SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
F97
FBC Lerum DJ-JAS

Här är vårt JAS lag för säsongen 2019/2020.

Vi spelar i DJ17 grupp F.
1:an är direktkvalificerad för Innebandyfesten medan 2:an och 3:an får kvala dit mot lag i andra serier.

Tjejerna som spelar i detta laget är en blandning från tre lag Div 1, Div 3 och DJ. 

Laget tränar gemensamt en gång i veckan och utöver det två pass med sina respektive lagtillhörigheter. 

Framsteg i matchen mot Warberg
2017-10-01 16:53
Efter den tunga premiärförlusten mot Kungälv/Ale där Lerum inte alls kom upp i nivå så visade tjejerna att laget är på väg åt rätt håll när de gästade Warberg i omgång två. 

Lerum åkte ner med kraftigt reducerad trupp efter skador och semesterresor. De 11 utespelarna + målvakt visade sig dock från sin bästa sida när de spelade ett imponerande försvarsspel. 


Den första perioden är ett rejält ställningskrig mellan lagen som känner på varandra och känslan är att det kommer bli en jämn match. Lerum är kompakta och Warberg har svårt att hitta rätt i sitt spel där Lerum tvingar ner dem i de ytorna som man vill ha sitt motstånd. Det finns lägen för båda lagen att ta ledningen, men 0-0 känns rättvist efter första perioden. 

Lerum startar andra perioden bäst och rullar upp Warberg ordentligt när de efter tre minuter tar ledningen med 0-1. Ett fint uppspel som går in till Sofia Brydolf i mitten som fördelar fint ut till Anna Bergendahl som bryter in och sätter dit ledningsmålet. Leurm har sedan bud på mer, men istället utnyttjar Warberg efter sju minuter ett passivt Lerumsförsvar och kvitterar till 1-1. Warberg har mest boll i matchen, men Lerum låter Warberg ha bollen i de yttre zonerna. Så fort Warberg försöker komma in mot mål styr Lerum dock undan. 


Helt jämnt inför sista perioden där Warberg återigen utnyttjar ett passivt FBC försvar vid ett frislag, tungt då FBC Kändes något hetare. Lerum gav sig dock inte utan ordnar ett powerplay där laget inte alls fick ordning på spelet. Precis när Warberg blir fulltaligt så tröttar Sofia Brydolf, kliver in och borrar in kvitteringen till 2-2. Lerum reder sedan ut ett eget boxplay innan man trycker på för segermålet. Ribban träffades, bollen seglade på mållinjen och ett mål låg i luften. Det ska sägas att även Warberg skapade en del farligheter och båda lagen ville verkligen vinna matchen. Istället slutade det 2-2 och lagen fick dela på poängen. 


Oavgjort i kampen om fjärdeplatsen
2016-02-05 22:48

Det blev oavgjort, 2-2, i det sena Dam-JAS-mötet på onsdagskvällen mot Lindås vilket innebär att fjärdeplatsen fortfarande finns inom räckhåll men det är klar fördel Lindås.


Lindås fick en smakstart när det tog en tidig ledning efter drygt tre minuter. Efter det 0-1 så tog Lerum över taktpinnen och tryckte tillbaka Lindås rejält. Lerum spelade runt i Lindås zon och skapade mängder med chanser som dock inte va riktigt heta. Efter tolv minuter så hittade Emelie Larsson över med en passning genom Lindås boxen och Moa Svan kunde trycka in 1-1. Lerum fortsatte efter målet att ha kommandot, men utan att få in någon mer boll i första perioden.


Andra perioden blev väldigt lik den första. Mycket boll för Lerum som nu började komma till allt farligare målchanser och ett ledningsmål hängde i luften. 2-1 målet kom också när Sandra Hawerman fullkomligen bombade in bollen i bortre krysset efter drygt tolv minuter. Det var nära en utökad ledning för Lerum vid flertalet tillfällen, men 2-1 stod sig.


I den tredje perioden fick Lerum en mardrömstart när man lite för enkelt släppte in 2-2 efter bara fyra sekunder. Det var ett mål som stärkte gästerna och spelet jämnades ut. Lindås klev högre i sin press och kom till ett antal målchanser, men det var fortsatt Lerum som hade kommandot. Moa Svan försökte köksvägen två gånger om och var centimetrar från att få in bollen. Johanna Bistedt hade en boll som såg väldigt inne ut, men domarna vinkade avvärjande. Med drygt fem minuter kvar fick Lerum ett powerplay och fortsatte skapa lägen, men när Lindås blev fulltaligt så tog gästerna kommandot och var närmast ett segermål i slutet av matchen. Det slutar ändå 2-2 och kampen om fjärdeplatsen fortsätter mellan lagen.

Oj vilken innebandy vi spelade i denna matchen. Stora stunder spelade vi ut ett starkt Lindås och det va otroligt nära både 3-1 och 3-2 vid flertalet tillfällen. Efter den grymt starka andraperioden så borde ledningen varit större, men tyvärr ville bollen inte in denna match och så blir det ibland. Vi tar med oss en grymt bra insats spelmässigt till de två avslutande matcherna mot topplagen Lindome och Pixbo!


Lerums topp 3:

1. Publiken - Kul att så många tagit sig till Rydsberg i onsdagskväll för att kolla på tjejerna!

2. Sofia Brydolf - Växlar position till back i denna matchen och löser uppgiften briljant. Tryggheten själv och en imponerande spelförståelse.

3. Helena Lindblad - Idag visade vår kapten vad skåpet skulle stå. Grymt säker och vann mer eller mindre alla sina närkamper. Visade vägen för laget.

Brottarseger mot Backadalen
2016-02-05 22:28
Johanna Bistedt stod för tre av Lerums fem mål i segern mot Backadalen
IBF Backadalen 4-5 FBC Lerum (2-2, 1-2, 1-1)

Det va kamp, mycket slag och stundtals ett rejält "hawaii-spel". Men FBC Lerum gick segrande ur den tighta matchen på det hala golvet i Lundbystrand efter ett sent avgörande av Johanna Bistedt.

Det var två lag som inte alls fick spelet att stämma till en början. Spelet svängde fram och tillbaka utan att något lag egentligen tog tag och kommandot i matchen. Backadalen tog ledningen halvvägs in i den första perioden när Lerum inte är på tåna vid ett defensivt frislag och det va 1-0 för "Lejonen" från Backa. Det hinner dock inte gå många minuter innan Johanna Bistedt trycker in en retur från skott utifrån. Det var Lerums "Andra Femma" som var hetast i denna matchen och efter 14.35 så prickar Anna Bergendahl snyggt in 1-2 på en frislagsvariant. Backadalen fortsatte kämpa och när Lerum inte tog jobbet hela vägen till pausvila så passade Backadalen på att kvittera med sekunderar kvar.

Johanna Bistedt va fortsatt het i andra perioden och det var hennes femma som spelade bäst idag. Efter 5.25 så tog Lerum ledningen på nytt efter samarbete Bistedt, Bergendahl. Dock kvitterade hemmalaget omgående när Lerumstjejerna återigen inte riktigt va med på ett Backadalen frislag. Det blev ändå Lerum som fick gå till pausvila i ledning tack vare en bra press när Backadalen höll på att byta. Sandra Hawerman snodde åt sig bollen och gjorde inget misstag utan satte 3-4 med ett par minuter kvar av andra perioden.

Sista perioden tillhörde mest Lerum som spelade upp sig. Backadalen stack upp och skapade lite farligheter men det kändes som om Lerum hade kontroll trots att det bara skiljde ett mål mellan lagen. Med bara fyra minuter kvar så fick Backadalen ändå in en ny kvittering. Lerumstjejerna tog sig dock i kragen och tryckte framåt. Det blev lite ovårdat spel där många spelare ville mycket, men Johanna Bistedt forcerade in 4-5 med bara 1.40 kvar att spela. Den sista tiden spelade Lerum av till stora delar, men med 10 sekunder kvar hamnade bollen ändå i Lerumsslott och det blev lite kalabalik innan slutsignalen gick. Då stod det ändå 4-5 till gästerna och Lerum tog en andra raka seger.

En härlig och rättvis seger. Spelet stämde inte alls stora delar av denna matchen men laget visade en härlig moral när man trots en sen kvittering mot sig reser sig på nytt och gör det avgörande målet. Tre nya friska och härliga poäng att ta med!


Lerums topp 3:

1. Vi rullar på tre femmor hela matchen

2. Vi ger oss aldrig och trots en sämre insats knyter vi näven och avgör sent.

3. Med undantag för de defensiva frislagen så ser försvarsspelet allt stabilare ut!

Revansch mot Zenith/Surte
2016-01-23 00:21
Jas-laget har egentligen bara gjort en riktig plattmatch i år och det var borta mot Surte när det blev förlust med klara 8-3. Detta efter en dålig start då Lerum inte alls var med i matchen. Surte har levererat en hel del bra resultat den senaste tiden med bland annat uddamålsförlust mot Warberg och 4-6 förlust mot Pixbo, så de väntade en tuff match för de röda.

Lerum startar matchen riktigt bra. Hittade snabbt en trygghet passningsspelet mellan backar och hade fart under fötterna vilket gjorde att Surtes press inte kom åt dem, dock fick Lerum inte upp bollen så högt upp i banan som man var van vid, vilket resulterade i en del bolltapp vid mittplan. Efter fyra minuter är det just det som straffar Lerum när en boll tappades på mittplan, Surte ställde om och det small direkt, 0-1. Lerum repade snabbt nytt mod och efter 5.22 så kvitterade Sandra Hawerman till 1-1. Minuten senare så laddade Emelie Larsson för skott, hon fick felträff och bollen gick till Tea Kralj som styrde in den till 2-2. Klockan hann upp till 9.49 när det va Surtes tur att kvittera. Ett konstigt mål där det kom ett skott utifrån och bollen hann ändra riktning tre gånger innan den letade sig in. Bortaspelarnas glädje blev kortvarig då första femman i Lerum visade prov på bra passnigspel innan Josefine Wollberg fick den på högerkanten och kunde avancera. Istället för att skjuta så spelade hon bollen iskallt till Johanna Bistedt som satte 3-2 i öppen kasse. Vi kändes betydligt tyngre än Surte och höll dom borta från våran box. Surte slarvade i ett anfall och tvingades börja om, då satte Frida Saarinen full fart och pressade på sin back som tappade den och Saarinen kunde via backhand sätta 4-2 för dom röda efter 16.46. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I den andra perioden hade Lerum väldigt mycket boll. Hemmalaget snurrade på väldigt bra och bjöd stora stunder på ett fantastiskt anfallsspel. Tyvärr uteblev dock målen i denna perioden. Surte mattades allt mer och skapade några halvchanser som en briljant Emelie Andersson i hemmakassen stoppade. Vi fick en straff som missades, inte heller mål i det efterföljande powerplayet utan med stabilt spel från Lerums sida så stod sig 4-2 perioden ut.

Surte gjorde ett försök att öka pressen i sista, det orsakade lite mer problem för Lerumsbackarna som dock inte bjöd Surte på något utan spelade klokt och höll i bollen. Spelet kändes otroligt stabilt från Lerum och när Tova Wilhelmsson petade in en boll i kaoset framför Surtemålet efter drygt tio minuter, så va det 5-2 och det hela kändes avgjort. Surte tog en "Time Out" med sex minuter kvar, men det blev ingen större förändring på matchen. Istället kunde Bistedt kontra in 6-2 innan Sandra fastställde slutresultatet till 7-2 i sista minuten.

Överlag en otroligt stabil insats från tjejerna i JAS-laget. Vi rullar på tre femmor matchen igenom och samtliga tre femmor spelar riktigt bra och samtliga femmor gör mål. Ett otroligt bra spel och den klart bästa JAS-prestationen i år! Nästa vecka väntar Backadalen som än så länge står på 0 poäng. Dock ska dom inte underskattas utan har spelat bra mot många lag.

Lerums topp 3:

1. Emelie Andersson -
Gör ett antal kvalificerade räddningar och spikade igen fullständigt i de två sista perioderna vilket banande vägen för en säker seger!

2. Elsa Dahl -
Säkerheten själv idag och agerade tryggt och stabilt med boll matchen igenom. Kloka beslut och alltid på rätt plats.

3. Sandra Hawerman -
Insatsen framförallt i de två första perioderna där hon växlar tempo, levererar boll och lyfter hela laget. 2 mål framåt och stabil matchen igenom.


Starka insatser mott topptrion
2015-12-08 00:11
Ytterligare tre matcher har hunnit spelats sedan senaste inlägget och det har varit tre matcher mot seriens topp 3. I samtliga matcher har vi stått för fantastiskt bra insatser som gjort känslan inför framtiden och nästa säsong mycket god. Det enda oroväckande har varit att vi tyvärr inte kunnat matcha det "bästa laget" i någon av matcherna, det har dock inneburit att flera yngre klivit fram och visat upp sig. 


FBC Lerum 3-5 Lindome (0-4, 2-1, 1-0)

Lågt försvarsspel var det som gällde och att hålla Lindome utanför vår försvarsbox för vi visste att det är där dom är farliga. I 11 minuter gör vi detta fläckfritt och spelar ett fantastiskt försvarsspel och kontrar och skapar farliga målchanser även framåt, även om dem inte är jättemånga. Tyvärr tappar vi vårt tålamod i försvarsspelet mot slutet av perioden och Lindome tillåts tyvärr göra ett par för enkla mål. I den andra och tredje perioden spelar vi löjligt bra. Disciplinerade och med tålamod i försvaret och väljer våra omställningslägen helt rätt. Detta resulterade i att vi kröp allt närmre Lindome men trots ett antal fina lägen så nådde vi tyvärr inte hela vägen.

Saknar samtliga spelare från A-laget i denna matchen, samt ett antal yngre som spelat "mest" i starten av JAS, men tjejerna som spelade stod för en fantastisk insats. Johanna Bistedt stack ut med samtliga tre mål för hemmalaget.

Pixbo Wallenstam 2-12 FBC Lerum (1-2, 4-0, 7-0)
En ny match med fokus på försvar. Var det i videon, som finns uppe på denna matchen, som Lettlands landslag hittade inspiration till ett fantastiskt lågt försvarsspel som sedan hjälpte dom att "bara" förlora med 6-0 mot Sverige i VM? 10 tappare utespelare plus en utmärkt spelande Sara Viklund i målet stod för en magisk första period mot Pixbo som mönstrade sitt starkaste lag med sina SSL stjärnor Frida Ahlstrand och Josefine Wållinder i spetsen. Själva saknade vi återigen våra starkaste och mest rutinerade kort och ställde upp med:
1 98:a
1 99:a
4 00:or
5 01:or

Efter första perioden har vi LEDNINGEN med 1-2 efter mål av Tea och Sofia B. En magisk första period. Även i andra perioden spelar vi fantastiskt bra även och Pixbo tvingades slita hårt för sina mål. Nämnas bör också att vi hade någon boll i ramen och en boll som dansade på mållinjen denna perioden. I slutet av andraperioden så drabbas "Z:a" av en lätt hjärnskakning och vi får spela på nio spelare sista 20 minuterna. Vi håller Pixbo borta från mål i 8.49, sedan kom tröttheten och siffrorna rann iväg. Trots detta 11 fantastiskt nöjda tjejer efter matchen och det ska dom vara efter den prestationen som lyckades med.

Warberg IBF/IC 6-4 FBC Lerum (2-1, 3-0, 1-3)
Här vänder serien och det var dags att gästa Warberg.  Detta kändes nästan som en hemmamatch för mig som numera bor i Varberg. Här kunde vi nästan mönstra fullt lag. Vi fick med Sandra H, Helena och Emelie A från A-laget denna matchen vilket gav oss en energiboost.

I första perioden spelar vi lugnt och metodiskt och håller matchen jämn. Warberg tar ledningen efter att ha smällt in en långboll på volley i vårt slott. Vi kvitterar sedan efter ett backskott där Frida Saarinen är påpassligt framme och petar in returen. Warberg tar sedan ledningen på nytt i slutet av perioden.

I andra så blir vi lite för ivriga och tappar disciplinen och tålamodet i försvarsspelet. Warberg är för bra för att tillåtas få de ytorna de fick och utnyttjar detta och går upp till 5-1 inför sista perioden.

Här står vi för en sista kraftansträngning och går tillbaka lite till grunderna. Vi spelar upp oss och får tidigt in 2-5 återigen genom att Saarinen är framme och petar in en retur! Vi får en energiboost och kliver allt högre upp i banan i vår press vilket ger bra resultat och vi är nära fler reduceringar. Matchen börjar kännas som den håller på att rinna iväg när Wollberg plötsligt smackar in ett mäktigt dragskott ifrån halva plan till 3-5. Här var vi riktigt på gång och Warberg fick slita får att freda sitt mål. Tror bollen tog i ramen någon gång och 4-5 är så nära... Målet uteblir och Warberg kontrade in 6-3 och dödade matchen med minuten kvar. Sandra snyggar till siffrorna till 4-6 i slutet och det var lite blandade känslor efteråt.

En stark insats mot ett bra lag samtidigt som vi var riktigt nära att knipa en poäng.

Detta är tre matcher som jag Danne och Lisa är fantastiskt stolta över tjejerna. Ingen kan begära mer än vad dom gjort med tanke på att vi saknat de tyngsta korten samt att vi drabbats av en del sjukdomar. Flera yngre tjejer har dock kommit in och stått för strålande insatser där bland andra Tea Kralj och Linnea Nordqvist fått allt fler matcher i benen.

Nu blir det ett speluppehåll i JAS tills början av januari, jag tror det kommer bli en otroligt spännande och rolig vår för detta laget!
Spelade matcher
Sön 25/10 12:30
5 - 1  
Sön 18/10 15:00
6 - 0  
Fre 9/10 20:00
4 - 1  
Sön 27/9 15:00
10 - 1  
Lör 30/5 12:00
Sön 1/3 14:00
7 - 0  
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 19/11 15:00 
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39