SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
F07
Ledare
Anders Engström
0702-106704
 

Erik Odhagen

0706-557518
 
Frida Schlyter
0706-917826
 
Stefano Crozzoli
0702-135000
Fair Play Cup
2022-04-11 11:05
Silverbucklan är bärgad i Jönköpings Idrottshus Arena

Efter två års inställda försök så var det äntligen dags att rulla österut med FBC Lerum F07 och spela Fair Play Cup i Jönköping 8-10 april.

 

Från en andraplats i gruppen med FBC Kalmarsund, Hjulsbro IK och KFUM Jönköping lyckades vi bragdartat tråckla oss hela vägen via kvartsfinal mot IBF Tranås, straffavgörande i semifinalen mot Kärra IBK, tills luften gick ur i finalen mot IBK Alingsås.

 

En kanonhelg med tjejerna med riktigt go laganda på planen, i minibussarna och på hotellet!

 

Alla resultat och matchfakta finns på Fair Play Cup Flickor 14.

FCH Cup
2021-09-12 20:29
Nu slår vi "Skånes bästa lag" igen...

Efter ett långt långt uppehåll var det så äntligen dags för cupspel med FBC Lerum F07 igen! Helgen 11-12 september bar det av till Helsingborg och FCH Cup, denna gång ett publikfritt arrangemang.

 

Lördag förmiddag, samling och inpackning i minibussar inför den 2.5 timmar långa resan söderut. Den gråa bussen visade sig vara något snabbare än den vita, men väl på plats i nyinredda Teknikhallen bakom Arenan var det kul att köra säsongens första träningspass med 15 tjejer.

 

Efter träningen, en kort bilresa in till centrum och incheckning på Comfort Hotel. Dusch, ombyte och därefter 50 meters promenad till kvällens asiatiska buffé, sushi och mongolisk BBQ på Khai & Mui. Riktigt mätta, via en sväng för snackskomplettering, tillbaka för att göra hotellet osäkert för boende och omgivning. 

 

Söndag och relativ sovmorgon, frukost, samling och sen rulla upp till fina Helsingborg Arena. Första match mot arrangerande FC Helsingborg visar sig bli tuff, jämn och rolig, men vi går segrande därifrån med 2-1. En glad trupp samlas i omklädningsrummet för att få i sig Stefanos pastasallad och Anders multivitamindryck. 

 

Nästa match mot snabba och spelskickliga FBC Engelholm blir ett kraftprov, men vi håller ihop det mästerligt och slutar oavgjort 1-1. I det tajta spelschemat är det sen bara minuter till sista gruppspelsmatch mot Gantofta IBK, en liten utflykt bort i korridorerna till Idrottens hus. Efter en skakig inledning styr vi upp allt och matchen slutar rättvist 8-2, vilket placerar oss som tvåa i gruppen på målskillnad efter Engelholm. 

 

I med frukt och omladdning för slutspel och semifinal, återigen mot trean Helsingborg, i denna engruppsklass. Som väntat, en tajt match, men Helsingborg verkar ha gjort läxan medan vi har smärtsamt svårt att få in bollen. Matchen slutar 2-4 och tyvärr får vi se finalen ifrån läktaren denna gång.

 

Dusch, mer pastasallad och farväl till den nu tomma Arenan, och in i minibussarna för hemfärd. Det har varit en fantastiskt kul och intensiv helg, att äntligen få komma ut och spela tillsammans.

Pink Panther Summer Games
2020-02-22 09:21
© Metro-Goldwyn-Mayer
1 maj 2020, Rydsbergshallen

10:00 1 Särö IBK - Fristads GoIF
10:30 2 FBC Lerum - Warberg IBF
11:00 3 Mullsjö AIS - Särö IBK
11:30 4 Fristads GoIF - FBC Lerum
12:30 5 Warberg IBF - Mullsjö AIS
13:00 6 FBC Lerum - Särö IBK
13:30 7 Warberg IBF - Fristads GoIF
14:00 8 Mullsjö AIS - FBC Lerum
14:30 9 Särö IBK - Warberg IBF
15:00 0 Fristads GoIF - Mullsjö AIS
15:45 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
Gothia Innebandy Cup
2020-01-06 16:00
Premiärmatchen avklarad i Partille Arena
Det var ett väl förberett FBC Lerum F07 som ställde upp i Gothia Innebandy Cup 3-6 januari. Jullovet hade kompletterats med ett antal extra träningar och en träningsmatch för att slipa på detaljer. Tufft motstånd anades i G12-klassen även om vi på förhand bara hade koll på knappt hälften av lagen.

Fredag förmiddag var det gruppspelspremiär mot Jönköping i Partille Arena A. Som väntat lite initiala nerver och böljande jämnt spel, men i andra perioden lyckades vi ändå dra ifrån till en vinst med 3-1. Därefter åkte hela laget till Casa Crozzoli för att ladda med pasta och hänga.

Även eftermiddagens match mot tjeckiska Hradec Králové i Partillebohallen präglades av böljande spel och lika ställning vid pausvila. Sen lyckades vi göra ett tidigt ledningsmål till 3-2 i början av andra vilket stod sig matchen ut. Dock aningen oorganiserat spel för att kännas helt komfortabelt.

På kvällen väntade så gruppens tuffaste motstånd, förhandstippade Växjö, igen i Partillebohallen. Inte mycket stämmer när vi jagar boll och det rinner iväg till 0-4 på mindre än fem minuter. Vilket utökas till 0-5 innan paus. Tillbaka till grunderna och upp med hakorna, och i andra perioden lyckas vi faktiskt hålla nollan mot detta mycket spelskickliga lag.

Inför lördagens enda match, mot gruppjumbon Munka-Ljungby i Lexbyhallen, handlade uppsnacket bara om lagbygge och kommunikation. Och vilken skillnad! Vi rullade boll och jobbade tillsammans fram ett 5-0 med bud på betydligt mer. Vilket därmed innebar en andraplats i gruppen och ett A-slutspel.

Söndag alltså, och kvartsfinal mot skickliga Alingsås i Lexbyhallen. Vi tog med oss energin ifrån gårdagen och var rejält laddade inför detta möte. Som väntat högt tempo, jämnt och spännande. Alingsås har dock bättre utdelning på sina avslut jämfört med oss vilket gör att resultatet 2-5 kanske inte riktigt speglar matchen, men hursomhelst en mycket god insats och utträde från vår sida.

Ett Alingsås som sedan något förvånande tappade sin semifinalledning och åkte ut mot Pixbo, som därmed ställdes mot bekanta Växjö i finalen. En final som aldrig blev riktigt spännande då Växjö vinner komfortabelt med 5-1.

Totalt sett fantastiskt kul med så god uppslutning både på bänken och på läktaren! Spännande med nytt motstånd och att vi tillsammans placerar oss topp-8.

/Ledarna
Vänerns Pärla Cup
2019-09-30 10:59
Line-up. Ja, vad ska man säga...
Helgen 28-29 september åkte FBC Lerum F07 återigen till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Lördag förmiddag, samling, avfärd och incheckning på Vadsbogymnasiet. Visst tråcklande för att få in 16 tjejer och 3 ledare i samma klassrum men med lite god servicevilja ifrån arrangören får vi en ytterligare liten kemisal till förfogande.

Lunch och transport till första träningspasset i Högelidshallen. Kärt återseende av kortleken och lite nya uppspelsövningar. Tillbaka till Vadsbo för chill och middag och därefter kvällspromenad till andra träningspasset i Prismahallen. Frislagsövningar och spel 5-mot-4. Promenad tillbaka i höstmörkret, kvällsmacka och sen glida ner på luftmadrasserna.

Tidig uppstigning söndag morgon, frukost och första match mot Hagfors i Tunahallen. Trots den lilla planen lyckas vi rulla runt bollen väl och vinner matchen komfortabelt med 7-0.

I med frukt och macka och ladda om med en kort promenad till Unicahallen inför nästa match mot Alingsås. Som väntat, en helt annan matchbild mot deras mycket skickliga tjejer. Vi kämpar och håller dock jämnt långt in i andra period tills Alingsås slutligen lyckas vinna med 3-5.

Köttbullelunch, därefter tredje gruppspelsmatch mot skickliga Örebro i ICA-hallen, huvudarenan. Vi får in ett mål i första periodens slutminut och lyckas sedan heroiskt hålla 1-0 matchen ut, samt testa på ett powerplay. I och med detta slutar vi tvåa i gruppen och får därmed möta två andra grupptvåor.

Först ut, GS86 inne i UW-Elasthallen. Även denna match blir som väntat tajt. Vår ledning i periodpaus kvitteras mitt i andra period, men på ett magiskt sätt får vi in den i krysset i matchens absolut sista sekund och vinner med 2-1.

Frukt, mackor och äntligen dagens sista match mot Landvetter, tillbaka i lilla Tunahallen. Trötta tjejer i bägge lagen, men vi vinner till slut med 2-0, efter att bla rett ut ett boxplay. Kul att se våra 5-mot-4 övningar i praktiken.

Med 17 spelare samtliga matcher, 2 målvakter och 3 kompletta femmor, har vi återigen visat vilket gôtt kämpande lag vi har. Värt att notera är att Alingsås i sitt andra gruppspel bland ettorna bara besegrades av cupens obesegrade Tranås, medan Örebro dominerade bland treorna. Alla resultat och matchfakta finns här: VPC Flickor 07.

Tjejerna har skött sig exemplariskt, både på och utanför planen. Tack för oss denna gång och stort tack för publikstödet!

/Ledarna
Fair Play Cup
2019-03-24 19:00
Jajemen!
Helgen 22-24 mars åkte FBC Lerum F07 till Jönköping för att spela Fair Play Cup.

Tidig fredag eftermiddag samlades truppen på hela 20 tjejer, 5 ledare och ytterligare flera föräldrar för färden österut. Första stopp var Rosenlundsbadet med virvelström, vågmaskin, hopptorn och 50-metare. Det blev två varma och roliga timmar innan vi rullade vidare mot middag på Junedal. 

Sen incheckning på Sandagymnasiet i Huskvarna och visst pusslande för att få in alla luftmadrasser i de två små klassrummen. Vi var naturligtvis uppe i varv som sig bör, men till slut slocknade de flesta.

Tidig lördag morgon, väckning och frukost på Folkets Park, därefter fort iväg till första match mot Nässjö inne i Jönköping Arena. Det var väl kanske inte vår mest välspelade match men vi tar oss därifrån med en 3-1 seger.

I pausen inför lunch passade vi på att testa solljuset och traskade iväg till närmaste lekplats med Vätterns välkomnande vind isande i ansiktet. Allt var riktigt kul tills vi sånär blev ivägkörda pga den höga musiken.

Tillbaka till Huskvarna Sporthall för match mot Carlshamn och ännu en knapp seger, denna gång 3-2. I med mackor, frukt och lite multivitamindryck eftersom middagen inte låg i sikte.

Det var en något sliten trupp som tog sig in till Campus Arena för kvällens sista match. Gårdagens bad och natten på luftmadrass hade tagit ut sin rätt, men vi har ändå vår vackraste uppvärmning hittills, utomhus på stenterassen högt uppe med underbar sjöutsikt. Trots detta blir matchen något stillastående och vi landar på 1-1 mot Jönköping.

Dusch och hastig promenad genom stan till middag och därefter tillbaka via Go Bananas för magisk inhandling av godis och snacks. Mungiporna åkte uppåt i takt med att påsarna blev lättare. Häng i rummen och något tidigare nattning denna andra kväll.

Söndag morgon, frukost och promenad ner till Sporthallen där gruppens tuffaste motstånd Växjö väntade. Äntligen kände vi igen våra tjejer som kämpade för varandra hela vägen. Trots en knapp förlust 0-1 en mycket stark insats och rolig match. Promenad tillbaka för att städa och tömma rummen.

Sista lunch på Junedal, därefter söderut till Norrahammar och helgens sista match mot Lockerud. Styrkta av morgonens instats var vi taggade att återse våra vänner ifrån Pink Panther Winter Games. Denna gång stod dock Lockerud för den stabilare insatsen och resultatet rann iväg till 1-5.

Hursomhelst, medaljer och dusch och till sist hemfärd. Det är möjligt att någon lyckades somna i bilen...

Tack för lånet av era tjejer denna helg, vi har haft fantastisk roligt tillsammans. Tack också för stödet från läktarna och hjälpen under helgen!

/Ledarna

Pink Panther Winter Games
2018-11-06 08:58
© Metro-Goldwyn-Mayer
4 januari 2019, Rydsbergshallen

09:00 1 Landvetter IBK - Stenungsunds IBK 0 - 4
09:30 2 FBC Lerum - Borås IBF 2 - 0
10:00 3 IBK Lockerud Mariestad - Landvetter IBK 8 - 1
10:30 4 Stenungsunds IBK - FBC Lerum 0 - 2
11:00 5 Borås IBF - IBK Lockerud Mariestad 0 - 4
11:30 - Lunch
12:30 6 FBC Lerum - Landvetter IBK 6 - 1
13:00 7 Borås IBF - Stenungsunds IBK 1 - 9
13:30 8 IBK Lockerud Mariestad - FBC Lerum 2 - 4
14:00 9 Landvetter IBK - Borås IBF 5 - 1
14:30 0 Stenungsunds IBK - IBK Lockerud Mariestad 1 - 0
15:15 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
F07 storspelade i Vänerns Pärla Cup!
2018-10-01 09:52
Skulle du våga möta det här laget?
Helgen 29-30 september åkte FBC Lerum F07 till Mariestad för ett kombinerat träningsläger och försäsongscup.

Samling lördag morgon för avfärd åt nordost. Det är sjukdomstider och den 20 tjejer starka truppen har redan drabbats av några bortfall. På schemat står två träningar, ett lunchpass i nybyggda Prismahallen och ett kvällspass inne i arenans LF-hall. Tanken är att få fart på ben och handleder med klubba och boll inför morgondagen eftersom det tajta spelschemat inte tillåter uppvärmning på plan. 

Söndag morgon, cupdag! Nya tjejer anländer, men med tanke på att flera varit lite krassliga väljer vi att ställa upp med 2 målvakter och 3 hela femmor, trots den korta speltiden 2x12. Instruktionen blir att springa fullt i sin minut på plan och sen byta ut för att snabbt komma in igen. Tiden går trots allt fortare på plan än på bänken.

Vi inleder gruppspelet mot Skövde. Tjejerna har verkligen lyssnat på sina instruktioner, det är full fart på plan. Efter en målsnål första period lossnar det rejält och vi vinner matchen med 6-2 med målgörare ifrån alla positioner.

I med lite frukt och ladda om inför nästa match mot Karlstad. Här blir det något tuffare motstånd, men vi går ändå till pausvila i ledning. Andra perioden blir tajt och lite extra spännande när Karlstad reducerar och vi åker på vår första, och helt oförberedda, utvisning med en minut kvar. Tjejerna reder ut det med ett offensivt boxplay och vi vinner med 2-1.

Lunch, sedan sista gruppspelsmatch mot Hovsta. Vi sätter nivån med ett mål redan efter 14 sekunder, sedan rullar det på fram till 4-0 efter första period. Efter tendenser att tappa vårt spel när alla vill göra mål tar vi ett snack i paus om att i stället fokusera på rörelser på plan och att hitta passningar och alternativ. Det ser riktigt fint ut när vi spelar runt i andra period och resultatet står sig.

Tanken med Vänerns Pärla är dels att få möta nya lag och dels att få spela så jämna matcher som möjligt. Efter tre vinster slutar vi alltså etta i gruppen och ställs därmed mot två vinnare ur andra grupper.

Först ut, Rönnby Västerås i arenans huvudhall. Här går det undan för Rönnbys spelare är både långa och snabba. Vi blir hårt pressade och hamnar snabbt i underläge. Sen hamnar vi, igen lite oväntat, i numerärt överläge när Rönnby åker på en utvisning. Klockan går och vi hinner tyvärr inte utnyttja vårt powerplay, men bra att få prova på. I andra period får vi igång lite mer spel, men det är inte mycket betänketid på plan mot bra lag. Våra skott vill inte riktigt in. Vi släpper ett till men reducerar strax därefter rättvist och matchen slutar 1-2. En riktig kämpainsats av alla tjejer.

Vi gräver i botten på matkassen när vi laddar inför sista matchen mot Nora. Det har varit en lång dag efter en kort natt, men tjejerna visar att måndagsfysen har haft effekt. Det blir en bra match, men vi har helt klart övertaget och vinner med 3-2. 

Vi har spelat konsekvent med 2 målvakter och 3 hela femmor och har försökt att hålla ihop formationerna över alla 5 matcher. Samtidigt har vi spelat med totalt 6 olika målvakter och många olika målgörare, vilket visar på en riktigt bra bredd i truppen!

Det har som vanligt varit fantastiskt roligt att få ha hand om alla våra 19 tjejer denna gång. Antar att ni fick hem dem trötta men nöjda sent i söndags!

/Ledarna
Succé i Göteborgs Cup
2018-05-02 10:44
Medaljutdelning efter sista matchen:)
Valborgshelgen spelade FBC Lerum F07 Röd Göteborgs Cup i klassen F11.

Det var 22-23 förväntansfulla tjejer och 3 ledare som började lördagen med två matcher i Lundbystrand. Eftersom vi spelade i F11 klassen så bjöds det på tuffare motstånd än normalt eftersom flera av lagen hade en hel del 06:or i sina uppställningar. Lördagen började med vinst mot Älvstranden med 3-0, därefter var det dax för första matchen mot internationellt motstånd och Norska Tunet. En tuff och spännande match som vi tillslut vann med 1-0 och tjejerna var super glada. 

Söndag morgon bjöd på strålande sol och nya matcher. Vi började med tuffast möjliga motstånd Stenungsund! Flera av tjejerna vet hur det känns att möte det troligtvis bästa laget i Västra Sverige. Sist var det förlust med 8-0! 
Stenungsund har ett mycket bra lag, blandat med 06/07:or, tydlig spelidé och spelar fysiskt tufft och ett lag som generellt är jobbigt att möta. Våra FBC-07 tjejer stod upp på ett fantastiskt sätt, vägrade att vika ned sig och matchen böljade fram och tillbaka. Tjejerna hade innan matchstart en kanon uppladdning med löpning och uppvärmning med god tid innan matchstart. Vi möte upp Stenungsund med lite annorlunda uppställning genom att flytta upp en av våra spelare bakom deras backlinje vilket gjorde att Stenungsund lite konfunderade och de fick jobbigt att hålla tryck på oss eftersom vi kontrade blixtsnabbt så fort vi fick tag i bollen. Bra taktik rakt igenom och en storspelande målvakt. Men till slut fick vi ge oss med 0-1. Ett grymt glatt gäng med tjejer som firade över att man BARA förlorade med 0-1:) Underbart att höra deras resonemang och hur nöjda alla var med sitt spel.

Nästa match spelades mot Zenith som vi troligtvis inte mött tidigare? Även detta gänget var en tuff nöt att knäcka. Storvuxna tjejer flera 06:or som bjöd på fysiskt spel. Våra härliga tjejer hade bestämt sig likt matchen innan att det här skulle vi vinna. Böljande match fram och tillbaka med ett högt tempo och en kampvilja från våra tjejer som saknar motstycke. Och precis som vanligt när man sliter och kämpar så kommer belöningen och det hela slutar med 1-0 vinst💪🏻.

Det har varit magiskt att få vara med era tjejer, extra kul att spela cupmatcher som bjuder på en annorlunda atmosfär och kamp.


Tack för denna gången/Ledarna
F07 storspelade i Warbergsspelen!
2018-04-08 17:36
Lerum Röd tackar klacken i Wictory Center
Helgen 6-8 april spelade FBC Lerum F07 återigen Warbergsspelen med, som enda klubb i klassen, två lag på plats. 

Truppen åkte ner till Varberg redan fredag eftermiddag för ett parti bowling på Bruket och därefter middag på anrika Restaurang Monark. Något försenad inkvartering på nybyggda och fantastiskt fina Trönninge skola pga ett ihållande larm, men tillslut var alla nere i sovsäckarna och gnisslade runt på sina luftmadrasser.

Lördag morgon började cupandet vilket för Lerum Röd innebar match mot Norrköping och för Lerum Svart match mot Tvååker. Skön start med vinst för bägge lagen, därefter lunch och det obligatoriska lekplatsbesöket. 

Lagens eftermiddagsmatcher var placerade efter varandra i Warberg ICs huvudarena Wictory Center, vilket var upplagt för gemensam hejaklack. Nu var det Lerum Svarts tur mot Norrköping medan Lerum Röd mötte Värnamo. Det var närmast allsvensk nivå på läktaren när Lerums banderoller rullades ut och stortrumman manade fram till ytterligare två segrar!

Middag på Monark och så kvällsmatcher. Lerum Svart mot bekanta Kärra och Lerum Röd mot Borås slutade med oavgjort och ytterligare en vinst. Välförtjänt dusch och lite kvällssnacks och tidigare något slitna tjejer fick nytt spring i benen. Som väntat något lättare nattning kväll nummer två...

Söndag morgon innebar strålande sol och naturligtvis nya matcher. Lerum Svart tog ytterligare en vinst mot Fristad medan Lerum Röd fick sin första förlust mot bekanta Stenungsund. Ihoppackning och städning på skolan och vidare till sista lunchen med gänget. Ni vet var.

Lerum Röd fick avsluta cupen med vinst mot Veddinge medan Lerum Svart med minsta marginal förlorade en oerhört jämn match mot Sunnanå. Som sig bör, medaljer till alla och därefter hemfärd. 

Det har varit fantastiskt roligt att få ha hand om alla våra 20 tjejer, och kanske än mer att se hur kul de har och tar hand om varandra!

/Ledarna

Bilder från Pink Panther Winter Games 2018
2018-01-08 10:54
FBC Lerum F07 tackar publiken

Denna länken finns även på Facebook FBC Lerum F-07.


Foton av fotografen Thorbjörn Grindhage

https://www.dropbox.com/sh/4b1afisae42v7sp/AADnMcBFUms6BheioAGjnPyba?dl=0

Pink Panther Winter Games
2017-11-20 19:01
© Metro-Goldwyn-Mayer
7 januari 2018, Rydsbergshallen

09:00 1 IBK Alingsås - Partille IBS 1 -1
09:30 2 FBC Lerum - Pixbo IBK 1 - 1
10:00 3 Warberg IBF - IBK Alingsås 1 - 10
10:30 4 Partille IBS - FBC Lerum 2 - 0
11:00 5 Pixbo IBK - Warberg IBF 5 - 1
11:30 - Lunch
12:30 6 FBC Lerum - IBK Alingsås 0 - 9
13:00 7 Pixbo IBK - Partille IBS 0 - 3
13:30 8 Warberg IBF - FBC Lerum 2 - 0
14:00 9 IBK Alingsås - Pixbo IBK 4 - 0
14:30 0 Partille IBS - Warberg IBF 6 - 1
15:30 - Inspring, avslutning

a.a.engstrom@gmail.com, 0702-106704
F07 storspelade i Bästkustcupen!
2017-10-01 17:41
Tog du en bra bild i helgen? Skicka den till Anders!
I månadsskiftet september/oktober spelade FBC Lerum F07 Bästkustcupen hos arrangerande Pixbo i Mölnlycke.

Cupen började på fredag kväll med match mot Onsala. Med 15 spelare på plats inför säsongens första match laddade vi upp ordentligt i omklädningsrummet. Tre tydliga instruktioner för målvakt, back, center respektive forward i en spelplan som tjejerna sedan fullföljde exemplariskt. Utdelningen är omedelbar för alla närvarande och Lerum vinner matchen med 6-0, med chans på mer.

Lördag morgon och ny match mot Pixbo Röd. Med ytterligare två anslutande spelare blir fördelningen två målvakter och tre hela femmor. Gott självförtroende och spelplanen upprepas inför matchen med några mindre justeringar. Till allas glädje upprepas även utförandet när Lerum rättvist vinner även denna med 6-0, där slutmålet sitter i matchens sista sekund. Truppen skingras för ett par timmars vila inför lördagens andra och sista match, mot välbekanta Landvetter. 

Självförtroendet var naturligtvis på topp, samtidigt som vi vet att Landvetter brukar bjuda större motstånd. Mycket riktigt blir det en otroligt jämn och tuff match där vi verkligen får jobba på alla positioner utan längre betänketid. Efter att ha släppt in vårt första mål för cupen kommer vi tillbaka starkt och vinner med 4-3. Glädjen när 17 rosiga tjejer firar vinsten och tackar publiken är svårslagen.

Söndag förmiddag och en sista match mot Pixbo Vit. Tillbaka på 15 spelare och genomgång av dagens spelplan. Vi ser hur tjejerna har tagit till sig sina instruktioner och vuxit tillsammans under helgens matcher. Pixbo ges egentligen inga farliga chanser och vi avslutar med en övertygande 5-0 seger. Kort summering och medaljutdelning innan denna helg och lovande försäsong avslutas. Verkligen roligt att kunna uppvisa detta spel med såpass lång bänk och totalt 5 olika målvakter.

Stort tack för allt stöd på "läktaren"! Underbart att höra Redfoxhallen vibrera från Lerumsklacken.

/Anders
Camp Endorfin
2017-09-03 18:00

Vilken härlig start på säsongen vi fick i och med helgens kick-off i Alingsås! Hela fyra träningar på två dagar och en del annat roligt hann vi med, till exempel en ärofylld vinst i publikkampen! Mer bilder från helgen finns under bildgalleri i menyn till vänster, samt på vår lagsida på Facebook "FBC Lerum F-07".


Jätteroligt att så många kunde var med, nu är vi peppade och laddade inför hösten.

 

F07 storspelade i Ladies Only Cup!
2017-05-07 15:39
Varma och hungriga men glada tjejer i Vallhamra
FBC Lerum F07 spelade Ladies Only Cup i Partille helgen 5-7 maj.

Cupen började på tidig fredag eftermiddag med match mot välbekanta Landvetter F07/08 i Vallhamra. Det var egentligen aldrig några tveksamheter och Lerum vinner rättvist med 3-2. 

Lördag morgon bar det av mot Ugglum och match mot Partille F06/07, faktiskt för första gången. Lerum kämpar länge i underläge mot ett starkt Partille, men lyckas kvittera och matchen slutar 1-1. Efter matchen välbehövligt mellanmål i solen, därefter långpromenad till Vallhamra och lunch och lek i gräset.

Promenad med vattenkrig och ankspaning i högsommarvärmen tillbaka till Ugglum, därefter nästa match mot Sandö F06/07, även detta ett premiärmöte. En bitvis jämn match men Lerum har mer fart i benen och vinner rättvist med 4-2.

Kort paus i solen med frukt och ännu mer vatten, därefter dagens sista match mot Eken F06/07, som vi bara mött en gång tidigare. Trots alla timmar i värmen orkar Lerum ta ut de sista krafterna och vända ett underläge till vinst 5-3.

Söndagens spelschema las med utjämnande syfte efter resultaten dittills, och för Lerums del innebar det sovmorgon inför första matchen mot Kinna F05/06 i Vallhamra. Matchen böljar fram och tillbaka men Lerum reder ut allt och håller 0-0. Efter matchen snabbt ner till Max och uppskattad energipåfyllning.

Tillbaka till Vallhamra och lite utomhusfys inför cupens sista match mot Alingsås F06/07, även detta möte för första gången. Skickliga Alingsås sätter snabbt första målet och Lerum jagar kvittering, som kommer strax före vilan. Oerhört spännande in i det sista, men matchen slutar med Alingsås som vinnare med 2-1.

Kul att för första gången spela hela truppen tillsammans. Extra roligt också att få möta många nya lag och att stå upp så väl mot de som spelar i äldre serier. En fantastiskt rolig helg i solen, och en värdig säsongsavslutning!

/Anders
Warbergsspelen
2016-04-03 19:15
Vi deltog med två lag i vår första cup under dagen. Det blev många jämna och roliga matcher, med mycket fint spel. Tjejerna hade det väldigt roligt hela dagen och var trötta men på strålande humör efter en lång och rolig dag.