt att få in bollen. Matchen slutar 2-4 och tyvärr får vi se finalen ifrån läktaren denna gång.

 

Dusch, mer pastasallad och farväl till den nu tomma Arenan, och in i minibussarna för hemfärd. Det har varit en fantastiskt kul och intensiv helg, att äntligen få komma ut och spela tillsammans.

Pink Panther Summer Games
2020-02-22 09:21
© Metro-Goldwyn-Mayer
1 maj 2020, Rydsbergshallen

10:00 1 Särö IBK - Fristads GoIF
10:30 2 FBC Lerum - Warberg IBF
11:00 3 Mullsjö AIS - Särö IBK
11:30 4 Fristads GoIF - FBC Lerum
12:30 5 Warberg IBF - Mullsjö AIS
13:00 6 FBC Lerum - Särö IBK
13:30 7 Warberg IBF - Fristads GoIF
14:00 8 Mullsjö AIS - FBC Lerum
14:30 9 Särö IBK - Warberg IBF
15:00 0 Fristads GoIF - Mullsjö AIS
15:45 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
Gothia Innebandy Cup
2020-01-06 16:00
Premiärmatchen avklarad i Partille Arena
Det var ett väl förberett FBC Lerum F07 som ställde upp i Gothia Innebandy Cup 3-6 januari. Jullovet hade kompletterats med ett antal extra träningar och en träningsmatch för att slipa på detaljer. Tufft motstånd anades i G12-klassen även om vi på förhand bara hade koll på knappt hälften av lagen.

Fredag förmiddag var det gruppspelspremiär mot Jönköping i Partille Arena A. Som väntat lite initiala nerver och böljande jämnt spel, men i andra perioden lyckades vi ändå dra ifrån till en vinst med 3-1. Därefter åkte hela laget till Casa Crozzoli för att ladda med pasta och hänga.

Även eftermiddagens match mot tjeckiska Hradec Králové i Partillebohallen präglades av böljande spel och lika ställning vid pausvila. Sen lyckades vi göra ett tidigt ledningsmål till 3-2 i början av andra vilket stod sig matchen ut. Dock aningen oorganiserat spel för att kännas helt komfortabelt.

På kvällen väntade så gruppens tuffaste motstånd, förhandstippade Växjö, igen i Partillebohallen. Inte mycket stämmer när vi jagar boll och det rinner iväg till 0-4 på mindre än fem minuter. Vilket utökas till 0-5 innan paus. Tillbaka till grunderna och upp med hakorna, och i andra perioden lyckas vi faktiskt hålla nollan mot detta mycket spelskickliga lag.

Inför lördagens enda match, mot gruppjumbon Munka-Ljungby i Lexbyhallen, handlade uppsnacket bara om lagbygge och kommunikation. Och vilken skillnad! Vi rullade boll och jobbade tillsammans fram ett 5-0 med bud på betydligt mer. Vilket därmed innebar en andraplats i gruppen och ett A-slutspel.

Söndag alltså, och kvartsfinal mot skickliga Alingsås i Lexbyhallen. Vi tog med oss energin ifrån gårdagen och var rejält laddade inför detta möte. Som väntat högt tempo, jämnt och spännande. Alingsås har dock bättre utdelning på sina avslut jämfört med oss vilket gör att resultatet 2-5 kanske inte riktigt speglar matchen, men hursomhelst en mycket god insats och utträde från vår sida.

Ett Alingsås som sedan något förvånande tappade sin semifinalledning och åkte ut mot Pixbo, som därmed ställdes mot bekanta Växjö i finalen. En final som aldrig blev riktigt spännande då Växjö vinner komfortabelt med 5-1.

Totalt sett fantastiskt kul med så god uppslutning både på bänken och på läktaren! Spännande med nytt motstånd och att vi tillsammans placerar oss topp-8.

/Ledarna
Vänerns Pärla Cup
2019-09-30 10:59
Line-up. Ja, vad ska man säga...
Helgen 28-29 september åkte FBC Lerum F07 återigen till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Lördag förmiddag, samling, avfärd och incheckning på Vadsbogymnasiet. Visst tråcklande för att få in 16 tjejer och 3 ledare i samma klassrum men med lite god servicevilja ifrån arrangören får vi en ytterligare liten kemisal till förfogande.

Lunch och transport till första träningspasset i Högelidshallen. Kärt återseende av kortleken och lite nya uppspelsövningar. Tillbaka till Vadsbo för chill och middag och därefter kvällspromenad till andra träningspasset i Prismahallen. Frislagsövningar och spel 5-mot-4. Promenad tillbaka i höstmörkret, kvällsmacka och sen glida ner på luftmadrasserna.

Tidig uppstigning söndag morgon, frukost och första match mot Hagfors i Tunahallen. Trots den lilla planen lyckas vi rulla runt bollen väl och vinner matchen komfortabelt med 7-0.

I med frukt och macka och ladda om med en kort promenad till Unicahallen inför nästa match mot Alingsås. Som väntat, en helt annan matchbild mot deras mycket skickliga tjejer. Vi kämpar och håller dock jämnt långt in i andra period tills Alingsås slutligen lyckas vinna med 3-5.

Köttbullelunch, därefter tredje gruppspelsmatch mot skickliga Örebro i ICA-hallen, huvudarenan. Vi får in ett mål i första periodens slutminut och lyckas sedan heroiskt hålla 1-0 matchen ut, samt testa på ett powerplay. I och med detta slutar vi tvåa i gruppen och får därmed möta två andra grupptvåor.

Först ut, GS86 inne i UW-Elasthallen. Även denna match blir som väntat tajt. Vår ledning i periodpaus kvitteras mitt i andra period, men på ett magiskt sätt får vi in den i krysset i matchens absolut sista sekund och vinner med 2-1.

Frukt, mackor och äntligen dagens sista match mot Landvetter, tillbaka i lilla Tunahallen. Trötta tjejer i bägge lagen, men vi vinner till slut med 2-0, efter att bla rett ut ett boxplay. Kul att se våra 5-mot-4 övningar i praktiken.

Med 17 spelare samtliga matcher, 2 målvakter och 3 kompletta femmor, har vi återigen visat vilket gôtt kämpande lag vi har. Värt att notera är att Alingsås i sitt andra gruppspel bland ettorna bara besegrades av cupens obesegrade Tranås, medan Örebro dominerade bland treorna. Alla resultat och matchfakta finns här: VPC Flickor 07.

Tjejerna har skött sig exemplariskt, både på och utanför planen. Tack för oss denna gång och stort tack för publikstödet!

/Ledarna