Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag. 

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Aktuella träningstider och kommande matcher ser ni i vår kalender. 

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vi ses!
Mölndals Ungdomscup 2019
2019-04-28 20:42
Glada lagspelare med välförtjänt pokal
Så var det dags att avrunda årets matchspel med den sista cupen för säsongen, Mölndals Ungdomscup. Enligt deras egen hemsida "Världens äldsta innebandycup". 

Alla matcher spelades i Pedagogen Park i Mölndal vilket var skönt efter flängandet fram och tillbaka mellan olika spelställen i Varberg. På grund av en hel del avhopp hade vi fått låna in spelare från både 07:orna och 09:orna för att få ihop ett lag på 11 spelare. Kul med nya konstellationer och kompisar. 

Första matchen spelades mot Kungälv och blev en jämn historia som startade trevande från våra tjejers sida, men som vi hämtade upp till slut. Vinst med 4-3. 

I nästa match ställdes vi mot Dingle där det nu märktes att alla hade vaknat till och var på tårna. Vi spelade mycket fint passningsspel och hade väldigt många bra chanser från båda femmorna. Resultatet landade till slut på 3-0.

Nästa drabbning blev mellan oss och Stenungsund. Här hade fler fått vittring på målet och vi fick återigen se en massa fina framspel och mål från båda femmorna. Vinst med övertygande 7-0. Imponerande av Tyra i målet att hålla nollan två matcher i rad. Också väldigt roligt att se vår inlånade spelare Livia från 09:orna driva med sig bollen från egen planhalva, finta bort halva Stenungsunds lag och sätta bollen rätt upp i nättaket. Obetalbart ögonblick.

Sista matchen för dagen blev mot Pixbo, ett lag vi brukar ha svårt mot. Det började också väldigt med lika 1-1 efter några minuters spel. Sedan kom skyttet från våra forwards och centrar igång rejält och när matchen var färdigspelad stod det hela 6-1 på tavlan.

Sammanfattningsvis var det väldigt roligt att se tjejerna spela i lördags, något som även rapporterades från hejaklacksplats. Det var glädje och intelligens i spelet på ett sätt vi inte riktigt sett förut. Kul också att mixen i åldrar fungerade så pass bra. Underbart att få avsluta säsongen på ett sånt här sätt. Den här energin tar vi med oss in i nästa säsong. 

Allt som allt en välordnad cup och kul med lagets första pokal. Nu skall vi bara hitta ett prisskåp någonstans och ställa den och alla kommande priser i.

Vi tackar även 07:orna och 09:orna för lånet av deras duktiga spelare och hoppas vi kan spela ihop snart igen. 


/Ledarna F08

Warbergsspelen 2019
2019-04-14 19:27
Vår betyder cuptider och en av de roligaste cuperna är Warbergsspelen. Spännande matcher mot lag vi sällan möter och övernattning på skola tillsammans med en massa andra lag från hela Sverige. 

I år bodde vi på en skola i centrala Varberg som hette Påskbergsskolan. En stor skola med labyrintliknande korridorer och uppstoppade djur i skåpen. Lite läskigt, men mest spännande. 

Först matchen spelades redan 08:40 mot Lindome. Tjejerna var oväntat pigga och glada. Dock var inte spelet lika imponerande. Vi hade möblerat om lite och en del spelare fick testa på nya positioner vilket märktes i början av matchen. Lindome var duktiga och tog vara på sina chanser. Spelet ordnade upp sig i andra perioden, men Lindomes målvakt spikade igen målet och vi fick åka från matchen utan några mål. Tjejerna var ändå peppade och utan några sura miner gav vi oss av för att göra oss hemmastadda i skolan och sedan vidare mot lunchen. 

Nästa match spelades mot Varla kl.13.00. Här satt spelet mycket bättre från start och vi spelade stundtals mycket bra. Varla var dock det bättre laget och vann rättvist.

Sista matchen för dagen var mot Kustens IF i en av de större hallarna på cupen, Sparbankshallen. Här anslöt även tjejerna som spelat fotbollscup på förmiddagen. Kul med ännu fler lagkompisar! Sparbankshallen är en väldigt stökig hall vilket gjorde att flera av tjejerna hade svårt att höra domarens signaler, eller slutade spela när de hörde visslingar från andra planer. Svårt även för oss ledare att få ut instruktioner till laget. Bakläxa för cupen här för detta var ingen rolig upplevelse. Inte heller här lyckades vi stå emot även om det stundtals såg mycket fint ut i passningsspelet. 

Efter ett välförtjänt stopp för inhandling av godis spenderade vi kvällen på skolan där tjejerna tittade på film, busade på skolan och gjorde Tik Toks. Lite för sent släcktes sedan lamporna och tjejerna och ledarna somnade. 

Nästa dag bjöd på två tuffa matcher. Först mot Warberg som vi har mött några gånger tidigare och fått med oss både vinster och förluster. Här värmde vi upp med en promenad till skolan där tjejerna gick och sjöng tillsammans i tåg mot arenan. Nallo (maskoten) var såklart med. Tjejerna kämpade och spelade riktigt fint spel, men lyckades inte heller här stå emot och vi fick än en gång se oss besegrade. 

Sista matchen innebar också den tuffaste matchen. Mot Landvetter. Ett lag vi alltid har svårt mot. I omklädningsrummet började en viss frustration uppstå över för många förlorade matcher och tjejerna kom överens om att denna matchen måste vi vinna. Beslutet märktes även ute på planen och det var en hel del rejält tuffa närkamper på planen i första perioden. Alla kämpade verkligen till sista stund, men Landvetters bollskickliga och snabba spelare slank igenom. Ibland lite för lätt. Det blev så förlust även i den sista matchen och visst var det en del besvikna miner efteråt. Såklart känslor som är helt OK efter en två långa och tuffa cupdagar. Besvikelsen byttes snart mot glädje och gemenskap igen när det var dags för medaljutdelning. Alla klappade och peppade varandra när de fick sina medaljer. 

Självklart tufft för ett lag som är vana att vinna mer än förlora att lämna en cup utan en enda vinst. Men inget dåligt som inte för något gott med sig. Det vi tar med oss och lär oss av är att vi måste bli bättre på uppspel och att våga få med sig bollen upp i banan. Sedan behöver vi fortsätta träna skott, för vi ledare fick se en hel del chanser som borde varit mål. Bara att fortsätta träna med andra ord!

Summa summarum. Överlag en lyckad cup med mycket skratt och glädje. Det är fantastiskt att få vara med och spela innebandy med det här härliga laget som peppar varandra hela tiden och sprider så mycket glädje och energi.

Tack för en superhärlig cuphelg!
Välgörenhetsmatchen - en fartfylld dag i Rydsberg
2018-12-26 12:14

Fler bilder (+18) >>
Det var 10 laddade och nyfikna tjejer som i lördags förmiddag samlades i Rydsberg. Efter lite bus och spring i korridorerna var det samling och uppvärmning med dam- och juniorlaget. 5 av våra tjejer fick hänga med damjuniorerna och 5 med damlaget. 

Lagen var, trots att det bara var en uppvisningsmatch, synbart laddade. Juniorerna, utan något att förlora och damlaget med allt att bevisa. Och visst kunde man ana viss nervositet hos tränarna i de båda lagen. 

Våra 08-tjejer fick börja med en betydligt hårdare uppvärmning än de brukar vara vana vid. Sedan var det dags för match. Vi hade innan gjort upp att 08:orna skulle få ta första bytet i varje period och spela med lagens ordinarie målvakter. I andra perioden lyckades tjejerna (Elly med assist av Julia) till och med peta in ett mål bakom damjuniorernas förvånade målvakt. Ett mål som skulle visa sig bli viktigt då matchen till slut slutade med uddamålsseger för damlaget. 

Totalt drogs hela 9500 kronor in till Julgåvan, som hjälper folk i nöd med ekonomiskt stöd. 

Vi tackar klubben för detta härliga arrangemang och hoppas att detta nu blir en årlig jultradition i klubben. Bilderna talar sitt tydliga språk, det var ren glädje för våra duktiga 08:or att få vara med på plan, uppladdning och bänk i en match på denna nivå. Och jag tror att de äldre tjejerna hade minst lika roligt!

Läs gärna även nyheten på FBC Lerums hemsida:
http://www.fbclerum.se/2018/12/26/julgavanmatchen-blev-en-succe/

Se även samtliga bilder från matchen på fotograf Martin Walléns hemsida:
https://www.martinwallen.com/Fbclerum/Julg%C3%A5van-2018/
Sammanfattning höstens matcher
2018-12-02 21:38
Uppvärmning i omklädningsrummet. Till musik såklart.
Med endast en match kvar att spela detta år kommer här en sammanfattning av de 6 matcher vi spelat så långt. 

På grund av nya områdesindelningar fick vi i år välja på att vara med i F09 eller F07-serien. Med tanke på resultat tidigare år valde vi den svårare F07-serien. 

Första motståndet stod Pixbos 07:or. Pixbos 08:or brukar vi ha svårt för och 07:orna var inget undantag. En riktigt tuff match som gav mycket bra indikationer på vad vi behövde träna på under denna säsong. 

Matchen efter spelades hemma och nu stod Pixbos 08:or för motståndet. Träningarna under veckan visade sig gett resultat och tjejerna vann övertygande med 6-3. 

Efter detta följde tre tuffa matcher mot Landvetters 07/08-lag, Bergums 05/06/07-lag samt Pixbos andra 07-lag. Förlust i samtliga. 

Idag var det så äntligen dags att få möta ett 08-lag igen när Floda tog emot oss på det hala golvet i Alléhallen. Här visade det sig tydligt att det vi tränat på under hösten hade satt sig. Fantastiskt fint passningspel och några underbara spelmål. Idag fick vi även se några fina skott från backposition. Fler som vågar hålla i bollen och driva några meter upp i planen, fler fina snurrfinter och fantastiskt fina passningar gjorde att vi idag kunde vinna överlägset.

Sammanfattningsvis då:
Det är tufft såklart att möta ett och två år äldre spelare och i denna åldern kan det skilja mycket i storlek. Spelet blir både snabbare och mer fysiskt. Men trots fler förluster än vad vi tidigare varit vana vid är det inget vi märker av varken efter matcherna eller på träningar. Tjejerna peppar varandra fantastiskt bra både på och utanför planen och vi har haft genomgående god stämning i laget. Man vinner och förlorar som ett lag. Det skall ni föräldrar ta med er och berömma tjejerna för! Så trots tufft motstånd tror och hoppas vi att det är utvecklande för tjejerna att varva svåra och lite enklare matcher på det sätt vi fått göra under hösten. 

Nu laddar vi för sista matchen borta mot Landvetter innan jul.
💪F-B-C LERUM!😀
Camp Endorfin 2018
2018-08-26 18:56

Fler bilder (+33) >>
Äntligen dags att sparka igång innebandysäsongen! Och vilken start sedan. Två dagar fulla med träning, lek och tävlingar i Skene. 

Totalt var vi 11 spelare och tre ledare som intog ett av klassrummen i den stora gymnasieskolan i Skene. Det blev snabbt ut med luftmadrasser, kuddar och täcken för att hinna äta lunch innan första träningen. Den första för säsongen. För att göra det extra spännande var det Helle och Frida från A-laget som höll i träningen. Pirrigt och roligt såklart. Det blev doppboll, passningsträning, dölja bollen för motståndaren, skott och såklart lite lek. Trots att hälften av tjejerna kom direkt från fotbollsmatch var det bra energi i hela gruppen. 

När vi kom tillbaka till skolan blev det några timmars lek och vila i skolan samt inhandlande av diverse snacks och godis innan det var dags för middag och direkt till den andra träningen för dagen. Märkbart trötta tjejer kämpade bra igenom hela träningen.

När vi kom tillbaka till skolan var det dags för den traditionella FBC-kampen. På med ansiktsfärg, fram med flaggan och in i aulan för att heja fram F08 till vinst. Första grenen gick perfekt och vi vann lätt. I andra grenen var det dags för en ovälkommen repris från förra året. Trixning med boll på klubban. Här tog det stopp även i år och besvikna tjejer satsade istället allt på att vinna publikpriset. Här gick vi i år bet, men vi laddar om inför nästa år. 

Efter godiskrig och annat bus med killarna i klassrummet bredvid var det dags för sängen. Natten gick hur bra som helst trots att klassrummet var väl kallt och alla vaknade relativt utvilade till lägrets tredje träning, med fokus på passningar och skott i fart. Tjejerna kämpade på bra även om gårdagen och natten tagit ut sin rätt. 

Allt som allt en superkul start på säsongen och vi hoppas att spelarna hade lika kul som oss ledare. 

På onsdag kör vi igång första ordinarie träningen i Knappekulla. Vi ses då!


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28