SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Bagheera F08 Cheethas
Välkomna till FBC Lerum F08
Välkommen till FBC Lerum F08! 

Vi är ett gäng tjejer från Lerum med omnejd som lirar innebandy och har kul ihop!
 
Under säsongen 2021/22 tränar vi följande tider:

Tisdagar 19:20 - 20:40 i Floda Nova

Fredagar 17:00 - 18:45 i Rydsbergshallen

 

Under säsongen 2020/21 kommer vi spela:

Pantamera Flick Röd C, http://statistik.innebandy.se/ft.aspx?scr=table&ftid=30180
6-9 januari 2022: Gothia innebandycup

I kalendern hittar ni alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Aktuella träningstider och kommande matcher ser ni i vår kalender. 
 
Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.
 
Vill ni följa laget i Innebandyappen kan du klicka in dig här med din smartphone. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. https://innebandy.app.link/nZODmNhHV2
 
Vi ses!
Camp Endorfin 2020
2020-08-31 16:32
Under helgen som gick körde vi vår efterlängtade kickoff. På grund av rådande situation var upplägget annorlunda mot tidigare, och tyvärr utgick alla aktiviteter som innebar interaktion med de andra lagen. För att ändå kunna få en bra start för tjejerna bestämde vi att boka lägergården vid Stamsjön, där de som ville kunde övernatta och hänga på dagarna. Det blev en succé. 

Vi startade på lördagen med en härlig promenad i skogen runt gården. Det märktes att tjejerna saknat varandra för snacket och skratten kom igång så fort vi träffades. Så kul att se.

Efter lunch på Lerums gymnasium kom vi tillbaka till gården och körde en teamövning där tjejerna själva fick uttrycka just sina mål med laget och vad man själv vill bli bättre på under kommande säsong. Vi hann också med att prata om varför man håller på med en lagsport som innebandy och om vilka regler just vår grupp skall ha tillsammans. Detta resulterade i den beskrivning av FBC Lerum F08 som ni ser nedan. 

På lördagskvällen körde vi bad i sjön (svinkallt), lägereld, grillning av marshmallows och frågesport med tema spelare i laget. Mycket roligt och uppskattat! 

Under helgen hann vi även med två träningar i arenan, där vi körde liknande upplägg på båda träningarna med fokus på passningar, skott och målvaktsspel. Detta är något vi tillsammans kommit fram till att vi behöver bli bättre på under säsongen. 

Ett extra stort tack till er föräldrar som ställde upp och körde tjejerna till träningar, fixade frukost och lekar och hjälpte till med städningen. Utan er, inget läger. Så tack! 

Nu är vi både ledare och spelare riktigt sugna på att kicka igång denna säsongen!

Här är resultatet av teamövningen:


FBC Lerum F08 - Camp Endorfin 2020

Vi är ett lag med tjejer från hela Lerum födda 2008. Vi spelar innebandy för att det är kul med alla kompisar man får, och för att träning är bra för kroppen. 

När vi ses ser vi alltid till att spela och uppträda som ett lag. Det betyder att vi alltid gör vårt bästa, peppar varandra och aldrig lämnar någon utanför. På träningarna och till matcherna kommer vi i god tid, med all utrustning som behövs. Vi lyssnar på ledarna, hjälper till att plocka fram och tillbaka sarg, bollar och redskap. Vi respekterar våra duktiga målvakter och gör övningarna på ett sätt som tränar både utespelare och målvakt. Vi hjälps åt att hålla ett bra fokus på alla träningar och matcher. 

Denna säsongen vill vi fokusera på att spela med bättre fokus, prata mer och peppa varandra på plan. Vi skall bli bättre på både passningar och skott och vi vill också fokusera mer på vårt målvaktsspel. Detta kommer göra att vi vinner fler matcher och vi siktar på att komma topp tre i serien och göra många mål. 

/Spelare och ledare i FBC Lerum F08
Fredagskväll med italienska förtecken
2019-12-13 20:02
Våra fredagsträningar har blivit ett trevligt sätt att avsluta veckan på. Vi har då hjälp av tre 03-or som tillför uppdaterad och värdefull innebandykunskap. Idag på självaste lucia hade vi stor uppslutning och kanske var del i förklaringen det väntade pizzahänget. Tack till Ida o Ingelins mammor som fixade en uppskattad aktivitet med avslutande julquiz. 

Imorgon bär det av till Munkedal där vi möter Dingle. Om någon vill spela går det bra då vi saknar några spelare pga sjukdom. Kontakta någon av oss ledare. Samling 830 Rydsberg. Ha en fortsatt fin Lucia. 
Lyckad seriepremiär i Kungälv
2019-10-19 13:57

Det var fokus från start när vi mötte Kungälv i seriepremiären. Att tagga till från början och att växla upp en nivå är något vi pratade om inför matchen.  Efter en grym start på matchen där vårt fina uppspel bland annat kröntes av två fullträffar av Maria från högerkanten kunde vi gå till en betryggande ledning i halvlek.

 

I andra halvlek kunde Kungälv komma tillbaka och sätta press på oss. Matchen slutade 4-3. Härligt med kämparanda och fint spel från målvakt till forwards. Kul att höra tjejernas snack på bänken med mycket pepp och kommunikation när man bland annat pratar om att lägga in andra växeln. Nu väntar Landvetter den 20/10 i Arenapremiären som börjar kl 15.30. Kanske får vi samma fina support från läktaren där?!

 

Ledarna F08

Skenelägret 24-25/8
2019-08-26 23:28
Stjärnorna i Skene

God mat, fin sammanhållning och spelare som gjorde sitt yttersta på planen var några av höjdpunkterna den gångna helgen I Skene.

 

Vi fick ju sovmorgon på lördagen vilket var skönt för någon sovresa är det inte tal om. Medföljande bilar (tack Idas, Tyras och Noras föräldrar för hjälpen) körde mellan de tre hallar vi nyttjade och vi fick på så sätt lite sightseeing I de fina och soldränkta omgivningarna.

 

Första träningen började vi basic då det inte är självklart att man håller I en innebandyklubba på sommarlovet. En favorit var avslutande "dunka sarg" som är en stafett mot två målvakter där först att sätta alla straffar vinner. Sargen ska dunkas efter varje försök vilket förklarar namnet.

 

Mellan träning ett och två provianterade vi mellanmål och lite godsaker inför kvällen. Före andra träningen körde vi en teamaktivitet som involverade ett jättelångt rep.

 

Under träning två fick vi se och lära när två a-lagsspelare tog ledningen. Detta är ett väldigt uppskattat tillfälle där vi får proffsig hjälp med bra övningar och tips hur dessa utförs på bästa sätt. Emelie och Emma påminde om att snacket är avgörande på planen (och då inte menar vi inte snack om youtube, gymnastik eller annat) utan förstås att man visar sig och talar om vad man vill till sina medspelare. Vi fick också  tips om att forwards tar löpningar som ju görs snabbare utan boll och möjliggör kontringar.

 

Vill inför nästa Skeneläger redan nu flagga för att packa ner öronproppar;-). Som tur var hade Sofia bunkrat upp och kunde hjälpa oss med detta så att vi kunde ta oss igenom den uppskattade kick-offen i aulan med hörseln och förståndet I behåll. Våra tjejer kom riktigt långt I lagtävlingarna men insatsen räckte inte riktigt hela vägen.

 

Även dag två fick vi vad man I lägersammanhang kan betecknas som sovmorgon med uppstigning vid 8. Vi passade på att vara ute och spela lite kubb I den underbara sensommarvärmen för att sen ta oss till sista anhalten innan avslutande lunch.

 

Vi blev positivt överraskade av tjejernas kämparglöd på sista träningen som blev väldigt bra med både snack och snyggt genomförda övningar. En av övningarna är ny för oss och kommer från A-laget. Den döptes av laget till stjärnan vilket även är ett passande epitet på var och en av spelarna som deltog och gjorde helgen till en rolig helg!

 

Nu ser vi fram emot onsdagar 18:15-19:30 I Novahallen (Floda) och fredagar 16:00-17:10 I Rydsbergshallen med början den 4/9.

 

Beröm nu era stjärnor!

 

Ledarna F08

Mölndals Ungdomscup 2019
2019-04-28 20:42
Glada lagspelare med välförtjänt pokal
Så var det dags att avrunda årets matchspel med den sista cupen för säsongen, Mölndals Ungdomscup. Enligt deras egen hemsida "Världens äldsta innebandycup". 

Alla matcher spelades i Pedagogen Park i Mölndal vilket var skönt efter flängandet fram och tillbaka mellan olika spelställen i Varberg. På grund av en hel del avhopp hade vi fått låna in spelare från både 07:orna och 09:orna för att få ihop ett lag på 11 spelare. Kul med nya konstellationer och kompisar. 

Första matchen spelades mot Kungälv och blev en jämn historia som startade trevande från våra tjejers sida, men som vi hämtade upp till slut. Vinst med 4-3. 

I nästa match ställdes vi mot Dingle där det nu märktes att alla hade vaknat till och var på tårna. Vi spelade mycket fint passningsspel och hade väldigt många bra chanser från båda femmorna. Resultatet landade till slut på 3-0.

Nästa drabbning blev mellan oss och Stenungsund. Här hade fler fått vittring på målet och vi fick återigen se en massa fina framspel och mål från båda femmorna. Vinst med övertygande 7-0. Imponerande av Tyra i målet att hålla nollan två matcher i rad. Också väldigt roligt att se vår inlånade spelare Livia från 09:orna driva med sig bollen från egen planhalva, finta bort halva Stenungsunds lag och sätta bollen rätt upp i nättaket. Obetalbart ögonblick.

Sista matchen för dagen blev mot Pixbo, ett lag vi brukar ha svårt mot. Det började också väldigt med lika 1-1 efter några minuters spel. Sedan kom skyttet från våra forwards och centrar igång rejält och när matchen var färdigspelad stod det hela 6-1 på tavlan.

Sammanfattningsvis var det väldigt roligt att se tjejerna spela i lördags, något som även rapporterades från hejaklacksplats. Det var glädje och intelligens i spelet på ett sätt vi inte riktigt sett förut. Kul också att mixen i åldrar fungerade så pass bra. Underbart att få avsluta säsongen på ett sånt här sätt. Den här energin tar vi med oss in i nästa säsong. 

Allt som allt en välordnad cup och kul med lagets första pokal. Nu skall vi bara hitta ett prisskåp någonstans och ställa den och alla kommande priser i.

Vi tackar även 07:orna och 09:orna för lånet av deras duktiga spelare och hoppas vi kan spela ihop snart igen. 


/Ledarna F08

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 19/11 15:00 
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39