Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkomna till FBC Lerum F08
Kul att ni hittat till vår sida. Här kommer vi löpande lägga upp information till spelare och föräldrar i vårt lag. 

I kalendern kommer vi löpande lägga upp alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Aktuella träningstider och kommande matcher ser ni i vår kalender. 

Vi vill gärna bli ännu fler spelare i laget så är man sugen på att spela innebandy så är det bara att dyka upp på träningen. Kontakta dock gärna någon ledare först så att vi vet om att ni kommer. Ni hittar kontaktuppgifter under "Truppen" i menyn.

Vill ni följa laget i Innebandyappen kan du klicka in dig här med din smartphone. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. https://innebandy.app.link/nZODmNhHV2

Vi ses!
Fredagskväll med italienska förtecken
2019-12-13 20:02
Våra fredagsträningar har blivit ett trevligt sätt att avsluta veckan på. Vi har då hjälp av tre 03-or som tillför uppdaterad och värdefull innebandykunskap. Idag på självaste lucia hade vi stor uppslutning och kanske var del i förklaringen det väntade pizzahänget. Tack till Ida o Ingelins mammor som fixade en uppskattad aktivitet med avslutande julquiz. 

Imorgon bär det av till Munkedal där vi möter Dingle. Om någon vill spela går det bra då vi saknar några spelare pga sjukdom. Kontakta någon av oss ledare. Samling 830 Rydsberg. Ha en fortsatt fin Lucia. 
Lyckad seriepremiär i Kungälv
2019-10-19 13:57

Det var fokus från start när vi mötte Kungälv i seriepremiären. Att tagga till från början och att växla upp en nivå är något vi pratade om inför matchen.  Efter en grym start på matchen där vårt fina uppspel bland annat kröntes av två fullträffar av Maria från högerkanten kunde vi gå till en betryggande ledning i halvlek.

 

I andra halvlek kunde Kungälv komma tillbaka och sätta press på oss. Matchen slutade 4-3. Härligt med kämparanda och fint spel från målvakt till forwards. Kul att höra tjejernas snack på bänken med mycket pepp och kommunikation när man bland annat pratar om att lägga in andra växeln. Nu väntar Landvetter den 20/10 i Arenapremiären som börjar kl 15.30. Kanske får vi samma fina support från läktaren där?!

 

Ledarna F08

Skenelägret 24-25/8
2019-08-26 23:28
Stjärnorna i Skene

God mat, fin sammanhållning och spelare som gjorde sitt yttersta på planen var några av höjdpunkterna den gångna helgen I Skene.

 

Vi fick ju sovmorgon på lördagen vilket var skönt för någon sovresa är det inte tal om. Medföljande bilar (tack Idas, Tyras och Noras föräldrar för hjälpen) körde mellan de tre hallar vi nyttjade och vi fick på så sätt lite sightseeing I de fina och soldränkta omgivningarna.

 

Första träningen började vi basic då det inte är självklart att man håller I en innebandyklubba på sommarlovet. En favorit var avslutande "dunka sarg" som är en stafett mot två målvakter där först att sätta alla straffar vinner. Sargen ska dunkas efter varje försök vilket förklarar namnet.

 

Mellan träning ett och två provianterade vi mellanmål och lite godsaker inför kvällen. Före andra träningen körde vi en teamaktivitet som involverade ett jättelångt rep.

 

Under träning två fick vi se och lära när två a-lagsspelare tog ledningen. Detta är ett väldigt uppskattat tillfälle där vi får proffsig hjälp med bra övningar och tips hur dessa utförs på bästa sätt. Emelie och Emma påminde om att snacket är avgörande på planen (och då inte menar vi inte snack om youtube, gymnastik eller annat) utan förstås att man visar sig och talar om vad man vill till sina medspelare. Vi fick också  tips om att forwards tar löpningar som ju görs snabbare utan boll och möjliggör kontringar.

 

Vill inför nästa Skeneläger redan nu flagga för att packa ner öronproppar;-). Som tur var hade Sofia bunkrat upp och kunde hjälpa oss med detta så att vi kunde ta oss igenom den uppskattade kick-offen i aulan med hörseln och förståndet I behåll. Våra tjejer kom riktigt långt I lagtävlingarna men insatsen räckte inte riktigt hela vägen.

 

Även dag två fick vi vad man I lägersammanhang kan betecknas som sovmorgon med uppstigning vid 8. Vi passade på att vara ute och spela lite kubb I den underbara sensommarvärmen för att sen ta oss till sista anhalten innan avslutande lunch.

 

Vi blev positivt överraskade av tjejernas kämparglöd på sista träningen som blev väldigt bra med både snack och snyggt genomförda övningar. En av övningarna är ny för oss och kommer från A-laget. Den döptes av laget till stjärnan vilket även är ett passande epitet på var och en av spelarna som deltog och gjorde helgen till en rolig helg!

 

Nu ser vi fram emot onsdagar 18:15-19:30 I Novahallen (Floda) och fredagar 16:00-17:10 I Rydsbergshallen med början den 4/9.

 

Beröm nu era stjärnor!

 

Ledarna F08

Mölndals Ungdomscup 2019
2019-04-28 20:42
Glada lagspelare med välförtjänt pokal
Så var det dags att avrunda årets matchspel med den sista cupen för säsongen, Mölndals Ungdomscup. Enligt deras egen hemsida "Världens äldsta innebandycup". 

Alla matcher spelades i Pedagogen Park i Mölndal vilket var skönt efter flängandet fram och tillbaka mellan olika spelställen i Varberg. På grund av en hel del avhopp hade vi fått låna in spelare från både 07:orna och 09:orna för att få ihop ett lag på 11 spelare. Kul med nya konstellationer och kompisar. 

Första matchen spelades mot Kungälv och blev en jämn historia som startade trevande från våra tjejers sida, men som vi hämtade upp till slut. Vinst med 4-3. 

I nästa match ställdes vi mot Dingle där det nu märktes att alla hade vaknat till och var på tårna. Vi spelade mycket fint passningsspel och hade väldigt många bra chanser från båda femmorna. Resultatet landade till slut på 3-0.

Nästa drabbning blev mellan oss och Stenungsund. Här hade fler fått vittring på målet och vi fick återigen se en massa fina framspel och mål från båda femmorna. Vinst med övertygande 7-0. Imponerande av Tyra i målet att hålla nollan två matcher i rad. Också väldigt roligt att se vår inlånade spelare Livia från 09:orna driva med sig bollen från egen planhalva, finta bort halva Stenungsunds lag och sätta bollen rätt upp i nättaket. Obetalbart ögonblick.

Sista matchen för dagen blev mot Pixbo, ett lag vi brukar ha svårt mot. Det började också väldigt med lika 1-1 efter några minuters spel. Sedan kom skyttet från våra forwards och centrar igång rejält och när matchen var färdigspelad stod det hela 6-1 på tavlan.

Sammanfattningsvis var det väldigt roligt att se tjejerna spela i lördags, något som även rapporterades från hejaklacksplats. Det var glädje och intelligens i spelet på ett sätt vi inte riktigt sett förut. Kul också att mixen i åldrar fungerade så pass bra. Underbart att få avsluta säsongen på ett sånt här sätt. Den här energin tar vi med oss in i nästa säsong. 

Allt som allt en välordnad cup och kul med lagets första pokal. Nu skall vi bara hitta ett prisskåp någonstans och ställa den och alla kommande priser i.

Vi tackar även 07:orna och 09:orna för lånet av deras duktiga spelare och hoppas vi kan spela ihop snart igen. 


/Ledarna F08

Warbergsspelen 2019
2019-04-14 19:27
Vår betyder cuptider och en av de roligaste cuperna är Warbergsspelen. Spännande matcher mot lag vi sällan möter och övernattning på skola tillsammans med en massa andra lag från hela Sverige. 

I år bodde vi på en skola i centrala Varberg som hette Påskbergsskolan. En stor skola med labyrintliknande korridorer och uppstoppade djur i skåpen. Lite läskigt, men mest spännande. 

Först matchen spelades redan 08:40 mot Lindome. Tjejerna var oväntat pigga och glada. Dock var inte spelet lika imponerande. Vi hade möblerat om lite och en del spelare fick testa på nya positioner vilket märktes i början av matchen. Lindome var duktiga och tog vara på sina chanser. Spelet ordnade upp sig i andra perioden, men Lindomes målvakt spikade igen målet och vi fick åka från matchen utan några mål. Tjejerna var ändå peppade och utan några sura miner gav vi oss av för att göra oss hemmastadda i skolan och sedan vidare mot lunchen. 

Nästa match spelades mot Varla kl.13.00. Här satt spelet mycket bättre från start och vi spelade stundtals mycket bra. Varla var dock det bättre laget och vann rättvist.

Sista matchen för dagen var mot Kustens IF i en av de större hallarna på cupen, Sparbankshallen. Här anslöt även tjejerna som spelat fotbollscup på förmiddagen. Kul med ännu fler lagkompisar! Sparbankshallen är en väldigt stökig hall vilket gjorde att flera av tjejerna hade svårt att höra domarens signaler, eller slutade spela när de hörde visslingar från andra planer. Svårt även för oss ledare att få ut instruktioner till laget. Bakläxa för cupen här för detta var ingen rolig upplevelse. Inte heller här lyckades vi stå emot även om det stundtals såg mycket fint ut i passningsspelet. 

Efter ett välförtjänt stopp för inhandling av godis spenderade vi kvällen på skolan där tjejerna tittade på film, busade på skolan och gjorde Tik Toks. Lite för sent släcktes sedan lamporna och tjejerna och ledarna somnade. 

Nästa dag bjöd på två tuffa matcher. Först mot Warberg som vi har mött några gånger tidigare och fått med oss både vinster och förluster. Här värmde vi upp med en promenad till skolan där tjejerna gick och sjöng tillsammans i tåg mot arenan. Nallo (maskoten) var såklart med. Tjejerna kämpade och spelade riktigt fint spel, men lyckades inte heller här stå emot och vi fick än en gång se oss besegrade. 

Sista matchen innebar också den tuffaste matchen. Mot Landvetter. Ett lag vi alltid har svårt mot. I omklädningsrummet började en viss frustration uppstå över för många förlorade matcher och tjejerna kom överens om att denna matchen måste vi vinna. Beslutet märktes även ute på planen och det var en hel del rejält tuffa närkamper på planen i första perioden. Alla kämpade verkligen till sista stund, men Landvetters bollskickliga och snabba spelare slank igenom. Ibland lite för lätt. Det blev så förlust även i den sista matchen och visst var det en del besvikna miner efteråt. Såklart känslor som är helt OK efter en två långa och tuffa cupdagar. Besvikelsen byttes snart mot glädje och gemenskap igen när det var dags för medaljutdelning. Alla klappade och peppade varandra när de fick sina medaljer. 

Självklart tufft för ett lag som är vana att vinna mer än förlora att lämna en cup utan en enda vinst. Men inget dåligt som inte för något gott med sig. Det vi tar med oss och lär oss av är att vi måste bli bättre på uppspel och att våga få med sig bollen upp i banan. Sedan behöver vi fortsätta träna skott, för vi ledare fick se en hel del chanser som borde varit mål. Bara att fortsätta träna med andra ord!

Summa summarum. Överlag en lyckad cup med mycket skratt och glädje. Det är fantastiskt att få vara med och spela innebandy med det här härliga laget som peppar varandra hela tiden och sprider så mycket glädje och energi.

Tack för en superhärlig cuphelg!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
FBC Lerum, 10/01 20:47 
FBC Lerum, 07/11 21:31 
FBC Lerum, 05/09 11:41 
FBC Lerum, 17/04 15:39 
FBC Lerum, 05/04 11:28