Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag. 

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Aktuella träningstider och kommande matcher ser ni i vår kalender. 

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vi ses!
Välgörenhetsmatchen - en fartfylld dag i Rydsberg
2018-12-26 12:14

Fler bilder (+18) >>
Det var 10 laddade och nyfikna tjejer som i lördags förmiddag samlades i Rydsberg. Efter lite bus och spring i korridorerna var det samling och uppvärmning med dam- och juniorlaget. 5 av våra tjejer fick hänga med damjuniorerna och 5 med damlaget. 

Lagen var, trots att det bara var en uppvisningsmatch, synbart laddade. Juniorerna, utan något att förlora och damlaget med allt att bevisa. Och visst kunde man ana viss nervositet hos tränarna i de båda lagen. 

Våra 08-tjejer fick börja med en betydligt hårdare uppvärmning än de brukar vara vana vid. Sedan var det dags för match. Vi hade innan gjort upp att 08:orna skulle få ta första bytet i varje period och spela med lagens ordinarie målvakter. I andra perioden lyckades tjejerna (Elly med assist av Julia) till och med peta in ett mål bakom damjuniorernas förvånade målvakt. Ett mål som skulle visa sig bli viktigt då matchen till slut slutade med uddamålsseger för damlaget. 

Totalt drogs hela 9500 kronor in till Julgåvan, som hjälper folk i nöd med ekonomiskt stöd. 

Vi tackar klubben för detta härliga arrangemang och hoppas att detta nu blir en årlig jultradition i klubben. Bilderna talar sitt tydliga språk, det var ren glädje för våra duktiga 08:or att få vara med på plan, uppladdning och bänk i en match på denna nivå. Och jag tror att de äldre tjejerna hade minst lika roligt!

Läs gärna även nyheten på FBC Lerums hemsida:
http://www.fbclerum.se/2018/12/26/julgavanmatchen-blev-en-succe/

Se även samtliga bilder från matchen på fotograf Martin Walléns hemsida:
https://www.martinwallen.com/Fbclerum/Julg%C3%A5van-2018/
Sammanfattning höstens matcher
2018-12-02 21:38
Uppvärmning i omklädningsrummet. Till musik såklart.
Med endast en match kvar att spela detta år kommer här en sammanfattning av de 6 matcher vi spelat så långt. 

På grund av nya områdesindelningar fick vi i år välja på att vara med i F09 eller F07-serien. Med tanke på resultat tidigare år valde vi den svårare F07-serien. 

Första motståndet stod Pixbos 07:or. Pixbos 08:or brukar vi ha svårt för och 07:orna var inget undantag. En riktigt tuff match som gav mycket bra indikationer på vad vi behövde träna på under denna säsong. 

Matchen efter spelades hemma och nu stod Pixbos 08:or för motståndet. Träningarna under veckan visade sig gett resultat och tjejerna vann övertygande med 6-3. 

Efter detta följde tre tuffa matcher mot Landvetters 07/08-lag, Bergums 05/06/07-lag samt Pixbos andra 07-lag. Förlust i samtliga. 

Idag var det så äntligen dags att få möta ett 08-lag igen när Floda tog emot oss på det hala golvet i Alléhallen. Här visade det sig tydligt att det vi tränat på under hösten hade satt sig. Fantastiskt fint passningspel och några underbara spelmål. Idag fick vi även se några fina skott från backposition. Fler som vågar hålla i bollen och driva några meter upp i planen, fler fina snurrfinter och fantastiskt fina passningar gjorde att vi idag kunde vinna överlägset.

Sammanfattningsvis då:
Det är tufft såklart att möta ett och två år äldre spelare och i denna åldern kan det skilja mycket i storlek. Spelet blir både snabbare och mer fysiskt. Men trots fler förluster än vad vi tidigare varit vana vid är det inget vi märker av varken efter matcherna eller på träningar. Tjejerna peppar varandra fantastiskt bra både på och utanför planen och vi har haft genomgående god stämning i laget. Man vinner och förlorar som ett lag. Det skall ni föräldrar ta med er och berömma tjejerna för! Så trots tufft motstånd tror och hoppas vi att det är utvecklande för tjejerna att varva svåra och lite enklare matcher på det sätt vi fått göra under hösten. 

Nu laddar vi för sista matchen borta mot Landvetter innan jul.
💪F-B-C LERUM!😀
Camp Endorfin 2018
2018-08-26 18:56

Fler bilder (+33) >>
Äntligen dags att sparka igång innebandysäsongen! Och vilken start sedan. Två dagar fulla med träning, lek och tävlingar i Skene. 

Totalt var vi 11 spelare och tre ledare som intog ett av klassrummen i den stora gymnasieskolan i Skene. Det blev snabbt ut med luftmadrasser, kuddar och täcken för att hinna äta lunch innan första träningen. Den första för säsongen. För att göra det extra spännande var det Helle och Frida från A-laget som höll i träningen. Pirrigt och roligt såklart. Det blev doppboll, passningsträning, dölja bollen för motståndaren, skott och såklart lite lek. Trots att hälften av tjejerna kom direkt från fotbollsmatch var det bra energi i hela gruppen. 

När vi kom tillbaka till skolan blev det några timmars lek och vila i skolan samt inhandlande av diverse snacks och godis innan det var dags för middag och direkt till den andra träningen för dagen. Märkbart trötta tjejer kämpade bra igenom hela träningen.

När vi kom tillbaka till skolan var det dags för den traditionella FBC-kampen. På med ansiktsfärg, fram med flaggan och in i aulan för att heja fram F08 till vinst. Första grenen gick perfekt och vi vann lätt. I andra grenen var det dags för en ovälkommen repris från förra året. Trixning med boll på klubban. Här tog det stopp även i år och besvikna tjejer satsade istället allt på att vinna publikpriset. Här gick vi i år bet, men vi laddar om inför nästa år. 

Efter godiskrig och annat bus med killarna i klassrummet bredvid var det dags för sängen. Natten gick hur bra som helst trots att klassrummet var väl kallt och alla vaknade relativt utvilade till lägrets tredje träning, med fokus på passningar och skott i fart. Tjejerna kämpade på bra även om gårdagen och natten tagit ut sin rätt. 

Allt som allt en superkul start på säsongen och vi hoppas att spelarna hade lika kul som oss ledare. 

På onsdag kör vi igång första ordinarie träningen i Knappekulla. Vi ses då!


Warbergsspelen 2018
2018-04-10 19:52
Det var ett laddat gäng som mötte upp vid Rydsbergs parkering för att resa ned mot Varberg och årets upplaga av Warbergsspelen. Förra året var vi bara där en dag, men denna gång stod 5 matcher på två dagar på schemat. Inklusive övernattning i skolsal tillsammans med andra lag. 

Matcherna var utspridda över hela Varberg och måltider intogs på restaurang Monark i centrum. 

De tre första matcherna (Träslövsläge, Lindome och Bua) gick som på räls. Bra passningsspel, organiserade byten och fina målvaktsräddningar gjorde att vi vann alla tre. I den andra matchen fick tjejerna dessutom för första gången känna på hur det är att spela powerplay då motståndarna fick en spelare utvisad pga felaktigt byte. Detta har vi inte tränat på överhuvudtaget, men tjejerna förvaltade tiden på bästa sätt och gjorde mål efter bara några sekunder. 

I fjärde matchen kom det första riktigt svåra motståndet i Landvetter. Trots hopplöst underläge tror jag aldrig vi ledare sett tjejerna kämpa så hårt och vara så slut efter en match. Det var tufft, hårt och svettigt men hårt jobb lönar sig och till efter slutsignalen hade tjejerna fått in 4 superfina mål bakom Landvetters duktiga målvakt. Vi var alla imponerade över kämparglöden som visade sig i denna match. 

Efter ett besök med tillhörande glassätande på Varbergs fästning var det dags för den sista matchen, nu mot arrangörerna Warberg IBF. Ett duktigt lag som vi förlorade mot förra året i en extremt jämn match. Matchen började tufft med två snabba mål åt fel håll. Men energin från föregående match verkade sitta kvar, för det var tydligt att tjejerna hade bestämt för att vinna denna matchen. Med snyggt passningsspel, turneringens snyggaste räddning, pepp på avbytarbänken och ramsor från klacken lyckades tjejerna till slut vinna med 4-3, och hoppade skrikandes ut på planen för att fira. 

Efteråt var det dags för medaljutdelning och hemfärd. En intensiv med otroligt rolig och givande helg var slut och vi längtar redan till nästa år. Det är en verkligen inspirerande att få vara med och se tjejerna kämpa och ha roligt på planen.

Tack för en härlig helg i Varberg!


Referat: FBC Lerum F08 - Kärra IBK F08
Oavgjort i seriepremiären
2017-10-15 11:47
Stefan och Patrik snackar uppställningar.
Det var ett spänt men glatt lag som ställde upp i säsongens första seriematch mot Kärra. 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28