SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FBC Lerum
VI GILLAR INNEBANDY
Bagheera F08 Cheethas
Välkomna till FBC Lerum F08
Välkommen till FBC Lerum F08! 

Vi är ett gäng tjejer från Lerum med omnejd som lirar innebandy och har kul ihop!
 
Under säsongen 2022/23 tränar vi följande tider:

Tisdagar 17:30 - 19:00 i Rydsbergshallen

Onssdagar 18:15 - 19:30 i Lerums Arena C

Fredagar 18:20 - 19:40 i Lerums Arena C

 

Under vårsäsongen 2023 kommer vi spela:

Pantamera Flick Röd B

Pantamera Flick Röd C (med F09)

 

I kalendern hittar ni alla träningar och aktiviteter, så håll lite extra koll där. Aktuella träningstider och kommande matcher ser ni i vår kalender. Prenumerera gärna på kalendern i din smartphone. Träningar, kallelser och matcher hanterar ni enkelt i appen Sportadmin, som går att ladda ned för både Android och iPhone
 
Vill ni följa laget i Innebandyappen kan du klicka in dig här med din smartphone. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. https://innebandy.app.link/nZODmNhHV2
 
Vi ses i hallarna!
Gothia Cup 2023
2023-01-08 17:01

Fler bilder (+10) >>

Två år i rad har vi varit anmälda till en av världens största innebandyturneringar för ungdomar, Gothia Cup. Två år i rad har vi fått besked om inställd turnering pga Covid. Nu var det äntligen dags för oss att få uppleva vårt första Gothia cup med F08. Och det var ett gäng taggade och lite nervösa tjejer som samlades inför första matchen i Lexby Idrottshall i torsdags.

 

Black Angels

Första matchen spelades mot Black Angels, ett tjeckiskt lag. I denna match har vi bra stöd från Elsa N från 09, som går in och tar en centerposition. Black Angels spelar en extremt fysisk innebandy och vi chockas lite till en början av deras hårda spel. Men domarna släppte i princip allt så det vara bara att kämpa på. Redan efter fyra minuter dundrar Hanna A in turneringens första mål för oss. Otroligt skönt att få starta med ett mål. Matchen löper på med många fysiska närkamper och precis innan pausvila dundrar Hanna A in ytterligare ett mål! Grym start! I andra trycker de tjeckiska tjejerna på och lyckas få in både en, två och precis innan slutsignal tre bollar. En väldigt snöplig förlust där vi tar med oss att det inte är klart förrän det är klart och att en tvåmålsledning lätt kan försvinna i innebandy. 

 

Kul info är att detta lag sedan vinner A-finalen på söndagen mot CL98IC:s extremt duktiga 08-lag. Vi står alltså upp bra mot laget som sedan vinner Gothia Cup, vilket är superkul. 

 

IBK Lund

Torsdagens andra match spelas borta mot IBK Lund. Här gör Agnes (ass Nora) ett mål i första, men i tionde minuten kvitterar Lund och vi startar andra perioden med 1-1. Här slår sedan Hanna A till igen och sätter in 1-2, och i slutet sätter även Agnes sitt första mål på pass från Hanna A. Vi gör en fin insats och vinner med 1-3. 

 

Sävsjö IBK

Första matchen på fredagen blir mot Sävsjö. 0-0 i paus och vi försöker peppa igång laget. Det ger utdelning och 10 minuter in i andra levererar Hanna K en pass till Agnes som sätter den perfekt i mål. Vinst med 1-0, och en storspelande Ester får hålla nollan! 

 

Pixbo Wallenstam

Som så många gånger förr i både cuper och serie ställs vi mot Pixbo. Men idag är vi på hugget och Agnes och Elly hittar varandra fint på planen. Det resulterar i två fina mål av Agnes, båda med assist Elly och ledning 2-0 är ett faktum. Men återigen får vi lära oss hur snabbt en tvåmålsledning kan försvinna och efter full tid är Pixbo ikapp och förbi och vinner med 3-2.

 

Jönköpings IK

Sista matchen i gruppspelet är mot Jönköping. Här har vi bra stöttning från 09 på center av Hedda och i mål av Molly. Här startar vi fint med ett snabbt mål av Elly (ass Agnes). Jönköping svarar med att kvittera snabbt. I matchminut 13 slår återigen Elly till med assist Agnes, och vi har 1-2. Återigen svarar Jönköping med att kvittera och vi har lika inför sista perioden. Här kämpar vi på och får till slut utdelning genom ett fint lobbmål av Katarina. Några minuter senare slår Hedda till och trycker upp den i krysset och vi vinner till slut med 4-2. 

 

B-slutspel

Marginalerna är små och det hade räckt med oavgjort i någon av våra uddamålsförlusten för att ta oss till ett A-slutspel. Men vi slutar till slut som grupptrea och vi tar oss vidare i turneringen i B-slutspelet. 

 

Åttondelsfinal: Surte IS IBK

I denna match storspelar återigen Agnes och Elly tillsammans och turas om att assistera och göra mål vilket resulterar i 3-0 i paus. Vi fortsätter på samma team och Agnes (ass Elly) sätter 4-0 i andra. Med några minuter kvar spräcker Surte vår nolla och matchen slutar 4-1, vilket ger oss avancemang till kvartsfinal. 

 

Kvartsfinal: Olofströms IBK

I kvartsfinalen ställs vi mot Olofström, som av något oklar anledning gått direkt från gruppspelet till kvartsfinal. Detta gav dem möjlighet att kika på vår match mot Surte, vilket visade sig deras uppställning. Hård press på backarna och punktmarkering på Elly och Agnes gav resultat. Vi får genom ett fint skott från Hanna Kenjar in 1-0. Sedan är det en tuff kamp där Olofstorp får in det mesta, inklusive två självmål. Matchen slutar 5-1 till Olofstorp och med det också turneringen för vår del. Det är ett gäng frustrerade, ledsna och besvikna tjejer som går av planen. Jag tror alla kände att vi hade mer att ge i denna match, och det är surt att åka ut på det sättet, men sånt är cuplivet. 

 

Sammanfattning

Vi gör en av våra bästa turneringar och står upp väldigt bra mot svårt motstånd som Black Angels, som alltså vinner hela cupen, och spelar finare än på länge mot Pixbo. Målvaktsspelet har varit mycket bra och Ester, Molly och Ida räddade oss många gånger genom fantastiska räddningar. Vi har fått chans att pröva nya positsioner för flera spelare, vilket funkat fantastiskt bra. Vi tar med oss att vi aldrig får sluta kämpa, trots ledning utan istället alltid gå för nästa mål. Och mest av allt tar vi med oss att vi äntligen fick spela vårt första Gothia Cup. Nu laddar vi om för seriespelstart redan i helgen, och ser fram emot vårcuper och nästa års Gothia. Grymt kämpat tjejer! 

 

Vi ledare vill också passa på att tacka Ella, Alice och Linn som hjälpte till att peppa och stötta tjejerna på bänken. Ni ger ett jättebra stöd till tjejerna och är välkomna på bänken när som helst under säsongen! 

 

Tack även till publiken på läktaren som gjorde sitt för att stötta laget genom cupen. Det betyder jättemycket för spelare och ledare att känna stödet från läktaren! 

 

Mot nya äventyr!

 


Alla foton copyright Christoffer Sturesson, Sturesson - Fotografering

Kickoff och FCH Cup 2022
2022-09-21 11:58

Fler bilder (+8) >>

Så var säsongen igång på riktigt. Och vilken helg vi haft söderut!

 

Kickoff

12.00 rullade vi nedåt landet med taggade spelare och ledare. Vi checkade in på First Camp Mölle, där vi hade bokat 4 stycken stugor. Tjejerna delades upp i grupper som man sedan bodde och tävlade i lekar tillsammans med. Efter vi hade packat upp och installerat oss i stugorna startade femkampen. Tävlingsgrenarna var att bygga lego, innebandy-boule, pussel på tid, bygg torn av papper och tejp samt gissa summan på kvittot. Ledarna fick en dålig start (i samtliga grenar) och kom hjälplöst sist. Precis som det skall vara kanske. :)

FCH Cup

Vi startade dagen tidigt på söndagen för att hinna med städning och utcheckning och tog oss sedan med bilarna till Helsingborg Arena, där cupen ägde rum. Vi startade 10.10 med en match mot Falkenbergs 08/09-tjejer. Vi hade ett bra övertag hela matchen och kunde vinna säkert med 10-1, och inte mindre än 7 olika målgörare.

 

Match nr 2 i gruppspelet var mot Häljarps SK. Här mötte vi på något svårare motstånd, men kunde ändå relativt säkert styra matchen och vinna med 2-0. 

 

Vinst i båda matcherna i gruppspel innebar att vi gick direkt till semifinal och slapp kvartsfinalen. Nästa match gick återigen mot Falkenbergs tjejer, då de vann sin kvartsfinal. Vi fortsatte vårt fina spel och kunde vinna övertygande med 7-2. 

 

I finalen kom den riktiga prövningen då Onsalas tjejer stor för motståndet. De hade ett tydligt högre tempo än tidigare matcher och spelade även mer av ett 2-2-1-spel som vi inte är riktigt vana vid att försvara oss mot. Efter viss förvirring i försvaret tappade vi en spelare som pricksköt 1-0 till Onsala i krysset. Detta resultatet stod sig trots många fina chanser mot Onsalas mål, och vi lämnar Helsingborg med en silverpokal. Inte fy skam för att vara första cupen för säsongen!

 

Med 19 mål gjorda och bara 4 insläppta ser det väldigt ljust ut för kommande säsong! Att dessutom de 19 målen görs av inte mindre än 9 olika tjejer är fantastiskt!

 

Vi ledare vill passa på att skicka med till er föräldrar hur duktiga, omtänksamma och ansvarstagande era tjejer är. Allt ifrån att laga frukost tillsammans och städa stugor till att ha disciplin och peppa varandra på matcher och uppvärmningar gör att det är en enkel uppgift att vara ledare för dem. Det är också väldigt kul att spendera tid med dem och vi samlade ihop en massa härligt skratt i helgen! Så ge era tjejer stort beröm för detta! 

 

Nu blickar vi framåt mot träningsmatch och ny cup, innan serien drar igång! Vi räknar med en bra föräldra- och syskonklack på samtliga matcher denna säsong. Det förtjänar tjejerna!

Nu kör vi!

Camp Endorfin 2020
2020-08-31 16:32
Under helgen som gick körde vi vår efterlängtade kickoff. På grund av rådande situation var upplägget annorlunda mot tidigare, och tyvärr utgick alla aktiviteter som innebar interaktion med de andra lagen. För att ändå kunna få en bra start för tjejerna bestämde vi att boka lägergården vid Stamsjön, där de som ville kunde övernatta och hänga på dagarna. Det blev en succé. 

Vi startade på lördagen med en härlig promenad i skogen runt gården. Det märktes att tjejerna saknat varandra för snacket och skratten kom igång så fort vi träffades. Så kul att se.

Efter lunch på Lerums gymnasium kom vi tillbaka till gården och körde en teamövning där tjejerna själva fick uttrycka just sina mål med laget och vad man själv vill bli bättre på under kommande säsong. Vi hann också med att prata om varför man håller på med en lagsport som innebandy och om vilka regler just vår grupp skall ha tillsammans. Detta resulterade i den beskrivning av FBC Lerum F08 som ni ser nedan. 

På lördagskvällen körde vi bad i sjön (svinkallt), lägereld, grillning av marshmallows och frågesport med tema spelare i laget. Mycket roligt och uppskattat! 

Under helgen hann vi även med två träningar i arenan, där vi körde liknande upplägg på båda träningarna med fokus på passningar, skott och målvaktsspel. Detta är något vi tillsammans kommit fram till att vi behöver bli bättre på under säsongen. 

Ett extra stort tack till er föräldrar som ställde upp och körde tjejerna till träningar, fixade frukost och lekar och hjälpte till med städningen. Utan er, inget läger. Så tack! 

Nu är vi både ledare och spelare riktigt sugna på att kicka igång denna säsongen!

Här är resultatet av teamövningen:


FBC Lerum F08 - Camp Endorfin 2020

Vi är ett lag med tjejer från hela Lerum födda 2008. Vi spelar innebandy för att det är kul med alla kompisar man får, och för att träning är bra för kroppen. 

När vi ses ser vi alltid till att spela och uppträda som ett lag. Det betyder att vi alltid gör vårt bästa, peppar varandra och aldrig lämnar någon utanför. På träningarna och till matcherna kommer vi i god tid, med all utrustning som behövs. Vi lyssnar på ledarna, hjälper till att plocka fram och tillbaka sarg, bollar och redskap. Vi respekterar våra duktiga målvakter och gör övningarna på ett sätt som tränar både utespelare och målvakt. Vi hjälps åt att hålla ett bra fokus på alla träningar och matcher. 

Denna säsongen vill vi fokusera på att spela med bättre fokus, prata mer och peppa varandra på plan. Vi skall bli bättre på både passningar och skott och vi vill också fokusera mer på vårt målvaktsspel. Detta kommer göra att vi vinner fler matcher och vi siktar på att komma topp tre i serien och göra många mål. 

/Spelare och ledare i FBC Lerum F08
Fredagskväll med italienska förtecken
2019-12-13 20:02
Våra fredagsträningar har blivit ett trevligt sätt att avsluta veckan på. Vi har då hjälp av tre 03-or som tillför uppdaterad och värdefull innebandykunskap. Idag på självaste lucia hade vi stor uppslutning och kanske var del i förklaringen det väntade pizzahänget. Tack till Ida o Ingelins mammor som fixade en uppskattad aktivitet med avslutande julquiz. 

Imorgon bär det av till Munkedal där vi möter Dingle. Om någon vill spela går det bra då vi saknar några spelare pga sjukdom. Kontakta någon av oss ledare. Samling 830 Rydsberg. Ha en fortsatt fin Lucia. 
Lyckad seriepremiär i Kungälv
2019-10-19 13:57

Det var fokus från start när vi mötte Kungälv i seriepremiären. Att tagga till från början och att växla upp en nivå är något vi pratade om inför matchen.  Efter en grym start på matchen där vårt fina uppspel bland annat kröntes av två fullträffar av Maria från högerkanten kunde vi gå till en betryggande ledning i halvlek.

 

I andra halvlek kunde Kungälv komma tillbaka och sätta press på oss. Matchen slutade 4-3. Härligt med kämparanda och fint spel från målvakt till forwards. Kul att höra tjejernas snack på bänken med mycket pepp och kommunikation när man bland annat pratar om att lägga in andra växeln. Nu väntar Landvetter den 20/10 i Arenapremiären som börjar kl 15.30. Kanske får vi samma fina support från läktaren där?!

 

Ledarna F08

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..