Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag. 

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Vi tränar i Vattenpalatsets träningshall på söndagar mellan 14.45-16.00.

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vi ses!
Camp Endorfin 2018
2018-08-26 18:56

Fler bilder (+33) >>
Äntligen dags att sparka igång innebandysäsongen! Och vilken start sedan. Två dagar fulla med träning, lek och tävlingar i Skene. 

Totalt var vi 11 spelare och tre ledare som intog ett av klassrummen i den stora gymnasieskolan i Skene. Det blev snabbt ut med luftmadrasser, kuddar och täcken för att hinna äta lunch innan första träningen. Den första för säsongen. För att göra det extra spännande var det Helle och Frida från A-laget som höll i träningen. Pirrigt och roligt såklart. Det blev doppboll, passningsträning, dölja bollen för motståndaren, skott och såklart lite lek. Trots att hälften av tjejerna kom direkt från fotbollsmatch var det bra energi i hela gruppen. 

När vi kom tillbaka till skolan blev det några timmars lek och vila i skolan samt inhandlande av diverse snacks och godis innan det var dags för middag och direkt till den andra träningen för dagen. Märkbart trötta tjejer kämpade bra igenom hela träningen.

När vi kom tillbaka till skolan var det dags för den traditionella FBC-kampen. På med ansiktsfärg, fram med flaggan och in i aulan för att heja fram F08 till vinst. Första grenen gick perfekt och vi vann lätt. I andra grenen var det dags för en ovälkommen repris från förra året. Trixning med boll på klubban. Här tog det stopp även i år och besvikna tjejer satsade istället allt på att vinna publikpriset. Här gick vi i år bet, men vi laddar om inför nästa år. 

Efter godiskrig och annat bus med killarna i klassrummet bredvid var det dags för sängen. Natten gick hur bra som helst trots att klassrummet var väl kallt och alla vaknade relativt utvilade till lägrets tredje träning, med fokus på passningar och skott i fart. Tjejerna kämpade på bra även om gårdagen och natten tagit ut sin rätt. 

Allt som allt en superkul start på säsongen och vi hoppas att spelarna hade lika kul som oss ledare. 

På onsdag kör vi igång första ordinarie träningen i Knappekulla. Vi ses då!


Warbergsspelen 2018
2018-04-10 19:52
Det var ett laddat gäng som mötte upp vid Rydsbergs parkering för att resa ned mot Varberg och årets upplaga av Warbergsspelen. Förra året var vi bara där en dag, men denna gång stod 5 matcher på två dagar på schemat. Inklusive övernattning i skolsal tillsammans med andra lag. 

Matcherna var utspridda över hela Varberg och måltider intogs på restaurang Monark i centrum. 

De tre första matcherna (Träslövsläge, Lindome och Bua) gick som på räls. Bra passningsspel, organiserade byten och fina målvaktsräddningar gjorde att vi vann alla tre. I den andra matchen fick tjejerna dessutom för första gången känna på hur det är att spela powerplay då motståndarna fick en spelare utvisad pga felaktigt byte. Detta har vi inte tränat på överhuvudtaget, men tjejerna förvaltade tiden på bästa sätt och gjorde mål efter bara några sekunder. 

I fjärde matchen kom det första riktigt svåra motståndet i Landvetter. Trots hopplöst underläge tror jag aldrig vi ledare sett tjejerna kämpa så hårt och vara så slut efter en match. Det var tufft, hårt och svettigt men hårt jobb lönar sig och till efter slutsignalen hade tjejerna fått in 4 superfina mål bakom Landvetters duktiga målvakt. Vi var alla imponerade över kämparglöden som visade sig i denna match. 

Efter ett besök med tillhörande glassätande på Varbergs fästning var det dags för den sista matchen, nu mot arrangörerna Warberg IBF. Ett duktigt lag som vi förlorade mot förra året i en extremt jämn match. Matchen började tufft med två snabba mål åt fel håll. Men energin från föregående match verkade sitta kvar, för det var tydligt att tjejerna hade bestämt för att vinna denna matchen. Med snyggt passningsspel, turneringens snyggaste räddning, pepp på avbytarbänken och ramsor från klacken lyckades tjejerna till slut vinna med 4-3, och hoppade skrikandes ut på planen för att fira. 

Efteråt var det dags för medaljutdelning och hemfärd. En intensiv med otroligt rolig och givande helg var slut och vi längtar redan till nästa år. Det är en verkligen inspirerande att få vara med och se tjejerna kämpa och ha roligt på planen.

Tack för en härlig helg i Varberg!


Referat: FBC Lerum F08 - Kärra IBK F08
Oavgjort i seriepremiären
2017-10-15 11:47
Stefan och Patrik snackar uppställningar.
Det var ett spänt men glatt lag som ställde upp i säsongens första seriematch mot Kärra. 
Camp Endorfin
2017-09-09 08:52
Äntligen är säsongen igång! Och som vanligt startas den med Camp Endorfin. I år hade klubben valt att lägga campet i Alingsås, vilket verkade mycket uppskattat av alla.

Vi var 12 tjejer + ledare och föräldrar som inkvarterade oss i ett klassrum i Nolhagaskolan. Tre träningar fick vi ihop, varav en hölls av två spelare från damlaget. Denna träning var mycket uppskattad av alla. 

Första träningen körde vi igång med att få igång känslan för boll och klubba efter sommaren. Passningar skott och lite spel. I sista träningen fick vi även chans att träna lite straffar och bjöd på några riktigt snygga mål. 

Vi fick även vara med och heja och spela i den mixade uppvisningsmatchen med dam- och herrlaget. Ett mycket uppskattat inslag. I år gick bucklan för bästa hejaklack till F07 (grattis!), men jag är säker på att vi tar den nästa år! 

Ett mycket välarrangerat läger tyckte vi nog alla när vi åkte hem trötta men glada på söndagen. 

Tack till alla föräldrar och ledare som var med och gjorde detta till en superhelg! 

Nu kör vi!
Vinst i seriematchen mot Pixbo
2017-02-26 12:58
0-0 blev 7-6
Det var ett gäng laddade tjejer som idag ställde upp på hemmaplan mot Pixbo. Pixbo har varit det lag som i sammandragen erbjudit mest motstånd och så skulle det även bli på stor plan. Eftersom vi försöker rotera positioner så mycket som möjligt mellan matcherna var det många tjejer som spelade på positioner det inte var vana vid. Tur då att vi har lyxen att ha så många engagerade ledare vilket gör det möjligt att dela upp coachandet så att en ledare tar hand om forwards, en tar hand om center och en tar hand om backarna. På så sätt kan tjejerna få tydliga tips och instruktioner under matchen. Detta har funkat superbra hittills och efter några minuter hade alla bra koll på sina positioner. Vi hade dessutom idag två ledare i sekretariatet.

Båda lagen kämpade enormt bra och följdes åt mål för mål. Pixbo hade ledningen ett tag, men Lerum kämpade sig tillbaka och kunde till slut vinna med 7-6 på tavlan! Riktigt bra kämpat och en fruktansvärt spännande match. Mot slutet fick vi även hjälp av killarna i P06 som hejade på från läktaren. Det blev ett riktigt bra drag i hallen mot slutet! Kul!

Tack också till er föräldrar som med så kort varsel kunde ställa upp och stå i cafét som vi helt hade glömt bort att planera in. 

Tack för en bra insats allihop, spelare, ledare och föräldrar!