Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
FBC Lerum F07

FBC Lerum F07 är ett gôtt gäng tjejer från hela kommunen. Se fliken "Kontakt" för kontaktuppgifter till oss ledare.


Hösten 2018 tränar vi:

Måndagar 18:30 - 19:45 i Knappekullaskolan

Torsdagar 16:15 - 17:30 i Rydsbergshallen


Säsongen 2018/2019 spelar vi:

NEWBODY Öster Flickor 07/08

Vänerns Pärla Cup

Pink Panther Winter Games


Säsongen 2017/2018 spelade vi:

NEWBODY Flickor 07
Pink Panther Winter Games
2018-11-06 08:58
© Metro-Goldwyn-Mayer
4 januari 2019, Rydsbergshallen

09:00 1 Landvetter IBK - Stenungsunds IBK
09:30 2 FBC Lerum - Borås IBF
10:00 3 IBK Lockerud Mariestad - Landvetter IBK
10:30 4 Stenungsunds IBK - FBC Lerum
11:00 5 Borås IBF - IBK Lockerud Mariestad
11:30 - Lunch
12:30 6 FBC Lerum - Landvetter IBK
13:00 7 Borås IBF - Stenungsunds IBK
13:30 8 IBK Lockerud Mariestad - FBC Lerum
14:00 9 Landvetter IBK - Borås IBF
14:30 0 Stenungsunds IBK - IBK Lockerud Mariestad
15:15 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
F07 storspelade i Vänerns Pärla Cup!
2018-10-01 09:52
Skulle du våga möta det här laget?
Helgen 29-30 september åkte FBC Lerum F07 till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Samling lördag morgon för avfärd åt nordost. Det är sjukdomstider och den 20 tjejer starka truppen har redan drabbats av några bortfall. På schemat står två träningar, ett lunchpass i nybyggda Prismahallen och ett kvällspass inne i arenans LF-hall. Tanken är att få fart på ben och handleder med klubba och boll inför morgondagen eftersom det tajta spelschemat inte tillåter uppvärmning på plan. 

Söndag morgon, cupdag! Nya tjejer anländer, men med tanke på att flera varit lite krassliga väljer vi att ställa upp med 2 målvakter och 3 hela femmor, trots den korta speltiden 2x12. Instruktionen blir att springa fullt i sin minut på plan och sen byta ut för att snabbt komma in igen. Tiden går trots allt fortare på plan än på bänken.

Vi inleder gruppspelet mot Skövde. Tjejerna har verkligen lyssnat på sina instruktioner, det är full fart på plan. Efter en målsnål första period lossnar det rejält och vi vinner matchen med 6-2 med målgörare ifrån alla positioner.

I med lite frukt och ladda om inför nästa match mot Karlstad. Här blir det något tuffare motstånd, men vi går ändå till pausvila i ledning. Andra perioden blir tajt och lite extra spännande när Karlstad reducerar och vi åker på vår första, och helt oförberedda, utvisning med en minut kvar. Tjejerna reder ut det med ett offensivt boxplay och vi vinner med 2-1.

Lunch, sedan sista gruppspelsmatch mot Hovsta. Vi sätter nivån med ett mål redan efter 14 sekunder, sedan rullar det på fram till 4-0 efter första period. Efter tendenser att tappa vårt spel när alla vill göra mål tar vi ett snack i paus om att i stället fokusera på rörelser på plan och att hitta passningar och alternativ. Det ser riktigt fint ut när vi spelar runt i andra period och resultatet står sig.

Tanken med Vänerns Pärla är dels att få möta nya lag och dels att få spela så jämna matcher som möjligt. Efter tre vinster slutar vi alltså etta i gruppen och ställs därmed mot två vinnare ur andra grupper.

Först ut, Rönnby Västerås i arenans huvudhall. Här går det undan för Rönnbys spelare är både långa och snabba. Vi blir hårt pressade och hamnar snabbt i underläge. Sen hamnar vi, igen lite oväntat, i numerärt överläge när Rönnby åker på en utvisning. Klockan går och vi hinner tyvärr inte utnyttja vårt powerplay, men bra att få prova på. I andra period får vi igång lite mer spel, men det är inte mycket betänketid på plan mot bra lag. Våra skott vill inte riktigt in. Vi släpper ett till men reducerar strax därefter rättvist och matchen slutar 1-2. En riktig kämpainsats av alla tjejer.

Vi gräver i botten på matkassen när vi laddar inför sista matchen mot Nora. Det har varit en lång dag efter en kort natt, men tjejerna visar att måndagsfysen har haft effekt. Det blir en bra match, men vi har helt klart övertaget och vinner med 3-2. 

Vi har spelat konsekvent med 2 målvakter och 3 hela femmor och har försökt att hålla ihop formationerna över alla 5 matcher. Samtidigt har vi spelat med totalt 6 olika målvakter och många olika målgörare, vilket visar på en riktigt bra bredd i truppen!

Det har som vanligt varit fantastiskt roligt att få ha hand om alla våra 19 tjejer denna gång. Antar att ni fick hem dem trötta men nöjda sent i söndags!

/Ledarna
Succé i Göteborgs Cup
2018-05-02 10:44
Medaljutdelning efter sista matchen:)
Valborgshelgen spelade FBC Lerum F07 Röd Göteborgs Cup i klassen F11.

Det var 22-23 förväntansfulla tjejer och 3 ledare som började lördagen med två matcher i Lundbystrand. Eftersom vi spelade i F11 klassen så bjöds det på tuffare motstånd än normalt eftersom flera av lagen hade en hel del 06:or i sina uppställningar. Lördagen började med vinst mot Älvstranden med 3-0, därefter var det dax för första matchen mot internationellt motstånd och Norska Tunet. En tuff och spännande match som vi tillslut vann med 1-0 och tjejerna var super glada. 

Söndag morgon bjöd på strålande sol och nya matcher. Vi började med tuffast möjliga motstånd Stenungsund! Flera av tjejerna vet hur det känns att möte det troligtvis bästa laget i Västra Sverige. Sist var det förlust med 8-0! 
Stenungsund har ett mycket bra lag, blandat med 06/07:or, tydlig spelidé och spelar fysiskt tufft och ett lag som generellt är jobbigt att möta. Våra FBC-07 tjejer stod upp på ett fantastiskt sätt, vägrade att vika ned sig och matchen böljade fram och tillbaka. Tjejerna hade innan matchstart en kanon uppladdning med löpning och uppvärmning med god tid innan matchstart. Vi möte upp Stenungsund med lite annorlunda uppställning genom att flytta upp en av våra spelare bakom deras backlinje vilket gjorde att Stenungsund lite konfunderade och de fick jobbigt att hålla tryck på oss eftersom vi kontrade blixtsnabbt så fort vi fick tag i bollen. Bra taktik rakt igenom och en storspelande målvakt. Men till slut fick vi ge oss med 0-1. Ett grymt glatt gäng med tjejer som firade över att man BARA förlorade med 0-1:) Underbart att höra deras resonemang och hur nöjda alla var med sitt spel.

Nästa match spelades mot Zenith som vi troligtvis inte mött tidigare? Även detta gänget var en tuff nöt att knäcka. Storvuxna tjejer flera 06:or som bjöd på fysiskt spel. Våra härliga tjejer hade bestämt sig likt matchen innan att det här skulle vi vinna. Böljande match fram och tillbaka med ett högt tempo och en kampvilja från våra tjejer som saknar motstycke. Och precis som vanligt när man sliter och kämpar så kommer belöningen och det hela slutar med 1-0 vinst💪🏻.

Det har varit magiskt att få vara med era tjejer, extra kul att spela cupmatcher som bjuder på en annorlunda atmosfär och kamp.


Tack för denna gången/Ledarna
F07 storspelade i Warbergsspelen!
2018-04-08 17:36
Lerum Röd tackar klacken i Wictory Center
Helgen 6-8 april spelade FBC Lerum F07 återigen Warbergsspelen med, som enda klubb i klassen, två lag på plats. 

Truppen åkte ner till Varberg redan fredag eftermiddag för ett parti bowling på Bruket och därefter middag på anrika Restaurang Monark. Något försenad inkvartering på nybyggda och fantastiskt fina Trönninge skola pga ett ihållande larm, men tillslut var alla nere i sovsäckarna och gnisslade runt på sina luftmadrasser.

Lördag morgon började cupandet vilket för Lerum Röd innebar match mot Norrköping och för Lerum Svart match mot Tvååker. Skön start med vinst för bägge lagen, därefter lunch och det obligatoriska lekplatsbesöket. 

Lagens eftermiddagsmatcher var placerade efter varandra i Warberg ICs huvudarena Wictory Center, vilket var upplagt för gemensam hejaklack. Nu var det Lerum Svarts tur mot Norrköping medan Lerum Röd mötte Värnamo. Det var närmast allsvensk nivå på läktaren när Lerums banderoller rullades ut och stortrumman manade fram till ytterligare två segrar!

Middag på Monark och så kvällsmatcher. Lerum Svart mot bekanta Kärra och Lerum Röd mot Borås slutade med oavgjort och ytterligare en vinst. Välförtjänt dusch och lite kvällssnacks och tidigare något slitna tjejer fick nytt spring i benen. Som väntat något lättare nattning kväll nummer två...

Söndag morgon innebar strålande sol och naturligtvis nya matcher. Lerum Svart tog ytterligare en vinst mot Fristad medan Lerum Röd fick sin första förlust mot bekanta Stenungsund. Ihoppackning och städning på skolan och vidare till sista lunchen med gänget. Ni vet var.

Lerum Röd fick avsluta cupen med vinst mot Veddinge medan Lerum Svart med minsta marginal förlorade en oerhört jämn match mot Sunnanå. Som sig bör, medaljer till alla och därefter hemfärd. 

Det har varit fantastiskt roligt att få ha hand om alla våra 20 tjejer, och kanske än mer att se hur kul de har och tar hand om varandra!

/Ledarna

Bilder från Pink Panther Winter Games 2018
2018-01-08 10:54
FBC Lerum F07 tackar publiken

Denna länken finns även på Facebook FBC Lerum F-07.


Foton av fotografen Thorbjörn Grindhage

https://www.dropbox.com/sh/4b1afisae42v7sp/AADnMcBFUms6BheioAGjnPyba?dl=0

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28